HEX ja tego nie powiedziałemChyba ktoś uważa,że jestem idiotą Smile

HEX ja tego nie powiedziałemChyba ktoś uważa,że jestem idiotą Smile
też nie wiem ;]Thorez pisze:dlaczego na początku wszyscy piszą o momo 2x poprzednia świeca
no widzisz nie tylko ja tak twierdze również autor tego systemu, który napisał o tym jakieś 5 stron od początku omawiania systemu.Więc nie wiem jak można czytać NLA i pominąć tą stronę.Rozumiem gdyby to było schowane gdzieś na stronie 345 to ktoś z nudów mógłby tylko na obrazki patrzeć ale na stronie 142 gdzie zapał sięga maksimum ??Thorez pisze:a teraz Ty mówisz coś zupełnie innego
Coś tyThorez pisze:mam nadzieję że nie uraziłem
Ja przeoczyłem (a może nie skupiłem się wystarczająco) na tym poście dlatego że bardziej trafiają do mnie posty es/pip'a, który dosyć czytelnie wszystko opisuje i to na jego postach skupiam się przede wszystkimno widzisz nie tylko ja tak twierdze również autor tego systemu, który napisał o tym jakieś 5 stron od początku omawiania systemu.Więc nie wiem jak można czytać NLA i pominąć tą stronę.Rozumiem gdyby to było schowane gdzieś na stronie 345 to ktoś z nudów mógłby tylko na obrazki patrzeć ale na stronie 142 gdzie zapał sięga maksimum ??
Proszę bardzoThorez pisze:HEX dzięki za pomoc
Ryzykowne jak wszystko ale zauważ że ja sprzedałem w strefie MZ H4 na shorty.Thorez pisze:granie shorta po odbiciu z ZL TF H4 i H8 + ogromna szpila, mim zdaniem byłoby trochę ryzykowne.
No własnie nie był bezpieczny bo ja używam logicznego SL i staram się do 20 pipsów a biorąc longa ja bazuje na H4 i musial bym wziąć 55 pipsów SL a to mi się nie opłacało. Po chwyceniu noża gram wylącznie do ZL H1. Dlatego skończyłem tak jak skończyłem.Thorez pisze:Natomiast long na niebieskiej linii (twój TP) wydawał się dosyć bezpieczny Very Happy
Wydaje mi się że tam bardziej zadziałał opór (dla mnie ta MZ została już naruszona i nie działa jak powinna), ale nie ważne...HEX pisze:Ryzykowne jak wszystko ale zauważ że ja sprzedałem w strefie MZ H4 na shorty.
Teraz wszystko jasneHEX pisze:No własnie nie był bezpieczny bo ja używam logicznego SL i staram się do 20 pipsów a biorąc longa ja bazuje na H4 i musial bym wziąć 55 pipsów SL a to mi się nie opłacało. Po chwyceniu noża gram wylącznie do ZL H1. Dlatego skończyłem tak jak skończyłem.
MZ się nie liczy! Liczy się linia ZL. ZL= Zero Line .Thorez pisze:(dla mnie ta MZ została już naruszona i nie działa jak powinna)