Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

ciekawe zagranie na eurousd zapraszam 6 post ostatni

http://topfxsignals.com/forum/dziennik-wasskii-t28.html
Yaaa man

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

Ale cisza ... :D

Setup GBPUSD
Obrazek

Co sadzicie?
- wybicie ponad 1,4600
- zamkniecie H4 ponad poziomem
- mocy opór z ostatnich kilkunastu dni
- figura
- swingi wskazujące na trend up

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Wiszę teraz na gbpusd na S pierwsza pozycja zamknięta na +40pips druga ustawiona na 100pips.

Ja tu widze spadki.Poziom ,2xfibbo i pivot niby trend wzrostowy ale jesteśmy teraz na ograniczeniu kanału i myślę że jeszcze pożądnie spadniemy(+/-200pips) zanim polecimy w górę
Ostatnio zmieniony 01 cze 2010, 20:25 przez Ahmed, łącznie zmieniany 1 raz.

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

Mógłbys wrzucić zrzut ekranu?
Co bylo dla Ciebie sygnalem dla szorta? Wspierales sie jakims cenowym oporem? Czy to był tylko opór i ogranicznie kanału?

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Był opór, 2xfibbo koło siebie,pivot i ograniczenie kanału,do tego dywergencja.Oporu cenowego w postaci pełnej liczby nie było, nie zgralo się to niestety z 1.4700

Obrazek

Awatar użytkownika
topinwestor
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: topinwestor »

U mnie zawsze bardzo dobrze działa wyraźne "odbicie" od dna lub "sufitu" kanału (USDPLN)
Nieważne czy rośnie czy spada...ważne żeby cały czas zarabiać! Kliknij ["WWW"] :)

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Cicho się zrobiło,przedstawiam nocny trade audusd wejście na odbicie od poziomu 0.827600 i lot w górę,poziom,fibbo,pivot i TP 100pips trafione

Obrazek

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Edek dobija do oporu który był niegdyś mocnym wsparciem.. Jest w tej chwili mniej więcej na 61 poziomie fibonacciego ostatniego ruchu. Trend mamy ciągle spadkowy. Gra ktos w tym miejscu szorta?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

thefear pisze:Edek dobija do oporu który był niegdyś mocnym wsparciem.. Jest w tej chwili mniej więcej na 61 poziomie fibonacciego ostatniego ruchu. Trend mamy ciągle spadkowy. Gra ktos w tym miejscu szorta?
Czyżby SL? :)
Aż mnie korci, żeby zrobić shorta, ale lepiej poczekać na potwierdzenie.
W związku z tym mam pytanie, co może być potwierdzeniem zmiany kierunku ruchu ceny i powrotu do trendu spadkowego? A co raczej zaprzeczy takiemu scenariuszowi?
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Ykee pisze:
thefear pisze:Edek dobija do oporu który był niegdyś mocnym wsparciem.. Jest w tej chwili mniej więcej na 61 poziomie fibonacciego ostatniego ruchu. Trend mamy ciągle spadkowy. Gra ktos w tym miejscu szorta?
Czyżby SL? :)
Aż mnie korci, żeby zrobić shorta, ale lepiej poczekać na potwierdzenie.
W związku z tym mam pytanie, co może być potwierdzeniem zmiany kierunku ruchu ceny i powrotu do trendu spadkowego? A co raczej zaprzeczy takiemu scenariuszowi?
No więc po kolei mamy kierunek i trend :) Trend to dla mnie dwa LL i dwa LH ( spadkowy), kierunek to już nie koniecznie to samo, bo na przykład kierunek wyznacza formacja nad i pod mimo, że trend spadkowy. (

odpopowidając ściśle na Twoje pytanie, formacje świecowe, może mała formacja nad i pod na inetwale m5/m5, wybicie z konsolidacji, tego jest naparwdę mnóstwo.
Yaaa man

ODPOWIEDZ