Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Trzeci test , wygląda że tym razem przebije.

commax pisze:Ale na szczęście funciak przez noc oddał to co wczoraj mi zwinął, z nawiązką. Wink
Tak trzymać :D

Dodano po 1 godzinach 35 minutach:

Na EurGbp mamy ładne wsparcie , dodatkowo formacja "wiadra" , według mnie potencjalne dobre miejsce na Longa po powrocie. Czyste PA. Jak myślicie koledzy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

na eurgbp wiadro rzeczywiście było ale kolejny raz byłoby to wejście counter trade a te jak każdy wie są bardziej risky, mój sys dziś zaliczył 2 wtopy!! :D
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

saku82pl pisze:na eurgbp wiadro rzeczywiście było ale kolejny raz byłoby to wejście counter trade a te jak każdy wie są bardziej risky, mój sys dziś zaliczył 2 wtopy!! Very Happy
Dobrze się zapowiadało, ale nie dało znaku na niższym TF, więc bez pozycji :wink: Ja dzisiaj tylko 12 pipów wyciągnąłem, także rewelacji nie ma :roll:

Spoko Saku, jutro też jest dzień :D Powodzenia i piszcie chłopaki w miarę możliwości.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
mario
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario »

ja short na eurgbp
sl na be i zobaczymy... 8)

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

mario pisze:ja short na eurgbp
sl na be i zobaczymy... 8)
a czemu tu wchodziłeś? breakout czy co??
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
mario
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario »

saku82pl pisze:a czemu tu wchodziłeś? breakout czy co??
przebicie i kolejny test,
4/5 w ostatnim czasie na eurgbp

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Witajcie Panowie!

Jakieś propozycje z Naked Trading? :wink:

Mamy przed sobą dość dobry oporek na usdchf, wcześniej też była dobra okazja na longa w miejscu strzałki, gdyby się oczywiście wstało :wink:

Pipsiorów! :)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Co lubię w PA.

Ano to że dość łatwo jest znaleźć poziomy. Niestety ta łatwość tak na prawdę tworzy często wiele problemów :) Nadmiar poziomów często potrafi być błędna może zakończyć się bardzo bardzo źle:) Jednak nie widzę innego sposobu na FX jak PA (choć wiem że są to dla mnie inne nie działają)

Teraz na szybko chciałbym pokazać piękno PA i to czego nienawidzę.

Ogólnie planowałem zagrać 3x na uchf.

2x long 1x short. Niestety, szorta za szybko zrealizowali - w nocy jak spałem.
Na scr 2x long pierwszy z sell stopa i prosto w TP. Posadzenie limitu na S rano dało by 2gie 50 pipek;/ niestety.
3ci long z rana wyczekany i wynik 113 pips na piątek jest satysfakcjonujący.

Uchf
http://i55.tinypic.com/2upb6f6.gif

I aby nie było że zawsze jest pięknie to teraz szort na ucad - niestety wielki burdel ciągłe cofki - niepewność i mess w głowie spowodował zamknięcie pozycji ;/ niestety znowu okazało się że jednak coś można było zarobić. Nie mam pomysłu jak zachowywać się w tych sytuacjach :) Zawsze zrobię nie to co trzeba :)

http://i52.tinypic.com/wwep74.gif

Ps. Z chęcią porozmawiał bym z osobami stosującymi podobne zagrania:) Wymiana doświadczeń, poglądów itp itd. Jak ktoś chętny pm me :)

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:Ano to że dość łatwo jest znaleźć poziomy. Niestety ta łatwość tak na prawdę tworzy często wiele problemów Smile
Witam zwolennika PA! :)

Kiedyś miałem podobnie gdy wyznaczałem poziomy nawet na M5. Owszem dało się, ale powodowało to mnogość kresek na wykresie, chaos i w konsekwencji straty. Teraz wyznaczam poziomy od H1 w górę, a wejścia na M15, lub M5. Jak jest z Twoimi wejściami, bo zagrywki mamy bardzo podobne :)
Shadi pisze:Nie mam pomysłu jak zachowywać się w tych sytuacjach
Jeżeli wiem,że wyznaczony przeze mnie poziom na wyższym interwale jest mocny ( inaczej bym go nie wyznaczał) to mimo wszystko dobrze ustawiony stop powinien wytrzymać chwilowe wachania. Wczoraj tak miałem na Cablu, wejście S , stop na 22 pipy, przez chwilę miałem nawet -19, ale ostatecznie zjechało na +30. Co innego, że z tej tranzakcji zaliczyłem BE, bo liczyłem na 50
:wink: Także ja bym trzymał, stopy i tak są małe.

Shadi pisze:Z chęcią porozmawiał bym z osobami stosującymi podobne zagrania:)
Ja również! Mam nadzieję, że się więcej ludzi przyłączy :)

P.S. Na Edku dwa potencjalne miejsca zaznaczone strzałką, gdzie szukałbym wejścia. Jak Ty to widzisz Shadi? I reszta? :)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Tak po powrocie do jednego z tych poziomów zagrałbym :) Na razie nie gram edka bo totalnie psuje mi uchf to wszystko. Edek up uchf up... grr
Sell na edku już prędzej niż ten long. Long również po przebiciu strefy short.
Na ta chwilę obserwuje eja. L albo S :) will see

ODPOWIEDZ