Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

jak tak na to patrze to przychodzi mi do glowy ze wszystko fajnie (to wejscie ryzykowne, to wejscie na 100% pewne itp) tylko ze na historii troche latwiej jest to wszystko zobaczyc, na Waszym wykresie jest jeszcze kilka swiec momo po ktorych spelnione sa warunki wejscia ale nikt o nich nie pisze bo byly by to bledne wejscia, jak widac tyle dobrych miejsc do wejscia ilu analizujacych co przemawia za tym iz jest to w duzym stopniu metoda uznaniowa, dlatego co dla jednego bedie dobrym setupem dla drugiego bedzie bezsensem, trzeba tez pamietac ze nie jest to gral i nie wszystkie sygnaly musza skonczyc sie zyskiem

pozdrawiam

jhgf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jhgf »

To żeś sobie namieszał,zaraz dorwie cię historyczno-analityczna banda
i udowodni ci że się mylisz :roll:

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

Hehe dobra dobra ale sprawa ma sie tak.
Zaznaczyłem tam wejścia tak jak ja je widze, tak na szybko. Faktycznie to system uznaniowy i widze tam pare innych setupów w mysł zasady ZL których nie zaznaczyłem bo wedłóg mnie są nie warte rozpatrzenia. Tak jak piszesz Uzin ZL to nie gral i sam sie dopbrze o tym przekonałem juz wiele razy!
Nie ma tak łatwo i samo podejmowanie decyzji na podsrawie Zl czesto moze prowadzic do balansowania na podstawie bronienia depo co nie zmienia faktu że i tak czesto sie sprawdza :)

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

uzin2 pisze:metoda uznaniowa
jhgf pisze:To żeś sobie namieszał,zaraz dorwie cię historyczno-analityczna banda
i udowodni ci że się mylisz

Waszym problemem jest strach przed opuszczeniem trejdu.
Widzicie ZL M15 i wchodzicie w nią.Nie patrzycie że właśnie jesteście w ZL M30 albo H1 w przeciwną stronę.Zwracacie uwagę na małe interwały nie patrząc na wielkie na przykład H4. To co dla was jest uznaniowe dla innych jest oczywiste.Uzin w swoim jurnalu pokazywał wejścia na których miał SL dlaczego ja w tym samym czasie mogłem zabrac jego pieniądze?
Większy wykres jest zawsze ważniejszy.Uznaniowy jest MA i inne wskaźniki a ZL to nie jest metoda to psychologia rynku.Co innego lepiej powie wam w która strone handlować jak nie sama cena?

Dodano po 33 minutach:

Popatrzcie na NU.Czekam cierpliwie choć ZL przecinają się jedna przez drugą.Jeśłi dostane ZL na longa to zasięg mam jakieś 80 pipsó jeśli na shorta to 60.Wystarczy czekać.I patrzeć na H4 H1 ewentualnie na M30 a nie na M15.
Jeśłi gramy od ZL do ZL to czemu grać wykorzystując ZL M15? Gdzie jest większy zakres pipsów na M15 czy H4? Jesteście skalperami czy średnio terminowymi graczemi?Sklasyfikujcie się i nie narzekajcie na Technikę.Bo technika jest dobra.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

jhgf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jhgf »

HEX pisze:
uzin2 pisze:metoda uznaniowa
jhgf pisze:To żeś sobie namieszał,zaraz dorwie cię historyczno-analityczna banda
i udowodni ci że się mylisz

Waszym problemem jest strach przed opuszczeniem trejdu.
Rozumiem że u ciebie ze strachem wszystko jest w porządku.
Ta stronka też ci jest niestraszna http://www.myfxbook.com/ :roll:
To nie żadna złośliwość z mojej strony,po prostu chciałbym zobaczyć jak
te pipsy zbierasz z góry z dołu,prawa i lewa.

HEX
Gaduła
Gaduła

Strach już opanowałem już nie rzygam jak idzie w złą strone.Mam zyskowne transakcje i stratne.najwazniejsze że na plus.Stratne wynikają najczęściej ze zbyt wąskiego SL albo z chciwości.
Wiesz że tydzień temu miałem nawet taką myśl żeby założyć sobie tam konto ponieważ wszystko jest fajnie [rzedstawione graficznie ale albo przez przypadek usunełem maila od nich albo jeszcze mi nie przysłali.
Jeśli pokaże ci że wygrywam w tedy i ty zaczniesz?Jeśli zobaczysz że przegrywam w tedy porzucisz metode ZL?To czy ktoś się chwali swoimi transakcjami zależy tylko i wyłącznie od niego a to co ktos o mnie bedzie myślał jak pokaże czy nie pokaże to już jego sprawa.Nigdy nie napisałem że głoduje żeby mieć na FX i nigdy nie napisałem że jeżdzę nowym Audi A8 więc nie wiem skąd ta myśl o ujawnieniu mojego rachunku.
Pozdrawiam.

Dodano po 9 minutach:

Jeśłi cię interesuje mój dzisiejszy bilans to powiem że kolejny raz ustawiłem zbyt wąski SL okazało się że nie odciełoby mnie gdybym postępował wedłóg zasad więc straciłem 30 pipsów na EJ ale gdy zobaczyłem jak się ma sytuacja otworzyłem większa pozycję i zgarnełem 43 jakieś 7% rachunku.a straciłem jakieś 3% ogólnie przez sytuacje na GU która miała miejsce rano nie wszedłem w shorta który dał mi sygnał o godzinie 13:15 i zgodnie z wczorajszyą analizą mogłem wziąś 60 pipsów podobnie z reszta jak wczoraj.W dalszym ciągu czekam na reakcje NU i wyczekuje kolejnego sygnału na shorta na GU.

Dodano po 59 minutach:

no i przez pieprzone dane rynek wyrobił moje targety w 15 minut :cry: bez możliwości wejścia. Mam nadzieje że rynek się teraz cofnie bo gracze danych już swoje wzieli i za jakiś czas może znowu dadzą sygnał.

Dodano po 15 minutach:

FUCK GU idzie wyrobić target!!

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

jak tam dzisiaj panowie, gral ktos ej z rana?, mozna bylo niezle urwac, zl na h1 i h4 wypadly na tym samym poziomie

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

JA wczoraj i dzisiaj L na Kablu :)
Obrazek

HEX
Gaduła
Gaduła

hehe dopiero wstałem jak wczoraj w nocy wyjechałem do niemiec,przyjechałem dzisiaj o 16 położyłem się na chwile i wstałem własnie teraz hehe więc nic nie grałem.A okazji było od groma dzisiaj to nawet zwolennicy moving averg by coś ugralie :lol:

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Oj działo sie działo 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ