Astro trading - Niesprawdzone elementy strategii

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy w tradingu wspierasz się astrologią

tak
21
12%
nie
148
88%

Liczba głosów: 169

FF
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: FF »

wszystko ok, poza jednym, że Einstein miał na myśli tych, którzy mimo wszechobecnej wiary w mity i duchy, postanowili się uprzeć i powywijąć tą ekierką ;)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Post autor: reptile »

FF proszę Cie 8) ... wiem, że pewnie masz dużą wiedzę (ale dyskwalifikujesz się bezsensownie ) ... zarabiasz swoimi metodami fajnie :D
* nawet zaprogramowanie wskaźnika może dać ciekawe doświadczenie... :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Juzko22
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: Juzko22 »

Widzę że temat ostatnimi czasy ekscytujący, toteż postanowiłem dołożyć swoje 3 gr :)

Nie chciałbym robić z siebie geniusza, ale chyba znalazłem proste rozwiązanie zagadki astro-tradingu. Otóż jeżeli na rynku uzbiera się wystarczająco duża grupa ludzi ufających astrologii i kierujących się nią przy inwestowaniu, zaczną oni siła rzeczy "ciągnąć" wykres w kierunku, który podpowiadają im gwiazdy. I ot całe wyjaśnienie - zasada samospełniającej się przepowiedni ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Post autor: Spragniony »

Juzko22 pisze:I ot całe wyjaśnienie - zasada samospełniającej się przepowiedni
to jest całe wyjaśnienei przy założeniu że
Juzko22 pisze:jeżeli na rynku uzbiera się wystarczająco duża grupa ludzi
a słowo "ludzi" zamieniłbym na "kapitału".
ale jesli tak nie jest?
Yes, I can

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Astro, Czas, Samplowanie - Quantitative Trading

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Astro podstawy :)

http://jon-stevens.com/videos/index.php#lesson1
* 2 lekcje o astro i przy okazji podbijam sobie temat :D (ciekawi fakt, że przybywa w ankiecie sympatyków)

http://krabulec.blogspot.com/2010/02/dy ... esc-1.html - ostre :lol:
http://krabulec.blogspot.com/2010/02/dy ... esc-2.html :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Astro prognozy, analizy ...

http://www.parkiet.com/artykul/914752_A ... wiazd.html
– Oprócz garstki analityków technicznych okazało się, że tylko astrologowie byli w stanie przewidzieć kryzys finansowy z ostatnich lat – potwierdza Męciński. Zarówno on, jak i Suchomski wskazują, że dowody na trafność ich przedkryzysowych przewidywań łatwo znaleźć w archiwach ich blogów. – Komentarze tradycyjnych analityków zawierają na ogół dwa, a nawet trzy scenariusze. Natomiast obserwacja cykli planetarnych pozwala mi na jednoznaczne prognozy, co czytelnicy uwielbiają, choć zdarza mi się mylić – dodaje założyciel portalu Astrobiznes.
:arrow: Astro prognozy, analizy ... - jak ktoś ma ochotę na analizę, interpretację, weryfikację to zapraszam :D

Posrak
Bywalec
Bywalec

Post autor: Posrak »

Juzko22 pisze:Widzę że temat ostatnimi czasy ekscytujący, toteż postanowiłem dołożyć swoje 3 gr :)

Nie chciałbym robić z siebie geniusza, ale chyba znalazłem proste rozwiązanie zagadki astro-tradingu. Otóż jeżeli na rynku uzbiera się wystarczająco duża grupa ludzi ufających astrologii i kierujących się nią przy inwestowaniu, zaczną oni siła rzeczy "ciągnąć" wykres w kierunku, który podpowiadają im gwiazdy. I ot całe wyjaśnienie - zasada samospełniającej się przepowiedni ;)

Pozdrawiam.
I to jest właśnie to. Zresztą tak działa bardzo dużo wskaźników, strategi - czym popularniejsza tym skuteczniejsza.

Może zgadamy sie na jakies masowe otwarcie pozycji??? :D i jeszcze się dźwignie pierdzielnie 1:500

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: LowcaG »

Posrak pisze:Może zgadamy sie na jakies masowe otwarcie pozycji??? i jeszcze się dźwignie pierdzielnie 1:500
tak jasne u MM, pozniej 20 pipsikow w plecy i wszyscy lapia MC ;) a broker sie cieszy....

Melka
Bywalec
Bywalec

Post autor: Melka »

latinos pisze:Astrologia nie jest obecnie uwazana przez naukowcow za nauke.
I tu się mylisz. W Moskwie są oficjalne, 5 letnie studia astrologiczne.

O co Wy się spieracie?

Jeśli ktoś zna astrologię, a temat naprawdę trudny do opanowania - zauważa, że "coś w tym jest"

Jeśli jest ignorantem któremu astrologia kojarzy się tylko z gazetowymi bzdurami - nie wie co ocenia, ale próbuje.

Korelacja z tzw "planetami "czy "światłami" w astrologii i ich wpływie jest pozorna. To tak jak korelacja zegara na dworcu i czasu odjazdu pociągu.
I na nas i na planety działają te same siły, które próbujemy zrozumieć za pomocą astrologii.

"Milonerzy nie korzystają z porad astrologów, ale miliarderzy tak! J.P Morgan

Komentarze astrologiczne R. Merrimana - wwww.mmacycles.com

Programy komputerowe do analiz: Billa Meridiana MARKET TRADER , oraz GALACTIC TRADER który powstał w oparciu o książkę astrolożki Jeannie Long "Kosmiczny zegar"

Darmowy program astrologiczny do pobrania ZET9 (wpisać w Google) i sprawdzać, czy to działa, a wtedy wiarę zastąpicie wiedzą.

Widzieliście kiedyś tysiące książek i wiedzę, która przetrwała kilka tysięcy lat o niczym??? - to do sceptyków. Trzeba najpierw coś poznać, żeby mieć o tym zdanie.

Dodano po 26 minutach:
wróżka bernika pisze:to powiedz mi dlaczego wielkie banki kupowały śmieci, w postaci tzw strukturyzowanych obligacji, święcie wierząc, że da się tak wymieszać ryzyka spłat kredytu przez bogacza i bezrobotnego, że w sumie wyjdzie całkiem wartościowy papier?
Nie wartościowy papier, a nowy instrument finansowy który znajdował nabywców daleko poza USA.. I tak ryzyko rozłożyło się, zaś ci, co go wymyślili zgarnęli niezłą kasę !

ODPOWIEDZ