Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wiertara pisze:
- uwierzytelnianie odbywa się za pomocą wyłącznie loginu i hasła, czy także np. poprzez sprawdzenie IP?
Jest jeszcze ustalany telefonicznie zabezpieczający kod PIN.
Wiertara pisze:
- jakiego łącza należy użyć, żeby nie było lagów (1, 2, 8 Mbit); używacie standardowych ofert np. z Tepsy - Neostrada, czy czegoś bardziej wyszukanego?
W zupełności powinno wystarczyć o ile samo połączenie z tej Neostrady będzie stabilne (nie będzie tracić sygnału). Transfer nie ma tu aż tak dużego znaczenia, na łączu komórkowym o dobrej jakości połączenia też będzie w porządku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

mm75
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mm75 »

FXfighter pisze:
freeman pisze:Przynajmniej u mnie nie da się takiej pozycji (0,01 lota [mt4]) zająć...
MT4 jest tylko w fazie testów i tylko na demo, więc niewykluczone, że faktycznie mikrolotów na nim nie ma. Natomiast na jForex można otworzyć pozycję wielkości 0,001 mln, ale trzeba te trzecie miejsca po przecinku wpisywać ręcznie.
W Dukasie na Mt4 mikrolotów nie ma i nie będzie. Przynajmniej tak wynika z meila, którego znalazłem w wewnętrznej poczcie Mt4:
"Starting from Sunday 07.02.2010 Dukascopy (Suisse) SA SWFX MetaTrader 4 platform will no longer support the 0.01 fractional position trading. Minimum Trading amount on MT4 platform will be 10,000 (0.10) units of Base Currency on all available Currency Pairs.In the future for trading on LIVE and DEMO MetaTrader4 accounts the minimal amount will remain as 10,000 units of base currency.
Dukascopy (Suisse) SA will continue to offer minimum trading amount of 1,000 units for traders who are using only JForex platform (without possibility of trading on MT4 platform)."

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xamael »

Zapewne JForex może, bo stamtąd przychodzi sporo gęstego ruchu. Więc łatwiej jest im maczowac, a na mt4 to raczej ludzie grają niczym na zwyklej platformie.
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Zacznijmy od tego, że rachunki realne jeszcze nie były obsługiwane przez MT4 i niestety nie wiadomo czy będą... Dlatego to czy są tam mikroloty czy też nie, nie ma większego znaczenia. natomiast na JForex mikroloty są, minimalny wolumen transakcji to 1000 jednostek waluty bazowej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Czy jest możliwość podpięcia swojego konta do systemu generującego różne użyteczne statystyki , typu DD , L/S ratio , etc tak jak np generuje MT bądź MyFXbook. Będę z góry wdzięczny bo od samego Dukascopy nie otrzymałem odpowiedzi.
fx-forum

cryeng
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cryeng »

Mam pytanie. Czy jako dokument potwierdzający moje miejsce zamieszkania (rachunek) mogę wysłać im wyciąg z rachunku bankowego? Oczywiście na nim znajduje się moje miejsce zamieszkania z imieniem i nazwiskiem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mam pytanie. Czy jako dokument potwierdzający moje miejsce zamieszkania (rachunek) mogę wysłać im wyciąg z rachunku bankowego? Oczywiście na nim znajduje się moje miejsce zamieszkania z imieniem i nazwiskiem.
Tak, o ile jest też na nim data (dokument nie może być starszy niż 3 miesiące). Dodatkowo, musi to być oryginał dokumentu, nie jego kopia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

tak_i

Nieprzeczytany post autor: tak_i »

Wnioski z mojej próby na realu w Dukascopy:

Przesiadka od brokera do Dukascopy to:

-dodatkowy koszt prowizji od każdej transakcji
-spread na E/U wynosi od 1-1,5 a czasem więcej
-częste poślizgi cenowe przy otwarciu także przy SL po 1 - 2,5 pipsa czego nie ma u brokera
-bank Dukascopy chociaż jest w Europie po 3 miesiącach od wykonania przelewu do Dukascopy obciąża kosztami przelewu /sporymi/

Oceńcie sami czy warto

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

-bank Dukascopy chociaż jest w Europie po 3 miesiącach od wykonania przelewu do Dukascopy obciąża kosztami przelewu /sporymi/
Ponieważ depozyt wpłacany jest do banku UBS i z niego też realizowane są wypłaty. Koszt to 25 CHF jednak biorąc pod uwagę, że przeważnie klienci Dukascopy operują dużymi kwotami to ta suma tylko względnie jest duża.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

cryeng
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cryeng »

Czy są jakieś wyraźne różnice między demem a kontem live jeżeli chodzi o płynność?

ODPOWIEDZ