Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
szahal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szahal »

Ogólnie to sygnał miałem na VEGASie, ale ostatnio mi się spodobała ZL i w sumie używam ich obu, podpieram się raz jedną raz drugą, w zależności, na której mam sygnał. na razie +104 pipy...siedzę dalej...
Obrazek

le0n71
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: le0n71 »

Witam
Mam pytanko: czy jakaś polska książka opisuje tę strategię?
Interesuję się forexem od niedawna. Czytam forum na bieżąco i ilość opisywanych strategii oraz ilość wskaźników przyprawia mnie jak na razie o zawrót głowy :) Opisywana tu strategia wydaje mi się dobra dla początkujących (niewiele wskaźników, które gmatwają sytuację), ale niestety nie nadążam za tymi wszystkimi wykresami, malunkami, waszymi skrótami myślowymi. Chciałbym zgłębić temat od podstaw, a do tego wydaje mi się że potrzebna jest jakaś literatura. Jeżeli możecie pomóc, będę wdzięczny. Ewentualnie poradźcie, od czego można zacząć przygodę z forexem.

Pozdrowionka i udanych polowań na pipsy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Po pierwsze przeczytaj przyklejone tematy w dziale Początki na rynku Forex - a zacznij od słownika.

Wtedy będziesz miał ogólny pogląd na to o co tutaj chodzi.

pozdrawiam 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

le0n71
Gaduła
Gaduła

klonmarcin pisze:Po pierwsze przeczytaj przyklejone tematy w dziale Początki na rynku Forex - a zacznij od słownika.

Wtedy będziesz miał ogólny pogląd na to o co tutaj chodzi.

pozdrawiam 8)
Ogólnie już wiem o co tutaj chodzi. Wiem co to jest SL, TP, BE, target i tp.
Ale mam wrażenie, że opisywane na forum strategie są omawiane językiem przeznaczonym dla zaawansowanych graczy, którzy poza tym sami przyznają, że nie wiedzą czy potrafią przekazywać wiedzę i stąd moje pytanie o książkę

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

le0n71 pisze:stąd moje pytanie o książkę
Z tego co wiem to ta strategia nie jest opisana w żadnej książce. Tylko i wyłącznie internet i nasze głowy :)
le0n71 pisze:Ale mam wrażenie, że opisywane na forum strategie są omawiane językiem przeznaczonym dla zaawansowanych graczy
Powiedz, czego nie rozumiesz to postaramy się pomóc. Ale ja nie sądzę żeby to był jakiś zaawansowany język. :)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

le0n71
Gaduła
Gaduła

zapytałbym, tylko nie wiem jak dodać do wypowiedzi plik gif ??

Dodano po 29 minutach:

Już mam :)

Czy o to chodzi? Dobrze rozumuję? Moje wejście jest oczywiście nieco spóźnione
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

le0n71 pisze:Czy o to chodzi? Dobrze rozumuję? Moje wejście jest oczywiście nieco spóźnione
Twoje wejście nie jest spoxnione twoje wejście jest złe.
To nie było momo. Momo jest to świeca która jest taka sama jak poprzednia albo większa i zamyka się przynajmniej X pipsów ponad maksymalna wartością poprzedniej świeczki.
Tak więc źle rozumujesz muszisz czytac o ZL na kreslik.com w wątku NLA od strony chyba 138 przynajmniej do 600 ze szczególnym uwzględnieniem postów MO i Dragona.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Shadi pisze:Momentum - jest to jedna świeca która sygnalizuje nam że możemy za chwilę albo kupować albo sprzedawać. Jak rozpoznać momentum? Bardzo prosto!! Jest to świeca która ma "ciało" 2x większe niż poprzednia.
Samo (dalej będę w skrócie pisał momo - momentum) nie wystarczy
HEX pisze:Momo jest to świeca która jest taka sama jak poprzednia albo większa i zamyka się przynajmniej X pipsów ponad maksymalna wartością poprzedniej świeczki.
czegos nie rozumiem chyba ?
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

sgorn pisze: czegos nie rozumiem chyba ?
Wielokrotnie pisałem że w tym wątku nie ma wszystkiego.Tu sa przedstawione "najwygodniejsze zasady" nie wiem naprawde kto i gdzie pisał o 2 razy większej świecy na NLA. Owszem jest tam mowo o 2 x większej świecy w przypadku zmiany kierunku całego trendu ale zasady do handlowania ZL i co to jest linia ZL MO wyjaśnił kilka stron od pierwszego wspomnienia o tej metodzie.A wyjasnienia padły na pytanie TRO o zdefiniowanie ZL i podania jej warunków to może im sie uda napisać program.inaczej mówiąc ZL to prosty BO ;]
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

HEX faktycznie ma sens to co napisales bo bardzo czesto jest tak ze zakmniecie swiecy powyzej/ponizej ekstremum wiąże sie z kontynuuacją ruchu..podejrzewam ze wystarczy spedzic troche czasu przed wykresami i taka prawidlowosc rzuca sie w oczy. choc nie umniejszam osiagniec MO i Dragona.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

ODPOWIEDZ