Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

zle mnie zrozumiales :P wg mnie to zalezy od czlowieka z czym bedzie mu lepiej... czy naked trading czy sygnaly generowane przez wskaźnik(albo cuś po środku) oba są tym samym skrzywionym obrazem rynku... inwestor nie powinien się zastanawiać co lepsze... powinien się raczej zastanowić co jest najlepsze dla niego... niektórzy powinni nosić okluary i to nie jest kara poprostu cecha... trzeba ją zaakceptować i wykorzystać... to działa oczywiście w drugą strone są ludzie (ja:P) ktorzy by tylko całkowici oślepli w okularach chodź bardzo by chcieli(albo i nie:P) ich użyć...

Dodano po 11 minutach:

COFAM w sumei dobrze mnie zrozumiales :P prxzeczytalem twoojego posta jeszcze raz :) i stwierdzam ze jest pozno i chyba napije sie kawy bo jestem przymulony.

I wg mnie masz racje... trzeba sprobowac tego i tego i podjac decyzje...
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Kuba Brzeziński pisze:.jeśli nie wyszło ze wskaźnikami może wyjdzie bez nich
Całkiem prawdopodobne, choć w moim przypadku było trochę inaczej.
Myślę, że wraz z upływem czasu i tym samym zdobywaniu doświadczenia, trader pozbywa się kolejnych wskaźników zauważając, że już widzi to co chce bez nich.
Jest to z pewnością jakaś forma ewolucji, droga którą większość z nas przechodzi.
Niektórzy mają szczęście przejść tą drogę na skróty :mrgreen:
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

z tym się jednak nie z godze...w moim przypadku pakiet wskaźników...
patrz daytrading daje dużo więcej niż to co mógłbym,(widze) bez nich...sztuką jest ich odpowiedni dobór,zastosowanie i interpretacja.

Nie powiem,bo to ciężka droga z wybojami...ale wartościowa na pewno ;)
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

Kuba Brzeziński pisze:sztuką jest ich odpowiedni dobór,zastosowanie i interpretacja.

i to przychodzi po latach niestety :D
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Kuba Brzeziński pisze:z tym się jednak nie z godze
Masz prawo, to co napisałem nie dotyczy każdego bez wyjątku. Taki jest Twój wybór i świetnie.
Dzisiaj się nie zgadzasz, być może zrobisz to za jakiś czas albo wcale.... kto wie.
W każdym razie życzę wytrwałości :)
Bedzie dobrze, luz......
=================

a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

Święte słowa fxlamer , tu się nie ma co okopywać z własnym widzeniem rynku. Każdy rok zwiększa pokorę i ujmuje zapiekłości w dyskusjach z innymi traderami. Im ktoś dłużej traduje tym częściej w swoich wypowiedziach zastrzega "w moim przypadku". W moim więc przypadku droga była bolesna i po 3 latach pałowania z sieciami neuronowymi, analizami cykli , skomplikowanymi algorytmami wróciłem do źródeł tradingu , czyli czytania wykresów co robię z coraz lepszym skutkiem od 2 lat. Co do MACD to również masz rację. Jest nawet całkiem niezła strategia Market Rhythm 4 Hour opisana przez Phillipa Nel na FF oparta jedynie o obserwację ceny i właśnie MACD. Stanowi wariant pośredni pomiędzy podejściem czysto mechanicznym i uznaniowym.

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kwieciu »

Witam,
całkiem nieżle wyglądający wzrostowy setup na GOLD H4. Jeśli pinbar się utrzyma się w bieżącej formie do godz. 12.00 to myślę, że można zajmować długie pozycje lub poczekać aż cena zejdzie do połowy długości cienia pinbara.

P.S. Ja już zająłem longa na H1 na pinbarze :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Muchine_Gun_Man
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Muchine_Gun_Man »

Kwieciu spójrz na wykres dzienny; nie zachęca w tym momencie do longów

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kwieciu »

Wg mnie na D1 sytuacja wygląda też całkiem dobrze - trend wzrostowy, inside bar, a do najbliższego szczytu jeszcze daleko - poziom 1262. RR w porywach 7:1

Dodano po 54 minutach:

Na AUD/USD D1 prowzrostowy setup. Żółta linia jest teraz wsparciem. Dodatkowo zniesienia fibo 38.2 i 61.8 prawie idealnie na siebie zachodzą. Wejście na ewentualnym pinbarze na H4 lub jego 50%. Na H4 zaznaczona na niebiesko możliwa formacja nad/pod.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

No no Kwieciu :D mam nadzieję że wytrzymałeś z tym złotem do końca ;)

Co do auda, to ja tam miałem wejście w shorta i longa ciut później, zobacz screena.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

ODPOWIEDZ