Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
kinder26
Ja osobiście uważam, że takie zagrania są jedne z najlepszych i najbezpieczniejszych, ponieważ gra się zgodnie z trendem
Technicznie jest duże prawdopodobieństwo osiągnięcia zysku, jednak zawsze trzeba brać poprawkę na aktualną sytuację i nauczyć się "wyczuwać" momenty kiedy rynek próbuje coś poprzestawiać w tej regule.
Ja osobiście uważam, że takie zagrania są jedne z najlepszych i najbezpieczniejszych, ponieważ gra się zgodnie z trendem

Czyli np. warto zrezygnowac z zlecenia oczekujacego i poczekac na jkis dodatkowy sygnal typu pinbar dobry poziom fib do odwrocenia np 50 % fib?rayzeel pisze:kinder26
Ja osobiście uważam, że takie zagrania są jedne z najlepszych i najbezpieczniejszych, ponieważ gra się zgodnie z trendemTechnicznie jest duże prawdopodobieństwo osiągnięcia zysku, jednak zawsze trzeba brać poprawkę na aktualną sytuację i nauczyć się "wyczuwać" momenty kiedy rynek próbuje coś poprzestawiać w tej regule.
Może być sytuacja że pinbar zmiecie Twoje zlecenie dochodząc właśnie do 50%fibo i będzie to niepotrzebna strata. Jestem obecnie zwolennikiem otwierania pozycji "z ręki". Rynek cały czas się zmienia więc trzeba być elastycznym, dopasowywać się do tego co aktualnie zachodzi... Trochę pokrętnie piszę, ale nie wiem jakich innych słów mógłbym użyć
Nawet jeśli wejście będzie spóźnione o x pipsów, to i tak przecież określamy cel gdzie cena po odbiciu może dojść i wskakujemy wtedy chociażby w ostatni wagon pociągu który już dawno ruszył 

- siersciuch
- Pasjonat
-
- Stały bywalec
Jak na razie idzie zgodnie z planem, kanal zadzialal. Jesli nadal bedzie roslo to swiece tygodniowe pokaza objecie hossy a na miesicznych bedzie ladny pinbar. Wstrzymywalbym sie z gra na umacnanie AUD, rowniez przeciwko dolarowi.inwestor86 pisze:afromarian napisał:
EURAUD. Srednioterminowa pozycja dluga po dojsciu kursu do dolnego organiczenia kanalu. Swiece miesieczne.
nie lubie takich kanalow.. lepiej poczekac na okazje do zajecia pozycji krotkiej, ta para pieknie obija sie od linii downtrendu
- inwestor86
- Pasjonat