Biznesy oparte na FX

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
DayTrader1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: DayTrader1 »

jestem chętny

futures
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: futures »

Czas na następny krok, myślę że niema co gdybać tylko trzeba zacząć działać :D
A więc uzgodnijmy:
1) Miejsce spotkania np.(w górach :) )
2)Datę
3)Listę uczestników

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

futures pisze:A więc uzgodnijmy:
1) Miejsce spotkania np.(w górach )
2)Datę
3)Listę uczestników
06.08 piątek

Góry :)

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Fajnie że macie taki zapał ale postawcie się w roli klienta. Załóżmy że mam 1 mln wolnej gotówki. Chce zdywersyfikować portfel i tą nadwyżkę zainwestować w coś innego niż do tej pory. Wyczytałem o czymś takim jak Fx i wciągnęło mnie to. Zaczynam szukać. I teraz tak:

1) Widzę oferty sygnałów. Jednak nie jestem idiotą który ma 100 pln i z tego chce zrobić milion w tydzień. Nie zaryzykuję całej kasy tylko dlatego że ktoś coś tam obiecuje. Jeżeli ktoś jest dobry to niech pokaże konto REAL na którym obraca od co najmniej 3 lat kwotą wyższą jak 100.000 i osiąga regularny zysk.
W ten sposób przefiltrowałem praktycznie 100% sygnałów forex, bo jak ktoś na prawdę zarabia to robi to na własny rachunek i w dupie ma sygnały.

2) Widzę ofertę szkoleń. Wszystko fajnie tylko niech ten prowadzący szkolenia pokaże mi konto REAL gdzie od 3 lat zarabia. Nie musi to już być duża kasa - ale musi być real. Wtedy mam jakąś pewność że jego wiedza jest coś warta.
Jeżeli nie jest mi w stanie tego pokazać to wolę chodzić na darmowe szkolenia u brokerów, czytać publikacje w necie i na 99% dowiem się tego samego.
W trakcie szkolenia jeżeli chce prezentować wiedzę praktyczną , niech robi to na koncie real w czasie rzeczywistym. Historia mnie nie interesuje. W ten sposób znowu można odrzucić 99-100% szkoleń.

I takich sytuacji można mnożyć. Więc czym chcecie się wyróżnić ? Czy któryś z Was potrafi przedstawić historię konta real nawet załóżmy za rok wstecz ? Z regularnymi zyskami, niskim DD ?

beginner

Trafne uwagi Cyb.

Nie myślę aby ofertę na zarządzanie kasą kierować do kogoś kto ma bańke na FX. To już jest gruba ryba, i szanse na konkurowanie młodej firmy z tuzami są nikłe. Chyba, że coś innego zainteresuje pana z gotówką, pomysłów kilka jest.

Co do reszty to jest kwestia dogadania, omówienia pomysłów. Zgadzam się w zupełności, że historia rachnków może być przydatna i to za przynajmniej rok wstecz, czy wygrana w jakimś konkursie. Natomiast to już kwestia profilu firmy i kupienia na rynku tego czego brakuje, ale zgodna, to nie może być kluczowe dla działania firmy. Chodzi o zgrabny pomysł, inny od tego co jest. A co to będzie to na spotkaniu może coś ciekawego wyjdzie :D
Ostatnio zmieniony 31 lip 2010, 14:31 przez beginner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

I takich sytuacji można mnożyć. Więc czym chcecie się wyróżnić ? Czy któryś z Was potrafi przedstawić historię konta real nawet załóżmy za rok wstecz ? Z regularnymi zyskami, niskim DD ?
O i oto jest właściwy człowiek jako wizytówka firmy bo jak mniemam ty Cyb możesz się pochwalić takimi wynikami prawda??

Jedyny pomysł jaki mi się spodobał w tym temacie to psycha bo to jedyne co nie potrzebuje tego o czym napisał Cyb. Wszystkie inne pomysly jak dla mnie odpadają z powodu jak powyżej. Chyba że biznes to ma być kolejna szopka jakich wiele i golenie leszczy :P

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

E ale co ma mój rachunek do tego wszystkiego ? Ja tu nie biorę udziału. Przedstawiam tylko punkt widzenia klienta. Jak narazie nie zobaczyłem ani jednego powodu dla którego ktoś miałby spojrzeć na taką ofertę... Nie wyróżnia się niczym...
Typowe naganianie leszcza.... Nic więcej...

beginner

Cyb pisze:E ale co ma mój rachunek do tego wszystkiego ? Ja tu nie biorę udziału. Przedstawiam tylko punkt widzenia klienta. Jak narazie nie zobaczyłem ani jednego powodu dla którego ktoś miałby spojrzeć na taką ofertę... Nie wyróżnia się niczym...
Typowe naganianie leszcza.... Nic więcej...
Ale tu nie ma oferty, są luźne pomysły. Nic więcej. Pomysł jak będzie, to będzie taki aby zainteresować odpowiednich odbiorców. I wcale to nie musi być zarządzanie kasą...

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

beginner pisze:Trafne uwagi Cyb.

Nie myślę aby ofertę na zarządzanie kasą kierować do kogoś kto ma bańke na FX. To już jest gruba ryba, i szanse na konkurowanie młodej firmy z tuzami są nikłe. Chyba, że coś innego zainteresuje pana z gotówką, pomysłów kilka jest.
Milion był kwotą przykładową. Równie dobrze może to być 5.000 pln. Podejście i tak będzie takie samo.
beginner pisze:... czy wygrana w jakimś konkursie.
O ile będzie to konkurs na koncie real. Jeżeli na demo to nie ma to żadnego znaczenia.
beginner pisze: Ale tu nie ma oferty, są luźne pomysły. Nic więcej. Pomysł jak będzie, to będzie taki aby zainteresować odpowiednich odbiorców. I wcale to nie musi być zarządzanie kasą...
No ok. Ja tylko mówię że to co do tej pory przedstawiliście to nic odkrywczego. I nic że tak powiem "godnego uwagi".

beginner

Jeśli mówimy o zarządaniu kasą czy sygnałach to tak. Ale to najbardziej oczywisty pomysł i ja jestem przeciwny. Można wysilić głowę i znaleźć coś innego :)

Dodano po 1 minutach:
Cyb pisze:I nic że tak powiem "godnego uwagi".
Kwestia punktu widzenia. Traktujmy to jako luźny zbiór do zastanowienia się samodzielnie czego a nie ma a co być powinno...

Dodano po 2 minutach:

I jeszcze dodam. Jasne, że wygrana w głośnym konkursie, czy zarobienie paru baniek z tysiaka to idealny start i gotowa legenda założycielska. Są natomiast, wg mnie, inne obszary, które pozwolą wystartować a ofertę rozszerzać wraz z dopływem kompetencji do firmy...

ODPOWIEDZ