Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

na h4 tak zawsze będzie, btw ja gram na AM
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

saku82pl pisze:ja bym szukał longów jak wróci do poziomu 0.7115 - 0.7135
Wsiadłem na S 0,7167 narazie idzie po mojemu Longa poszukam jak nie zjedzie poważnie poniżej S/R czyli 0,7130

Dodano po 17 minutach:

Warto obserwować GBPCHF a szczególnie okrągły poziom 1.5600 chociaż fundamenty do tego nie skłaniają jakieś stanowcze przebicie może zaowocować ciekawym rozwojem sytuacji. kolejny postój miałby miejsce w odległości 80/100p.
u mnie ten chart jest na pierwszym planie :idea:
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kwieciu »

commax pisze:
saku82pl pisze:ja bym szukał longów jak wróci do poziomu 0.7115 - 0.7135
Wsiadłem na S 0,7167 narazie idzie po mojemu Longa poszukam jak nie zjedzie poważnie poniżej S/R czyli 0,7130

Dodano po 17 minutach:

Warto obserwować GBPCHF a szczególnie okrągły poziom 1.5600 chociaż fundamenty do tego nie skłaniają jakieś stanowcze przebicie może zaowocować ciekawym rozwojem sytuacji. kolejny postój miałby miejsce w odległości 80/100p.
u mnie ten chart jest na pierwszym planie :idea:
commax pisze:Warto obserwować GBPCHF a szczególnie okrągły poziom 1.5600
Racja, na h4 dodatkowo dwa pinbary, nie pasuje tylko gra pod trend :D Z drugiej strony bardzo prawdopodobne podwójne dno.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

nie pasuje tylko gra pod trend Z drugiej strony bardzo prawdopodobne podwójne dno
Sytuacja na franku mam tu na myśli wykupienie i historyczne wartości może skłaniać do takich zachowań, dlatego obserwacja charta w takich momentach może być ciekawa.

a to mój setup

ciekawe czy uda mi sie wrzucić foto... :?:

Obrazek

:evil: wstawianie zdjęć jest trudniejsze niż myślałem :shock:

Oooo..... jeeest! :P

Dodano po 14 godzinach 5 minutach:

A więc wynik na GBPCHF

Long na 1,5583 po drodze trzy S/R pokonane dość gładko i zamknięcie s/l na 1,5652
Czyli założenie z wczoraj wypełniło się w części co dało 79 pipsa choć nie powiem... było gorąco

Obrazek

Long oczywiście Long...!!! :wink:

Myślę, że franek nie powiedział jeszcze ostatniego słowa w tym kierunku...! :)

Dodano po 8 godzinach 21 minutach:

Z Frankiem i Funciakiem miałem dziś niezłą impreze!

najpierw setup ze screena powyżej Long 1,5583 wyjście stopem 1,5652 (79 pipsa zrobione)

potem wejście dalej na Longa 1,5643 s/l 25p wyjście 1,5803 23,6% fibo (w połowie S/R) (160 pips zrobione)

Obrazek

potem korekcyjny Short 1,5787 s/l 25p ustawione trzy potencjalne targety na kolejnych S/R wyjście target nr 2 1,5778 (109 pipsa zrobione)

Obrazek

Czyli 348 pipsa ja wyjąłem dziś tylko z GBPCHF a można było i więcej. Inne pary GBP poruszały się podobnie co dawało większą pewność tych ruchów.

Racja, na h4 dodatkowo dwa pinbary, nie pasuje tylko gra pod trend
Zgadzam się w 120% ta zasada jest święta, lecz uważam że spoglądać pod tręd można a nawet trzeba. czy w miejscach takich jak to, trad nie jest najciekawszy...?
czysty wykres i logiczne jego analizowanie, łączenie w całość interwałów czasowych,
Kwieciu to czysta kwintesencja Nacked Trading

Na interwale D1 widać że osiągnęliśmy dolne ograniczenie kanału spadkowego a co za tym idzie można było się spodziewać jakichś poważnych ruchów w tym rejonie. pierwsze podwójne dno się nie sprawdziło więc czemu nie drugie? Do tego doszły jeszcze ważne dane z USA 14.30 gdzie w prawdzie trzeba było trzymać palec na cynglu ale mając już parę pipsów na plusie można było obserwować rozwój sytuacji z pewnym spokojem.

A jak tam dziś wasz prajs akszyn?

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kwieciu »

Ja dzisiaj odpuściłem ze względu na pierwszy piątek miesiąca, a co za tym idzie największe ruchy cenowe. Mam złe doświadczenia z tymi piątkami. Teraz buduje podstawy spokojnego tradingu opartego na dłuższych interwałach H4, D1. Ale oczywiście szczere gratulacje commax za zgarnięcie tylu pipsów :)

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Ja też nie gram w ten dzień. Za słaby jestem z analizy fundamentalnej.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Weekend to dobry moment żeby poszukać jakichś nowych informacji, czegoś nowego się nauczyć. A pro po nowego ....saku skąd masz taki fajny sidebaar na wykresie z kilkoma interwałami? fajne to jest!
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

commax pisze:Weekend to dobry moment żeby poszukać jakichś nowych informacji, czegoś nowego się nauczyć.
Witam,
gratuluję Panowie wytrwałości w zgłębianiu tajników PA.
W razie potrzeby służę pomocą w miarę moich umiejętności.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

fxlamer pisze: W razie potrzeby służę pomocą w miarę moich umiejętności.

Jak tak to powiedz mi, z kad wiedział, ze ten opór zostanie przełamany, anie cena odbije się w dół od niego?
commax pisze:

Obrazek

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

siersciuch pisze:
fxlamer pisze: W razie potrzeby służę pomocą w miarę moich umiejętności.

Jak tak to powiedz mi, z kad wiedział, ze ten opór zostanie przełamany, anie cena odbije się w dół od niego?
commax pisze:

Obrazek
To pytanie do fxlamera ale może najpierw ja.

D1 Obrazek H4

D1 zakładamy koniec trendu
H4 Pinbaar i mozliwe podwójne dno
M15 lokalne RGR

Czy mówiąc o forex możemy mówić "WIEM"....? opieramy się zawsze na założeniach. popartych obserwacją. tak też się działo w moim przypadku! I A moje załozenie było poddane próbie, jak widac na załączonym obrazku.

pozdrowionka!
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2010, 14:40 przez commax, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ