HEX pisze:muszisz czytac o ZL na kreslik.com
to zdaje się angielskie forum?, no to nie poczytam raczej

A polecacie jakąś strategię dla poczatkujących?
zainstaluj sobie jakiegoś tłumacza...albo google chrome (tłumaczy w locie całe strony), trochę popatrzysz na przetłumaczone, trochę na tekst oryginalny i powinieneś wszystko zrozumiećle0n71 pisze:[
to zdaje się angielskie forum?, no to nie poczytam raczej.
Nie chcę się wymądrzać, ale serio, jeśli myślisz o zawojowaniu czegokolwiek na fx to angielski będzie Ci niezbędny, przynajmniej w stopniu biernym średniozaawansowanym. Wszystko co sensowne w tym biznesie napisane jest po angielsku.le0n71 pisze:HEX pisze:muszisz czytac o ZL na kreslik.com
to zdaje się angielskie forum?, no to nie poczytam raczej.
HEX pisze:Wielokrotnie pisałem że w tym wątku nie ma wszystkiego.Tu sa przedstawione "najwygodniejsze zasady" nie wiem naprawde kto i gdzie pisał o 2 razy większej świecy na NLA. Owszem jest tam mowo o 2 x większej świecy w przypadku zmiany kierunku całego trendu ale zasady do handlowania ZL i co to jest linia ZL MO wyjaśnił kilka stron od pierwszego wspomnienia o tej metodzie.A wyjasnienia padły na pytanie TRO o zdefiniowanie ZL i podania jej warunków to może im sie uda napisać program.inaczej mówiąc ZL to prosty BO ;]sgorn pisze: czegos nie rozumiem chyba ?
Koledzy niestety mają rację, że bez angielskiego będzie Ci trudno, ale nie znaczy to, że od razu musisz się poddawać.le0n71 pisze:to zdaje się angielskie forum?, no to nie poczytam raczej .
I jeszcze - HEX juz Ci w zasadzie odpowiedział, ale MOMO możesz poszukać inaczej - nabazgrałem na Twoim screenie momo składające się z korpusów dwóch świec - wtedy MZ szukaj w obszarze zaznaczonym na niebiesko, - tym razem rynek takiej szansy nie dał.le0n71 pisze:zapytałbym, tylko nie wiem jak dodać do wypowiedzi plik gif ??
Dodano po 29 minutach:
Już mam
Czy o to chodzi? Dobrze rozumuję? Moje wejście jest oczywiście nieco spóźnione
Chyba ktoś uważa,że jestem idiotąThorez pisze:A to o czym mówił HEX - że momo może być takie samo jak poprzednia świeca, być może wynikło z tego że wejścia na NLA często były pokazywane z mniejszych interwałów, na których tak to wygląda