Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
rafal24
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: rafal24 »

Witam

Rozrysowała się bardzo fajna sytuacja na GBPUSD, H1. Fajny korytarzyk. Korzystna sytuacja do wychaczenia kilku pipsów. Co myślicie. Wszedłem na sprzedaż i mam kilka pipów ;] Do kąd dojdzie jak myslicie? TP mam na 1.4365
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

rafal24 pisze:Witam

Rozrysowała się bardzo fajna sytuacja na GBPUSD, H1. Fajny korytarzyk. Korzystna sytuacja do wychaczenia kilku pipsów. Co myślicie. Wszedłem na sprzedaż i mam kilka pipów ;] Do kąd dojdzie jak myslicie? TP mam na 1.4365
Wiem, że już jest po fakcie, ale czy dzienne świece nic Ci nie sugerowały ?
Yaaa man

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

Tak samo zagrałem
Wa$$kII pisze:
Wiem, że już jest po fakcie, ale czy dzienne świece nic Ci nie sugerowały ?
Czy dzienne przypadkiem nie sugerują, że wykres pójdzie w górę?
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

banaszko

Nieprzeczytany post autor: banaszko »

tez jestem nastawiony na L , cena zakonczyła tydzien na oporze, ale moze byc tak ze otworzy sie luka i bedziemy mieli juz ładne wsparcie...chwilowa konsolidacja na gu i mysle ze teraz czas na l pon moze sie rozpoczac kolejnymi wzrostami

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

Wykres H4 podpowiada w stronę krótkiej.

Rano wszystkiego się dowiemy.
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

banaszko

Nieprzeczytany post autor: banaszko »

zgadza sie jednak. mój wczesniejszy post był raczej analiza do D1...

ps trzymasz zlecenie od piatku?

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

raczej przebije ten opor, co sugeruje HL i spadajacy index dolara, ale wkrotce sie przekonamy :)

rafal24
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: rafal24 »

Dzienne świeczki faktycznie konsolidacja wskazuja na lekkie odwrucenie trędu spadkowego. Ale w sytuacji kiedy wchodzilem cena odbila sie od oporu i dała zarobić 30p. Popieram wypowiedzi ze aktualnie cena powinna poleciec do góry. Zobaczymy co sie dzieje wlaśnie sie otworzyło.

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

...tymczasem

Obrazek

wygląda na klasyczna formacje nad i pod, cena nam powoli trenduje do wsparcia :)

afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

kinder26 pisze:wygląda na klasyczna formacje nad i pod, cena nam powoli trenduje do wsparcia
Z moich obserwacji wynika, ze kurs musi drukrotnie spasc ponizej linii, ktora wyznaczyles, aby mowic o jakiejkolwiek formacji. Wazne jest co bedzie sie dzialo kiedy spadnie poraz drugi. Jesli kurs bedzie oscylowac wokol wsparcia i pozniej powroci powyzej tego wsparcia, to wtedy kolejny test wsparcia bedzie dobrym momentem na L. Teraz z pewnosica jest za szybko na L. Mysle, ze wystopuja Cie bez problemu.

ODPOWIEDZ