Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

siersciuch pisze:A mógłbyś dokładnie opisać w których miejscach ustawiłeś fibo? bo cos nie moge trafić z 23.6
Masz na screenie. Z wyznaczaniem fibo zawsze mam problemy i nie wiem czy i tym razem nie zaznaczyłem od dupy strony ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

wydaje mi się, że w złą stronę wyznaczyłeś. ale moge sie mylić
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

siersciuch pisze:wydaje mi się, że w złą stronę wyznaczyłeś. ale moge sie mylić
Mozliwe tak jak napisałem zawsze mi sie myli ;) w kazdym razie trzymam kciuki za twojego Longa
Otwarcie w US lipne. Indexy tracą wiec mysle z Longami dzisiaj moze być ciezko ;)

Pozdro

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

wczorajsze i dzisiejsze zyskowne wejscie na nzdusd:

Dodano po 1 godzinach 47 minutach:

kolejna próba, short kabla, poziom + coś jak spadająca gwiazda na m30

Dodano po 1 godzinach 24 minutach:

no i wtopa, raz kurde chciałem zagrać wg mojego systemu a nie tylko statystyki pisać a tu zonk :shock: hehe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Darmove video o Price Action

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Myślałem ze padnę ze śmiechu jak to dzisiaj zobaczyłem:
Pomysł na ten trade (AUDCAD Daily) opisałem w filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=tcX1rt4HuNI

Cos tam sie produkuje na początku, robie bez sensowne zoomy. Na końcu przechodzę do sedna.

Na pierwszym S/R biorę polowe i stop na break even, czekam na "runnera" - odwrócenie trendu i jazda w dol.

Obrazek

Trend jak zwykle pokazał ze lepiej być po jego stronie. Zawrócił i wystopowal mnie. Dając co ? Engoulfing. :shock:
no i wtopa, raz kurde chciałem zagrać wg mojego systemu a nie tylko statystyki pisać a tu zonk hehe
heheh do roboty :wink: Ja to po przejrzeniu dzisiejszych zamknięć, na pewno mam waiting mode.

Dodano po 1 godzinach 8 minutach:

Goodies ! Warte obejrzenia.

http://www.james16group.us/Guests/guestmaterial.html

Happy trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
mario
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario »

asmodeus8 pisze:Myślałem ze padnę ze śmiechu jak to dzisiaj zobaczyłem:
Pomysł na ten trade (AUDCAD Daily) opisałem w filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=tcX1rt4HuNI

Cos tam sie produkuje na początku, robie bez sensowne zoomy. Na końcu przechodzę do sedna.

Na pierwszym S/R biorę polowe i stop na break even, czekam na "runnera" - odwrócenie trendu i jazda w dol.

Obrazek

Trend jak zwykle pokazał ze lepiej być po jego stronie. Zawrócił i wystopowal mnie. Dając co ? Engoulfing. :shock:
no i wtopa, raz kurde chciałem zagrać wg mojego systemu a nie tylko statystyki pisać a tu zonk hehe
heheh do roboty :wink: Ja to po przejrzeniu dzisiejszych zamknięć, na pewno mam waiting mode.
Mnie też rozbawiłeś tym video - chyba byłeś po kilku browarach :D
Tak dla jasności - nie jestem tu za często, ale wydaje mi się po pierwszych postach, że w tym wątku nie chodzi o klasyczne metody James16 a raczej o touch trading, blind entry (to PA w tytule może być mylące) - na pewno Fxlamer rozwieje wątpliwości. Klasyczne James16 to po prostu PA (odpowiednie formacje) w odpowiednim miejscu.
Nie powinno być "engulfing"?
Ostatnio mam trochę więcej wolnego czasu to wrzucę trochę swoich wejść i jeśli można to przyłącze się do Twojego tematu o James16 :D

pozdr.

Dodano po 44 minutach:

może się uda :D

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

GBP/CAD Daily

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Mial byc waiting mode, ale .....

Obrazek

Engulfing na 1.5900 + 150 MA .

Musze przynac ze nie jestem pewien gdzie chce miec TP, jestem juz na break even, jak widzicie na br przeskakuje odrazu i poczekam co sie stanie.

Mnie też rozbawiłeś tym video - chyba byłeś po kilku browarach
Tak dla jasności - nie jestem tu za często, ale wydaje mi się po pierwszych postach, że w tym wątku nie chodzi o klasyczne metody James16 a raczej o touch trading, blind entry (to PA w tytule może być mylące) - na pewno Fxlamer rozwieje wątpliwości. Klasyczne James16 to po prostu PA (odpowiednie formacje) w odpowiednim miejscu.
Nie powinno być "engulfing"?
Ostatnio mam trochę więcej wolnego czasu to wrzucę trochę swoich wejść i jeśli można to przyłącze się do Twojego tematu o James16

pozdr.
:) Ja tak mam na co dzien.

Jak narazie ten watek jest najbliższy stylowi PA, oba uważają S/R za najważniejszy indykator i bazują na zachowaniu ceny.

Mam nadzieje ze FX lamer sie na mnie nie obrazi za male odejście od normy :)

Powinno być: engulfing :)

Nie ma sprawy mario wbijaj na poklad :)
[/code]
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Jak myślicie ? Warto wejść w S-kę ?
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
mario
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario »

połowa zamknięta po 1,0410
czekam na drugi TP

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Po co komplikować sobie życie dużą ilością wskaźników
czasami zwykła kreska na wykresie dużo więcej mówi niż setka migających lampek :)

2 poziomy Fibo (jeden z 23,6 drugi 38,2) i można wyznaczyć bardzo precyzyjnie obszar (zaledwie 6 pipsów)
Jestem bardzo ciekawy co się tutaj urodzi (czyżby piękny zjazd)

ODPOWIEDZ