Heh, tylko taka, że płynność na demo jest nieograniczona z racji, że operujesz wirtualnymi środkamicryeng pisze:Czy są jakieś wyraźne różnice między demem a kontem live jeżeli chodzi o płynność?
Dukascopy - ECN
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
mam pytanko, do osób które juz rozwiązały ten problem, a mianowicie chodzi o wpłaty/wypłaty pieniędzy na i z rachunku jakimi dysponuje ducascopy, jak to robic aby najmniej stracic na przewalutowaniach, prowizjach itp
czy zakladac konta walutowe, czy przelewac przelewy visa??
jakies wskazówki poraty, byłbym bardzo wdzieczny
pozdrawiam
czy zakladac konta walutowe, czy przelewac przelewy visa??
jakies wskazówki poraty, byłbym bardzo wdzieczny
pozdrawiam
Czy jak zmieniać TF to zdarza się wam że "gubi" się znaczek zawarcia transakcji i numer ? Jak włączam i mam na Daily to muszę zejść na mały TF dopiero wrócić na Daily i wtedy dopiero jest. nie wiem czy tak ma być czy to jakieś niedociągnięcie. A może tylko problem mojej javy, dodam że instalowałem już najnowszą i to samo.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Wydaje się, że najlepszym rozwiązaniem byłoby:thomas pisze:mam pytanko, do osób które juz rozwiązały ten problem, a mianowicie chodzi o wpłaty/wypłaty pieniędzy na i z rachunku jakimi dysponuje ducascopy, jak to robic aby najmniej stracic na przewalutowaniach, prowizjach itp
1. zalożyć konto walutowe,
2. wymienić złotówki w kantorze z negocjacją kursu (przy większych kwotach taka możliwość jest),
3. wpłacić środki w walucie obcej na konto walutowe,
4. przelać środki do Dukascopy za pomocą przelewu SEPA - koszt takiego przelewu w mBanku to np. 5 zł, w Millennium jest to zależne od przelewanej kwoty ale również wypada to korzystniej niż tradycyjny przelew zagraniczny SWIFT.
Co do wypłaty to już nic nie poradzimy. Koszt wypłaty jest odgórnie ustalony przez bank UBS.
Dukascopy akceptuje tylko przelewy bankowe więc Visą ani żadnych innym elektronicznym operatorem (np. PayPal) środków nie przekażemy.thomas pisze:czy zakladac konta walutowe, czy przelewac przelewy visa??
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Mam pytanko. Dostaję od Dukasa maile zatytułowane "Dukascopy Morning Forex Overview" i thunderbird nie może tego poprawnie wyświetlić. Problem w tym, że wyświetla się niepoukładany tekst, a pewnie powinny być tam jakieś obrazki i w ogóle jakaś szata graficzna. Pisałem do nich i dostałem odpowiedź, że muszę włączyć HTTP w moim programie pocztowym. Szukałem takiej opcji i akurat przy wyświetlaniu maili nie znalazłem, ale wydaje mi się, że mam włączone, ponieważ wszystkie inne maile wyświetlają się dobrze (czasem trzeba kliknąć "pobierz zdalną zawartość" i jest ok - w przypadku maila od dukasa takiego przycisku nie ma. Może ktoś z Was miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać?
A może w i w tym temacie ma ktoś już jakieś doświadczenia?raposo pisze:thomas pisze: [...]
Co do wypłaty to już nic nie poradzimy. Koszt wypłaty jest odgórnie ustalony przez bank UBS.
[...]
Może się okazać, że do jakiegoś banku w Polsce przelew idzie bez pośredników.
Ja za chwilę założę rachunek w Dukascopy ale ciągle się waham w jakiej walucie. Myślałem o CHF z racji potrzeby ich zakupu ale jednak koszty przelewów w EUR chyba będą niższe.