Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

GREENFX pisze:Oj działo sie działo 8)
Równie dobrze te transakcje mogły byc otwarte 2-3 dni temu :)
Wiem czepiam się. Good job 8)
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

w wolnej chwili zamieszcze screena kiedy co jaki dla czego!
Jak chcesz wiedzieć już teraz to przejżyj w dyskusjach czasowych daytrading 23.07. Tam wszystko jest opisane co i jak :) chyba od strony 6.

Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

hej!

wpadłem na ten temat i wydaje mi się on dosyć interesujący. Czytam po kolei posty i często wspominacie o NLA na kreslik.com. Zarejestrowałem się tam i szukam tego tematu. Wpisuje w wyszukiwarce NLA i nie mogę niczego takiego znaleźć... co to za skrót jest, może mi ktoś podać link.??? zanim przeczytam cały ten wątek tutaj chciałbym dobrze się zapoznać z tematem, bo jak narazie ciężko mi pojąć ocb(CKM troche ze mnnie :) )...

pzdr
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

masz, i dozobaczenia za miesiąć + :D

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... hlight=nla
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

saku82pl pisze:masz, i dozobaczenia za miesiąć + :D

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... hlight=nla
mam nadzieje, że miesiąc wystarczy... omfg ile tych stron jest.

no i co ta typy ten Might One i TheRumpledOne???
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2010, 14:13 przez emulin, łącznie zmieniany 1 raz.
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

no jest jest, mi tam miesiac nie wystarczyl, ale pozniej mialem "streszczenie" ktore sie szybciej czyta, powodzenia
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

saku82pl pisze:no jest jest, mi tam miesiac nie wystarczyl, ale pozniej mialem "streszczenie" ktore sie szybciej czyta, powodzenia
btw mam pytanie, które powinienem zadać na początku. Co takiego ważnego jest w tym wątku??? i jak on się ma do tego tematu tutaj??

a i co to za typy ten TheRumpledOne i MightyOne???

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

emulin pisze:
saku82pl pisze:no jest jest, mi tam miesiac nie wystarczyl, ale pozniej mialem "streszczenie" ktore sie szybciej czyta, powodzenia
btw mam pytanie, które powinienem zadać na początku. Co takiego ważnego jest w tym wątku??? i jak on się ma do tego tematu tutaj??

Od którejś tam strony w tym wątku pojawia się gość MightyOne, który jest autorem Zero Line i przedstawia metodologię. TheRumpledOne to gość, który wymyślił całą masę systemów i wskaźników, gość który bardzo pomaga nowych traderom itd. Ogólnie warto poczytać i się doskonalić.

Wielka szkoda, że na naszym forum jest garstka ludzi, którzy naprawdę pojęli i stosują ZL w praktyce. Ci co tak grają przestali tu pisać. Mam na myśli m.in. HEXA, GREENFX itp.( pewnie się zniechęcili wiecznym lamentowaniem co niektórych niedowiarków). Chłopaki wracajcie i nauczajcie! :)

Uwielbiam wszystko co związane w PA, ale tej koncepcji nie rozpracowałem na tyle, by móc nią spokojnie grać. Przydałby tu się jakiś jeden profesjonalny post od dłuższego czasu, dlatego gorąco zachęcam ludzi w temacie o kontynuację wątku. Sam włączę się do dyskusji.

Pozdrawiam! :)
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

RAY of Sunshine pisze:
emulin pisze:

Od którejś tam strony w tym wątku pojawia się gość MightyOne, który jest autorem Zero Line i przedstawia metodologię. TheRumpledOne to gość, który wymyślił całą masę systemów i wskaźników, gość który bardzo pomaga nowych traderom itd. Ogólnie warto poczytać i się doskonalić.

Pozdrawiam! :)
i to zamierzam zrobic, tylko ze troche tego czytania jest. Czytam teraz cały wątek z BabyPips(nie wiem, warto??? czy odrazu cały temat na kresliku...?).

ten temat powstał dokadnie rok temu, ciekawe jak do tej pory sobie shadi radzi, czy zagląda tu jeszcze, czy już na Kajmanach jachtem sobie pływa :lol:

...ale serio widzę w tej metodzie gruby potencjał ;)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

emulin pisze:
ten temat powstał dokadnie rok temu, ciekawe jak do tej pory sobie shadi radzi, czy zagląda tu jeszcze, czy już na Kajmanach jachtem sobie pływa :lol:
zgłębia tajniki gry scrabble u boku swojej wybranki popijając to i owo:)

Zadajcie sobie pytanie dlaczego ZL działa..
następnie
zadajcie sobie pytanie jakie wejścia są najbezpieczniejsze - z zlek
następnie
dodajcie do tego TF na którym jest to najlepiej dla Was zagrywać
następnie
dodajcie kiedy i dlaczego wychodzicie gdzie TP i jaki sl a macie fajny system ;)

edit: epidemią tego forum jest fakt że większość za bardzo przejmuje się portfelem innych zamiast samemu usiąść i poszukać rozwiązań.
Mógłbym rzucić na tapetę przynajmniej 10 fajnych i zyskownych systemów - to jednak dla Was najważniejsze jest to jakim lotem grasz i ile zarobiłeś niż zabrać się za testy tego co najbardziej Wam pasuje.

ODPOWIEDZ