Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

cryeng pisze:Czy są jakieś wyraźne różnice między demem a kontem live jeżeli chodzi o płynność?
Heh, tylko taka, że płynność na demo jest nieograniczona z racji, że operujesz wirtualnymi środkami ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

cryeng
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cryeng »

No nie sądzę że to aż tak oczywiste jest skoro już kilka razy trafiłem na obsuwy w wypełnieniu moich transakcji więc założyłem że okoliczności są akurat zbliżone do normalnego rynku.

Awatar użytkownika
thomas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: thomas »

mam pytanko, do osób które juz rozwiązały ten problem, a mianowicie chodzi o wpłaty/wypłaty pieniędzy na i z rachunku jakimi dysponuje ducascopy, jak to robic aby najmniej stracic na przewalutowaniach, prowizjach itp

czy zakladac konta walutowe, czy przelewac przelewy visa??
jakies wskazówki poraty, byłbym bardzo wdzieczny

pozdrawiam

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Czy jak zmieniać TF to zdarza się wam że "gubi" się znaczek zawarcia transakcji i numer ? Jak włączam i mam na Daily to muszę zejść na mały TF dopiero wrócić na Daily i wtedy dopiero jest. nie wiem czy tak ma być czy to jakieś niedociągnięcie. A może tylko problem mojej javy, dodam że instalowałem już najnowszą i to samo.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

thomas pisze:mam pytanko, do osób które juz rozwiązały ten problem, a mianowicie chodzi o wpłaty/wypłaty pieniędzy na i z rachunku jakimi dysponuje ducascopy, jak to robic aby najmniej stracic na przewalutowaniach, prowizjach itp
Wydaje się, że najlepszym rozwiązaniem byłoby:
1. zalożyć konto walutowe,
2. wymienić złotówki w kantorze z negocjacją kursu (przy większych kwotach taka możliwość jest),
3. wpłacić środki w walucie obcej na konto walutowe,
4. przelać środki do Dukascopy za pomocą przelewu SEPA - koszt takiego przelewu w mBanku to np. 5 zł, w Millennium jest to zależne od przelewanej kwoty ale również wypada to korzystniej niż tradycyjny przelew zagraniczny SWIFT.

Co do wypłaty to już nic nie poradzimy. Koszt wypłaty jest odgórnie ustalony przez bank UBS.
thomas pisze:czy zakladac konta walutowe, czy przelewac przelewy visa??
Dukascopy akceptuje tylko przelewy bankowe więc Visą ani żadnych innym elektronicznym operatorem (np. PayPal) środków nie przekażemy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Mam pytanko. Dostaję od Dukasa maile zatytułowane "Dukascopy Morning Forex Overview" i thunderbird nie może tego poprawnie wyświetlić. Problem w tym, że wyświetla się niepoukładany tekst, a pewnie powinny być tam jakieś obrazki i w ogóle jakaś szata graficzna. Pisałem do nich i dostałem odpowiedź, że muszę włączyć HTTP w moim programie pocztowym. Szukałem takiej opcji i akurat przy wyświetlaniu maili nie znalazłem, ale wydaje mi się, że mam włączone, ponieważ wszystkie inne maile wyświetlają się dobrze (czasem trzeba kliknąć "pobierz zdalną zawartość" i jest ok - w przypadku maila od dukasa takiego przycisku nie ma. Może ktoś z Was miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

A dodaj nadawcę do książki adresowej ? coś tam kiedyś z tym było, ale głowy sobie nie dam uciąć.

PS : Mi się wyświetla poprawnie.

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

OK. Pomogło, ale działa tylko na nowe maile (dzisiejszy wyświetlił się poprawnie). Dzięki Cyb

Janko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Janko »

raposo pisze:
thomas pisze: [...]

Co do wypłaty to już nic nie poradzimy. Koszt wypłaty jest odgórnie ustalony przez bank UBS.
[...]
A może w i w tym temacie ma ktoś już jakieś doświadczenia?
Może się okazać, że do jakiegoś banku w Polsce przelew idzie bez pośredników.

Ja za chwilę założę rachunek w Dukascopy ale ciągle się waham w jakiej walucie. Myślałem o CHF z racji potrzeby ich zakupu ale jednak koszty przelewów w EUR chyba będą niższe.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Koszt wypłat i tak jest stały. Chyba 30 chf o ile się nie mylę. Więc to w jakiej walucie założysz rachunek nie ma znaczenia. I tak poniesiesz tą stałą opłatę i tak. A poniesiesz ją zawsze w tej samej wysokości... Tylko nie jestem pewien czy 30 chf czy 25 chf... trzeba by poszukać w dokumentach...

ODPOWIEDZ