Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Ykee pisze:Czyżby SL?

Nie załapało SL-a. Do SL było jeszcze dwadziescia pare pipsów. Idealnie odbiło się od FIBO 61.8. W tej chwili 60 pipsów do przodu i czas przestawić na BE. Ma ktoś pomysły jaki TP, bo z tego co czytam to niektórzy piszą o przystanku na 1.16, ale jak zawsze rynek to zweryfikuje. Pozdrawiam
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

chciałem dodać targety banków ale nie mogę cały czas są kasowane przez adminów jako, że wstawiam reklamy:)

P.S. Też miaełm tego shorta połowa zamnięta na +70 pips reszta na -9 pips. Możemy mieć korektę na euro do .1.25
Yaaa man

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Wa$$kII pisze:P.S. Też miaełm tego shorta połowa zamnięta na +70 pips reszta na -9 pips. Możemy mieć korektę na euro do .1.25
To lepiej wyszedłeś ode mnie, mi zamkneło na BE 0. Faktycznie zapowiada się na jakąś większą korektę. No nic może następnym razem uda się złapać jakiś większy ruch :) Pozdro.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

A odnosnie Fibo jak lepiej rysowac?
Od szczytu (na screene szczyt z piatku) do spadku czy od poczatku fali spadkowej w danym tygodniu?

Obrazek

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

kinder26 pisze:A odnosnie Fibo jak lepiej rysowac?
Od szczytu (na screene szczyt z piatku) do spadku czy od poczatku fali spadkowej w danym tygodniu?

Obrazek
Najważniejsze jest od max do min. Jeśli pokrywają się z mniejszymi falami to są jeszcze ważniejsze.

Dodano po 1 godzinach 45 minutach:

Sell gu 1.4805 dziś jesteśmy mocno poza ADR. Bardzo ważny poziom 1.4810. sell z 20 pips SL pierwsza polowa out na +35 pips reszta SL na -5 pips tzrymamy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

usdjpy opor:

czakon@vp.pl
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: czakon@vp.pl »

Witam jestem tutaj nowicjuszem. Moja strategia także opiera na PA.
Zrzut z dzisiejszego wejścia. Prosze o skomentowanie czy dobrze wyznaczyłem fibo oraz czy moglem dalej brać a nie ucinać.

http://img88.imageshack.us/img88/4327/usdchf.jpg

Dodano po 14 minutach:

inwestor86 jezeli chodzi o Twoj ostatni zrzut to wchodzę na odbicie od linii trendu. Ale jak na ten moment brak potwierdzenia
To predict is for slaves… To react is for kings!

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

ja wszedlem na 91.37, stop 91.60.. brakuje paliwa zeby wybilo w gore.. narazie wyglada to dobrze

Dodano po 1 minutach:

chfjpy, przebicie flagi i retest:

czakon@vp.pl
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: czakon@vp.pl »

Ja za to na 91.36 ;P heh czyli blisko. No dokladnie narazie widaj jakby chłopaki wyblakli oby tak dalej. Na ile masz TP jesli mozna wiedziec?

Dodano po 5 minutach:

No na chf/jpy można było ładnie zarobic niestety przespałem wejście. A nie będe gonić teraz tego TGV bo mogło by sie to źle skończyć
To predict is for slaves… To react is for kings!

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

usdjpy 1tg tuz powyzej 91.00, 2 tg 90.70..

chfjpy przyciete na 20p.

ODPOWIEDZ