Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
kamel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kamel »

Ja na GBPUSD widzę 1-2-3 breakout

Obrazek

dzacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dzacek »

[quote="kamel"]Ja na GBPUSD widzę 1-2-3 breakout

A ja nad i pod :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

A co sadzicie o zagraniu na USDCHF?

Zgodnie ze swingami, opor staje sie wsparciem ... trend UP

ewnetulanie EURUSD ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

kinder26
Ja osobiście uważam, że takie zagrania są jedne z najlepszych i najbezpieczniejszych, ponieważ gra się zgodnie z trendem ;) Technicznie jest duże prawdopodobieństwo osiągnięcia zysku, jednak zawsze trzeba brać poprawkę na aktualną sytuację i nauczyć się "wyczuwać" momenty kiedy rynek próbuje coś poprzestawiać w tej regule.

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

rayzeel pisze:kinder26
Ja osobiście uważam, że takie zagrania są jedne z najlepszych i najbezpieczniejszych, ponieważ gra się zgodnie z trendem ;) Technicznie jest duże prawdopodobieństwo osiągnięcia zysku, jednak zawsze trzeba brać poprawkę na aktualną sytuację i nauczyć się "wyczuwać" momenty kiedy rynek próbuje coś poprzestawiać w tej regule.
Czyli np. warto zrezygnowac z zlecenia oczekujacego i poczekac na jkis dodatkowy sygnal typu pinbar dobry poziom fib do odwrocenia np 50 % fib?

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Może być sytuacja że pinbar zmiecie Twoje zlecenie dochodząc właśnie do 50%fibo i będzie to niepotrzebna strata. Jestem obecnie zwolennikiem otwierania pozycji "z ręki". Rynek cały czas się zmienia więc trzeba być elastycznym, dopasowywać się do tego co aktualnie zachodzi... Trochę pokrętnie piszę, ale nie wiem jakich innych słów mógłbym użyć :P Nawet jeśli wejście będzie spóźnione o x pipsów, to i tak przecież określamy cel gdzie cena po odbiciu może dojść i wskakujemy wtedy chociażby w ostatni wagon pociągu który już dawno ruszył ;)

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

kinder26 pisze:A co sadzicie o zagraniu na USDCHF?

Zgodnie ze swingami, opor staje sie wsparciem ... trend UP

ewnetulanie EURUSD ?
Jakiej średniej używasz? a i czy zlecnie na H4 ustawiasz czy raczej niżej?
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Obrazek

LONG! :569:

afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

inwestor86 pisze:afromarian napisał:
EURAUD. Srednioterminowa pozycja dluga po dojsciu kursu do dolnego organiczenia kanalu. Swiece miesieczne.

nie lubie takich kanalow.. lepiej poczekac na okazje do zajecia pozycji krotkiej, ta para pieknie obija sie od linii downtrendu
Jak na razie idzie zgodnie z planem, kanal zadzialal. Jesli nadal bedzie roslo to swiece tygodniowe pokaza objecie hossy a na miesicznych bedzie ladny pinbar. Wstrzymywalbym sie z gra na umacnanie AUD, rowniez przeciwko dolarowi.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

prawie nie do uwierzenia jak pękają kolejne wazne poziomy

ODPOWIEDZ