Sprawa jest bardziej skomplikowana. Po pierwsze nie kazde zlecenie ponizej 100k musi byc brane przez Dukasa "na klate", bo moze sie ono kompensowac z innym malym zleceniem. Po drugie jest zasadnicza roznica miedzy polityka Dukasa, gdzie ekspozycja brokera na ryzyko dotyczy tylko malych zlecen i sumarycznie nie moze przekraczac 1 lota (100k), a market makerami, gdzie ekspozycja na ryzyko jest slodka tajemnica brokera.Ignac pisze:A czy ktokolwiek mając konto w dukasie może odnieść inne wrażenie albo jakoś racjonalnie wypowiedzieć zdanie, że nie, jego zlecenia nie są realizowane na poziomie ecn? Nie wiem czy jasno się wyrażam ale na jakiej podstawie sądzisz, że Twoje zlecenie idzie faktycznie przez ECN?Cyb pisze:Ale ja mam konto w dukasie i realizacja jest na poziomie ECN.
No bo z umowy jasno wynika, że są zlecenia, które idą przez ecn (powiedzmy, że wygląda na to, że są to te >= 100k) i są też zlecenia idące na klatke dukasa.
Nie zamierzam tu robic jakiejs agitki na rzecz Dukasa, ale moge napisac o wlasnych doswiadczeniach. Gram u tego brokera okolo roku i do tej pory ne przylapalem go na zadnym kancie. Dodatkowym dowodem uczciwosci brokera jest to, ze wielokrotnie zdarzalo mi sie, ze zlecenia z limitem wchodzily po kursie LEPSZYM niz limit. I dotyczylo to nawet malych zlecen na 0.01M (0.1 lota).