Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Wsiadłem na S 0,7167 narazie idzie po mojemu Longa poszukam jak nie zjedzie poważnie poniżej S/R czyli 0,7130saku82pl pisze:ja bym szukał longów jak wróci do poziomu 0.7115 - 0.7135
Dodano po 17 minutach:
Warto obserwować GBPCHF a szczególnie okrągły poziom 1.5600 chociaż fundamenty do tego nie skłaniają jakieś stanowcze przebicie może zaowocować ciekawym rozwojem sytuacji. kolejny postój miałby miejsce w odległości 80/100p.
u mnie ten chart jest na pierwszym planie

Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
commax pisze:Wsiadłem na S 0,7167 narazie idzie po mojemu Longa poszukam jak nie zjedzie poważnie poniżej S/R czyli 0,7130saku82pl pisze:ja bym szukał longów jak wróci do poziomu 0.7115 - 0.7135
Dodano po 17 minutach:
Warto obserwować GBPCHF a szczególnie okrągły poziom 1.5600 chociaż fundamenty do tego nie skłaniają jakieś stanowcze przebicie może zaowocować ciekawym rozwojem sytuacji. kolejny postój miałby miejsce w odległości 80/100p.
u mnie ten chart jest na pierwszym planie
Racja, na h4 dodatkowo dwa pinbary, nie pasuje tylko gra pod trendcommax pisze:Warto obserwować GBPCHF a szczególnie okrągły poziom 1.5600

Sytuacja na franku mam tu na myśli wykupienie i historyczne wartości może skłaniać do takich zachowań, dlatego obserwacja charta w takich momentach może być ciekawa.nie pasuje tylko gra pod trend Z drugiej strony bardzo prawdopodobne podwójne dno
a to mój setup
ciekawe czy uda mi sie wrzucić foto...

Oooo..... jeeest!

Dodano po 14 godzinach 5 minutach:
A więc wynik na GBPCHF
Long na 1,5583 po drodze trzy S/R pokonane dość gładko i zamknięcie s/l na 1,5652
Czyli założenie z wczoraj wypełniło się w części co dało 79 pipsa choć nie powiem... było gorąco

Long oczywiście Long...!!!

Myślę, że franek nie powiedział jeszcze ostatniego słowa w tym kierunku...!

Dodano po 8 godzinach 21 minutach:
Z Frankiem i Funciakiem miałem dziś niezłą impreze!
najpierw setup ze screena powyżej Long 1,5583 wyjście stopem 1,5652 (79 pipsa zrobione)
potem wejście dalej na Longa 1,5643 s/l 25p wyjście 1,5803 23,6% fibo (w połowie S/R) (160 pips zrobione)

potem korekcyjny Short 1,5787 s/l 25p ustawione trzy potencjalne targety na kolejnych S/R wyjście target nr 2 1,5778 (109 pipsa zrobione)

Czyli 348 pipsa ja wyjąłem dziś tylko z GBPCHF a można było i więcej. Inne pary GBP poruszały się podobnie co dawało większą pewność tych ruchów.
Zgadzam się w 120% ta zasada jest święta, lecz uważam że spoglądać pod tręd można a nawet trzeba. czy w miejscach takich jak to, trad nie jest najciekawszy...?Racja, na h4 dodatkowo dwa pinbary, nie pasuje tylko gra pod trend
Kwieciu to czysta kwintesencja Nacked Tradingczysty wykres i logiczne jego analizowanie, łączenie w całość interwałów czasowych,
Na interwale D1 widać że osiągnęliśmy dolne ograniczenie kanału spadkowego a co za tym idzie można było się spodziewać jakichś poważnych ruchów w tym rejonie. pierwsze podwójne dno się nie sprawdziło więc czemu nie drugie? Do tego doszły jeszcze ważne dane z USA 14.30 gdzie w prawdzie trzeba było trzymać palec na cynglu ale mając już parę pipsów na plusie można było obserwować rozwój sytuacji z pewnym spokojem.
A jak tam dziś wasz prajs akszyn?
- siersciuch
- Pasjonat
To pytanie do fxlamera ale może najpierw ja.siersciuch pisze:fxlamer pisze: W razie potrzeby służę pomocą w miarę moich umiejętności.
Jak tak to powiedz mi, z kad wiedział, ze ten opór zostanie przełamany, anie cena odbije się w dół od niego?
commax pisze:
D1

D1 zakładamy koniec trendu
H4 Pinbaar i mozliwe podwójne dno
M15 lokalne RGR
Czy mówiąc o forex możemy mówić "WIEM"....? opieramy się zawsze na założeniach. popartych obserwacją. tak też się działo w moim przypadku! I A moje załozenie było poddane próbie, jak widac na załączonym obrazku.
pozdrowionka!
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2010, 14:40 przez commax, łącznie zmieniany 2 razy.