1 - bo to jest miejsce gdzie ustawiają zlecenia Grube Ryby (?)Shadi pisze:zgłębia tajniki gry scrabble u boku swojej wybranki popijając to i owo:)emulin pisze:
ten temat powstał dokadnie rok temu, ciekawe jak do tej pory sobie shadi radzi, czy zagląda tu jeszcze, czy już na Kajmanach jachtem sobie pływa![]()
1. Zadajcie sobie pytanie dlaczego ZL działa..
następnie
zadajcie sobie pytanie 2. jakie wejścia są najbezpieczniejsze - z zlek
następnie
dodajcie do tego TF na którym jest to najlepiej dla Was zagrywać
następnie
dodajcie 3. kiedy i dlaczego wychodzicie gdzie TP i jaki sl a macie fajny system
edit: epidemią tego forum jest fakt że większość za bardzo przejmuje się portfelem innych zamiast samemu usiąść i poszukać rozwiązań.
Mógłbym rzucić na tapetę przynajmniej 10 fajnych i zyskownych systemów - to jednak dla Was najważniejsze jest to jakim lotem grasz i ile zarobiłeś niż zabrać się za testy tego co najbardziej Wam pasuje.
2 - Najlepiej w strefie ZZ, tak jak to jest wyjaśnione na początku. Gdyby cena wyskoczyła poza momo, mogłoby to spowodować zamkniecie tych zleceń i duży odwrót., a Grube Ryby będą dbać o to, żeby ich nie zamknęło i w razie czego dokupywać/sprzedawać (?)
sorry jeśli właśnie wymyśliłem nową teorie kosmosu, ale dopiero uczę się tego typu myślenia

3. wg mnie najlepiej z trendem. Potwierdzenie na mniejszym wykresie. Sl powyżej momo, bądź tegoż właśnie potwierdzenia. TP na dole korekty, bądź na na ZL z przeciwnej pozycji . Tak jak to na początku było objaśnione. Plus sztywne reguły i jest system.
Oczywiście jeszcze backtestów muszę porobić trochę.
A tak z ciekawości, grasz dalej tą metodą Shadi? Co myślisz o metodzie TRO. Narazie ciężko mi ją pojąć bo nie najlepszym z inglisza. No i jeszcze jakieś wskaźniki trzeba...