Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

Chyba ktoś uważa,że jestem idiotą Smile
HEX ja tego nie powiedziałem :D po prostu próbuje wyjaśnić dlaczego na początku wszyscy piszą o momo 2x poprzednia świeca, a teraz Ty mówisz coś zupełnie innego. A jeśli tak nie jest to sory - mam nadzieję że nie uraziłem :D
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Thorez pisze:dlaczego na początku wszyscy piszą o momo 2x poprzednia świeca
też nie wiem ;]
Thorez pisze:a teraz Ty mówisz coś zupełnie innego
no widzisz nie tylko ja tak twierdze również autor tego systemu, który napisał o tym jakieś 5 stron od początku omawiania systemu.Więc nie wiem jak można czytać NLA i pominąć tą stronę.Rozumiem gdyby to było schowane gdzieś na stronie 345 to ktoś z nudów mógłby tylko na obrazki patrzeć ale na stronie 142 gdzie zapał sięga maksimum ??
Thorez pisze:mam nadzieję że nie uraziłem
Coś ty :) odwdzięczyłem się ironią.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

no widzisz nie tylko ja tak twierdze również autor tego systemu, który napisał o tym jakieś 5 stron od początku omawiania systemu.Więc nie wiem jak można czytać NLA i pominąć tą stronę.Rozumiem gdyby to było schowane gdzieś na stronie 345 to ktoś z nudów mógłby tylko na obrazki patrzeć ale na stronie 142 gdzie zapał sięga maksimum ??
Ja przeoczyłem (a może nie skupiłem się wystarczająco) na tym poście dlatego że bardziej trafiają do mnie posty es/pip'a, który dosyć czytelnie wszystko opisuje i to na jego postach skupiam się przede wszystkim :D

HEX dzięki za pomoc :D
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

HEX
Gaduła
Gaduła

Co do es/pipsa mam dystans bardziej wolę posty MO i dragona.Espips posługuje się ZL i S/R koles nawet na TF M5 robi maniane biorąc każą zmiane ruchu nawet o 7 pipsów. Gdzies jest jego screen jak skalpował i wział grubo ponad 150 pipsów grając M5.Na wykresie było az nasrane cyframi symbolizującymi ile wziął pipsów z danego ruchu.Ja niestety nie ogarniam jego stylu gry.

Thorez pisze:HEX dzięki za pomoc
Proszę bardzo :)

My tu gadu gadu a pipsy lecą :D +50 AU i 1/2 pozycji +42 AU
Screena nie daje bo wystarczy spojrzeć jak złapałem ZL na H4.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Za to ja wrzucę Screena z AU. Przynajmniej ja to tak widziałem :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nie ja nie gralem longa, ja zagrałem short.

Dodano po 6 minutach:

na GU tworzy sie okazja do shorta. za 5 minut wszystko się wyjaśni.
Cos mi nie pasi ta świeczka ;/ nie wchodzę.Jak pójdzie w dół to trudno się mówi.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Osobiście nie grałbym tam shorta, tylko trochę wcześniej (żółta linia), granie shorta po odbiciu z ZL TF H4 i H8 + ogromna szpila, mim zdaniem byłoby trochę ryzykowne. Natomiast long na niebieskiej linii (twój TP) wydawał się dosyć bezpieczny :D

Ale od razu mówię że nie analizowałem tej sytuacji wnikliwiej, to są tylko takie moje spostrzeżenia robione na ciepło...

Tak czy tak liczą się zebrane pipsy - dobra robota HEX :D

HEX
Gaduła
Gaduła

Thorez pisze:granie shorta po odbiciu z ZL TF H4 i H8 + ogromna szpila, mim zdaniem byłoby trochę ryzykowne.
Ryzykowne jak wszystko ale zauważ że ja sprzedałem w strefie MZ H4 na shorty.
Thorez pisze:Natomiast long na niebieskiej linii (twój TP) wydawał się dosyć bezpieczny Very Happy
No własnie nie był bezpieczny bo ja używam logicznego SL i staram się do 20 pipsów a biorąc longa ja bazuje na H4 i musial bym wziąć 55 pipsów SL a to mi się nie opłacało. Po chwyceniu noża gram wylącznie do ZL H1. Dlatego skończyłem tak jak skończyłem.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

HEX pisze:Ryzykowne jak wszystko ale zauważ że ja sprzedałem w strefie MZ H4 na shorty.
Wydaje mi się że tam bardziej zadziałał opór (dla mnie ta MZ została już naruszona i nie działa jak powinna), ale nie ważne...

HEX pisze:No własnie nie był bezpieczny bo ja używam logicznego SL i staram się do 20 pipsów a biorąc longa ja bazuje na H4 i musial bym wziąć 55 pipsów SL a to mi się nie opłacało. Po chwyceniu noża gram wylącznie do ZL H1. Dlatego skończyłem tak jak skończyłem.
Teraz wszystko jasne :D Ja precyzuję wejścia do M5 i M15, (czasami M1) szukając tam wejścia w kierunku zgodnym z wyższym TF dlatego nie martwię się odległością stopa na TF H4 i H1.

HEX
Gaduła
Gaduła

Thorez pisze:(dla mnie ta MZ została już naruszona i nie działa jak powinna)
MZ się nie liczy! Liczy się linia ZL. ZL= Zero Line .
Chodzi tu o linie która zeruje profit.Jeśli ktoś ma +60 pipsów i cena dojdzie do MZ to przecież on niewie otym i nie wyłancza transakcji licząc na to że się odbije.Ale jeśli cena dojdzie do jego BE to go kasuje i dopiero w tedy możemy mówić o tym że Już ZL nie działa.

Chyba nie czytałeś tego wątku dokładnie opisałem zasadę działania lini ZL z punktu psychologicznego dziesiątki stron temu.

ODPOWIEDZ