Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

Ignac pisze:
Cyb pisze:Ale ja mam konto w dukasie i realizacja jest na poziomie ECN.
A czy ktokolwiek mając konto w dukasie może odnieść inne wrażenie albo jakoś racjonalnie wypowiedzieć zdanie, że nie, jego zlecenia nie są realizowane na poziomie ecn? Nie wiem czy jasno się wyrażam ale na jakiej podstawie sądzisz, że Twoje zlecenie idzie faktycznie przez ECN?

No bo z umowy jasno wynika, że są zlecenia, które idą przez ecn (powiedzmy, że wygląda na to, że są to te >= 100k) i są też zlecenia idące na klatke dukasa.
Sprawa jest bardziej skomplikowana. Po pierwsze nie kazde zlecenie ponizej 100k musi byc brane przez Dukasa "na klate", bo moze sie ono kompensowac z innym malym zleceniem. Po drugie jest zasadnicza roznica miedzy polityka Dukasa, gdzie ekspozycja brokera na ryzyko dotyczy tylko malych zlecen i sumarycznie nie moze przekraczac 1 lota (100k), a market makerami, gdzie ekspozycja na ryzyko jest slodka tajemnica brokera.

Nie zamierzam tu robic jakiejs agitki na rzecz Dukasa, ale moge napisac o wlasnych doswiadczeniach. Gram u tego brokera okolo roku i do tej pory ne przylapalem go na zadnym kancie. Dodatkowym dowodem uczciwosci brokera jest to, ze wielokrotnie zdarzalo mi sie, ze zlecenia z limitem wchodzily po kursie LEPSZYM niz limit. I dotyczylo to nawet malych zlecen na 0.01M (0.1 lota).

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

Cyb pisze:Jeżeli przyjmuje to tylko do momentu uzbierania ilości pozwalającej wrzucić na rynek to mi to nie przeszkadza.
A mi przeszkadza bo nie chcę grać u market makera. Ja również swoje przeszedłem i nie chce wracać do tematów bucket shopów.

Cyb pisze:A do czego te Twoje narzekanie dąży? Zamiast cieszyć się że jest możliwość grania niskim lotem u porządnego broka to tylko narzekasz..
Nie pasuje Ci taki model - nie korzystaj z ich usług.
Gościu, ja narzekam? Gdzie, litości! Zadaje konkretne pytania, ponieważ nie chcę trejdować u złodziei. Masz z tym jakiś problem, że ktoś chce wiedzieć w szczegółach o co chodzi i zwyczajnie próbuje się dowiedzieć spraw, które wydają się istotne? To jest narzekanie według Ciebie to może zwyczajnie przestań odpowiadać na moje pytania i tyle.
forex pisze:Nie zamierzam tu robic jakiejs agitki na rzecz Dukasa, ale moge napisac o wlasnych doswiadczeniach. Gram u tego brokera okolo roku i do tej pory ne przylapalem go na zadnym kancie. Dodatkowym dowodem uczciwosci brokera jest to, ze wielokrotnie zdarzalo mi sie, ze zlecenia z limitem wchodzily po kursie LEPSZYM niz limit. I dotyczylo to nawet malych zlecen na 0.01M (0.1 lota).
Dzięki.

Aroon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aroon »

Czy to prawda, że Dukascopy ma już licencję bankową?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Aroon pisze:Czy to prawda, że Dukascopy ma już licencję bankową?
Powiem tylko, że prosiłbym o odrobinę cierpliwości... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Cierpliwi się doczekali... :D

Drodzy Państwo, stało się to co zapowiadaliśmy od pewnego czasu... Dukascopy uzyskało licencję bankową, czyli oficjalnie mamy już do czynienia z Dukascopy Bank.
Szczegóły w PDFie:
http://www.forexclub.pl/download/28/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Super Raposo :D

Pozdrawiam
Karol Marchewka

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

raposo pisze:Drodzy Państwo, stało się to co zapowiadaliśmy od pewnego czasu... Dukascopy uzyskało licencję bankową, czyli oficjalnie mamy już do czynienia z Dukascopy Bank.
Wielki!!! Wielki!! Szacun dla Was.
To co było dostępne dla multimilionerów dzięki Wam jest dostepdrawiam.ne dla szaraczków...
Jeszcze raz wielki Szacun dla Was.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Ignac
Gaduła
Gaduła

Czy byłby ktoś tak miły i w punktach napisać co konkretnie zmienia nadanie praw bankowych dla dukasa i każdego innego brokera ze Szwajcarii? Albo ewentualnie co to konkretnie zmienia?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Ignac pisze:Albo ewentualnie co to konkretnie zmienia?
Sorry Ignac platformę forex może otworzyć każda firma kogucik byleby tylko zakupiła oprogramowanie,zresztą Ty czy ja też możemy taką firmę otworzyć.
W tej sytuacji jest zasadnicza różnica czy Masz swoje pieniądze w takiej firmie czy w banku.
Przypominam Tobie że komisje nadzoru bankowego są bardzo restrykcyjne.
Dodatkowo depozyty bankowe mają ochronę kapitału.Różnie to jest w róznych krajach lecz wnioski są oczywiste.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Ignac
Gaduła
Gaduła

zz pisze:Sorry Ignac platformę forex może otworzyć każda firma kogucik byleby tylko zakupiła oprogramowanie
Sorry zz ale w Szwajcarii już tak nie jest, tylko bank teraz może prowadzić tam działalność brokerską. Dlatego dukascopy nie tyle chciał być bankiem (to pewnie też) o ile musiał to zrobić aby pozostać w Szwajcarii. Innymi słowy nowe prawo wprowadzone w CH kilka miesięcy temu dało chyba rok na przekształcenie się wszystkich brokerów w banki. Co to zmienia konkretnie jeszcze się nie dowiedziałem.

zz pisze:Przypominam Tobie że komisje nadzoru bankowego są bardzo restrykcyjne.
Jaaasne, tak jak ostatnio kara dla chyba jp morgana, że od siedmiu lat łączył kasę klientów ze swoimi rach. inwestycyjnymi. Czyli komisja, która ma co miesiąc sprawdzać takie rzeczy nagle odkrywa proceder trwający od siedmiu lat hehe

Druga sprawa zz, jeśli chodzi o komisję nadzoru w CH to z tego co ja wyczytałem jedyny powód dla którego wprowadzono brokerów fx do grona banków to bardzo faktycznie rygorystyczne prawo zabezpieczające przed praniem brudnych pieniędzy - co jednak w kwestii samego bezpieczeństwa kasy itd? Nie wyczytałem nic konkretnego.

zz pisze:Dodatkowo depozyty bankowe mają ochronę kapitału.Różnie to jest w róznych krajach lecz wnioski są oczywiste.
Proponuję zatem Ci wczytać się w umowy bankow w CH. Ja widziałem dwie, w których nie ma żadnych "ochron" kapitału, o jakich zapewne myślisz. Zauważcie również, że nawet konta segregowane w dukasie są na przykład w barkleysie ale... barkleys swiss a to dlatego, że barkleys szwajcarski a choćby angielski to trochę inna bajka. Nie mówię czy lepiej czy gorzej, jeszcze szczerze mówiąc nie stoję po żadnej ze stron czy ch jest takie bezpieczne czy też może nie. Jeszcze nie wiem, więc dlatego też pytam.

ODPOWIEDZ