Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

Są lepsze i gorsze dni :) Czasami jak sie dobrze wbijesz na ZL to można daleko dojechać :) Podczas silnego trendu zarabia sie stosunkowo łatwo. Gorzej jak wbijamy sie pod prąd w nadziei że cena odije od ZL. Mam na myśli ostatrnie dni na GBPUSD. Wbiłem się na samym szczycie i jak widać tym razem się opłaciło. W tym przypadku wspomagałem sie innymi bonusami. Włażąc pod rozpędzony pociąg trzeba precyzyjnie wycelować we właściwe ZL. Gdy to sie nie uda cena może jeszcze podjechać, czasem nawet pareset pipsów. Miałem taką akcje gdy rozkminiałem ZL że grałem na odbicie wzrostowej fali na sell. Pomyliłem sie w doborze ZL i niestety podjechałęm troche do góry z kursem zamiast w dół. Załączył mi sie schemat ucieczki przed botem. kursem. Sugerowałem sie posiłkowymi ZL-ami które pojawiały sie co 20-30pips wyżej. W nadziei że w końcu odbije podjechałęm tak 200pips za kursem. To była świetna, droga ale na maksa pouczająca lekcja :) Zrozumiałem wtenczas że precyzja w wyłapaniu ZL to podstawa nastawiając sie na korekte. Nie ma problemu jak ustawimy SL ale to nie mój styl gry!
Gram 100% na tranzakcje wiec takie coś mnie nie interesuje.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Chyba nici wyszły HEX z tego shorta?

Mam pytanko czy dzisiaj na jakiejś parze ktoś zauważył jakieś dobre wejście dla metody ZL zgodne z systemem (na H1, H4, D1)?

Bo ja jakoś niestety nie mogłem się dopatrzeć :(
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Pewnie że tak! popatrz na GBPUSD na złoto!

Dodano po 1 minutach:

a co do shorta na audusd to przeciez jedzie aktualnie! Wejscie dobrze widoczne z m15

Dodano po 12 minutach:

GOLD 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Chyba niestety jestem ślepy, na GU niestety przez cały dzień nie widziałem dobrego wejścia (na interwałach H1, H4) :( Mógłbyś mi napisać o której godzinie było dobre wejście wg Ciebie.
A jeżeli chodzi o AU to czemu teraz było wejście OK, trend dla H4 jest na wzrosty, poza tym według koncepcji ZL dlaczego akurat teraz short?
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Osobiscie to nie radze łapać takich treidów! Jeżeli ktoś ma małe doświadczenie z ZL i opiera decyzje tylko na nich to moze sie przejechać przy tego typu treidach. Mnie już w złocie nie ma. Mam pewne obawy co do tego ruchu choć swoje zabrałem :) nie dużo ale na bułki na jutro będzie :)

Dodano po 1 minutach:

GOLD na bułki :)

Dodano po 21 minutach:

GBPUSD M30

Dodano po 9 minutach:

KANGUR SKAKAŁ SKAKAŁ ALE NIE DOSKOCZYŁ! SZYBKI CHLAP OD NIEDZWIEDZIA I ZJAZD NA GLEBE :lol:
W TYM PRZYPADKU PRZYDAŁY SIE PODSTAWY PA

Dodano po 12 minutach:

TAK JAK NAPISAŁEM POWYZEJ! NIE RADZE BRAC TAKICH TREIDÓW JAK NA ZŁOCIE! BEZ DOBREJ ZNAJOMOSCI ZL I BEZ SZKLANEJ KULI NIE DA RADY. WEJSCIE RISK. NA ZASADZIE WŁAZISZ LICZĄC NA ODBICIE NA SZCZYCIE KNOTA BIERZESZ TYLE CO NA CHLEB PARE BROWARÓW I ZAWIJKA! OSBISCIE TO TYLE WŁSNIE WYŁAPAŁEM NA GOLDZIE NA CHLEB 8) ZŁOTO MA TO DO SIEBIE ZE SPORY SPREAD I DUZE ZABEZPIECZENIE NA DEPOZYCIE. W RAZIE KLAPY SZYBKO CZYSCI NIE POZOSTAWIAJAC MOZLIWOSC OTWIERANIA INNYCH TRANZAKCJI. CHYBA ZE KTOS MA SPORO WPŁACONE NA RACHUNKU!

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

GREENFX pisze:TAK JAK NAPISAŁEM POWYZEJ! NIE RADZE BRAC TAKICH TREIDÓW JAK NA ZŁOCIE! BEZ DOBREJ ZNAJOMOSCI ZL I BEZ SZKLANEJ KULI NIE DA RADY. WEJSCIE RISK. NA ZASADZIE WŁAZISZ LICZĄC NA ODBICIE NA SZCZYCIE KNOTA BIERZESZ TYLE CO NA CHLEB PARE BROWARÓW I ZAWIJKA! OSBISCIE TO TYLE WŁSNIE WYŁAPAŁEM NA GOLDZIE NA CHLEB Cool ZŁOTO MA TO DO SIEBIE ZE SPORY SPREAD I DUZE ZABEZPIECZENIE NA DEPOZYCIE. W RAZIE KLAPY SZYBKO CZYSCI NIE POZOSTAWIAJAC MOZLIWOSC OTWIERANIA INNYCH TRANZAKCJI. CHYBA ZE KTOS MA SPORO WPŁACONE NA RACHUNKU!
Krzyczysz jak byś zarobił na Audi A8 a napisałeś , że zarobiłes na chleb
Fajnie, że kosisz pipsiory ale w sieci sie nie :569: :569:

Również stosuję taka sama metodę ale mam bardziej rozwiniętą sprawę SL. Nigdy nie pozwalam aby cena przebiła mi knot. Po drugie takie transakcje gram na 1/3 pozycji bo to jest jak wróżenie z fusów.A po trzecie nie wiem gdzie widzisz potwierdzenie że mamy shorta na AU.Pokazałes ZL M15 na short ale zapomniales zaznaczyc że cały czas ZL 15 trzyma long.
Pozdro. Bez momo nie wchodze w AU.A zakres jest ogromny jakieś 130-150 pipsów więc nie ma się co śpieszyć.Pozdro.
czerwinek pisze:Chyba nici wyszły HEX z tego shorta?
Ja miałem dzisiaj 55 pipów na GU to czy ja wiem czy takie nici.
Raz jest więcej raz jest mniej tak to juz jest.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

W Kangura to i ja nie wchodziłem. Pisałem w czasówkach.
Co do golda to z SL to widać że mnie nie zrozumiałeś! Skąd wisze jak ja mam rozwiniętą sprawę SL i jak to wyglądało z Goldem. Napisałem że wejscie było ale na szczycie knota na H4 wiec nie wiem co ma tutaj twój wrzut z SL?
Z tym że to wróżenie z fusów to do końca sie z tym nie zgodze.
Widzisz nie którzy biorą treid gdy cena znajdzie sie na ZL bez potwierdzen w nastepnych świecach. Było juz o tym pisane że to bardzo ryzykowne i co nie którzy tak grają. Wedłóg zalecen powinno sie poczekac na dwa knoty itp. itd.
Czasami tez tak robie ale tylko i wyłącznie jak przymule z tranzakcją i skminie juz po czasie.
Co do kangura to jedynie przykład i wejscie było dobre wiec nie wiem co masz do tego setupu? Wejscie w niebieskiej strefie. Nie w momencie załanczania screena!!!!!!!!! Screen jest musztardą po obiedzie i załaczony w ramach wyjasniania ze mozliwosc wejscia była.
Co do tego krzyczenia to moze i masz racje ze troche przesadziłem ale fakt jest taki ze to był jedynie przykład i mysle ze warto uczulic co nie któych ze nalezy uwazac na taki styl podejmowania decyzji. Ja nie podejmuje decyzji tylko w oparciu o ZL i ten setup był profitowy ale wcale nie radze tak grać!
Gram jak hazardzista i nie radze nikomu grac tak jak ja stąd jasno wolałem to podkreślić. Pozdro
A co do A8 to hmm zarobiłem w tamtym tygodniu ale na porsche GT3 na GBPUSD
Wiecej pragnien póki co nie mam teraz wsytarczy kosic na chleb.
Oczywiście wszystkie tranzakcje na koncie demo żeby nie było 8) :lol:

Ty faktycznie HEX miałem caps locka a to nie było zamierzone :) sorki

Dodano po 8 godzinach 26 minutach:

Chyba załapałem z tym kangurem! To miałeś na myśli?

le0n71
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: le0n71 »

Witam
Wytłumaczcie mi, czy ja to dobrze pojmuję? Na screenie zaznaczyłem trzy świece według mnie momentum. Następne świece ładnie zachodzą na MZ.
A po nich cena idzie w zupełnie inną stronę niż wynikałoby ze strategii ZL
Chyba nie czaję :)

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

le0n71
Jesli juz to ZL bedzie tak jak Ci zaznaczyłem, ale ja się mało na tym znam :D

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Tak na szybko bez głebszej analizy.

ODPOWIEDZ