FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Mareksx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mareksx »

Tez tak probowalem i efekt ten sam - platforma zainstalowana ale brak polączenia

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Mareksx pisze:jakis czas temu zainstalowalem demo FXPro, ktore po pewnym czasie przestalo byc aktywne. Teraz probuje ponownie je zaistalowac, instalacja jest niby zakonczona ale dalej nie mam połączenia.
U mnie również działą bez problemu.
Dokładnie jak Kielki radzi. Spróbuj ściągnąć najnowszą wersję ze strony brokera lub naszej ale przed instalacją kompletnie usuń poprzednią wersję (łącznie z katalogiem na C:/Program files). Jeśli nadal nie będzie działać daj mi znać, a prześlę inną wersję MT4.

Dodano po 2 minutach:
Mareksx pisze:Tez tak probowalem i efekt ten sam - platforma zainstalowana ale brak polączenia
Teraz doczytałem... ;)
Ok, w takim razie podaj mi swojego maila na PW, a prześlę inną wersję MT4. Jeśli to nie pomoże to przyczyny szukałbym w ustawieniach samej sieci (poblokowane porty) lub innego oprogramowania, które nie dopuszczają do połączenia (antywirusy, firewalle).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polonaise »

Dlaczego nie moge na koncie real składać zleceń na CAC40 , rynek nie działa!
Na demku działa :evil: :evil:
The love of money is the root of all evil :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

polonaise pisze:Dlaczego nie moge na koncie real składać zleceń na CAC40 , rynek nie działa!
Patrzysz dokładnie na kontrakt #FCEM0 ? Jeśli tak to daj mi znać na jeden z kontaktów, a dowiem się czy nie ma jakiegoś błędu u nich na serwerze... Na demie u mnie również działa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:
polonaise pisze:Dlaczego nie moge na koncie real składać zleceń na CAC40 , rynek nie działa!
Patrzysz dokładnie na kontrakt #FCEM0 ? Jeśli tak to daj mi znać na jeden z kontaktów, a dowiem się czy nie ma jakiegoś błędu u nich na serwerze... Na demie u mnie również działa.
heh dobra chyba wiem o co chodzi, moje konto mimo wpłaty kasy jest readonly :lol: :lol: :lol: :lol: Ale to dziwne bo dokumenty załączyłem jak zakładałem konto i dostałem meila w którym stało

To become our client as per our Terms and Conditions which you have already accepted, all that is required is the funding of your account.

Więc o co może jeszcze chodzić?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

polonaise pisze:Więc o co może jeszcze chodzić?
Kiedy wysłałeś dokumenty? Możliwe, że nie zostały one jeszcze zweryfikowane lub coś z nimi jest nie tak - jeśli konto zostało otwarte za pośrednictwem Forex Clubu to daj mi znać (potrzebny będzie numer konta MT4), a dowiem się w czym może tkwić problem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:
polonaise pisze:Więc o co może jeszcze chodzić?
Kiedy wysłałeś dokumenty? Możliwe, że nie zostały one jeszcze zweryfikowane lub coś z nimi jest nie tak - jeśli konto zostało otwarte za pośrednictwem Forex Clubu to daj mi znać (potrzebny będzie numer konta MT4), a dowiem się w czym może tkwić problem.
Dokumenty przesyłałem otwierając konto na fxpro.com dziś rano. Dostałem maila że
Your application is currently being processed by our Account Registration Unit

A potem po jakiś 30 min że moje konto zostało założone zostałem sklasyfikowany jako retail itd
i że muszę tylko kaske wpłacić co zaraz potem zrobiłem. Może chodzi o to że nie dołączyłem skanu karty.
No nic poczekam jeszcze jak się nic nie zmieni to napisze do nich.

Ok zadzwoniłem i jest OK. Niezły support :shock:

fxjake
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxjake »

Dlaczego zniknęły notowania indeksów: sp500, dax, djia ? Wiem że nie można było na nich grać, ale dobrze mieć podgląd co się dzieje na indeksach. Jak nie wrócą to FxPro ma u mnie wielkiego minusa!

Z pozytywnych zmian, to widzę że pojawiły się futures na Euro Stoxx 50 i FTSE/ASE-20, ale na razie są nieaktywne. Kiedy będzie można na nich grać ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

fxjake pisze:Dlaczego zniknęły notowania indeksów: sp500, dax, djia ? Wiem że nie można było na nich grać, ale dobrze mieć podgląd co się dzieje na indeksach.
Faktycznie zniknęły. Szczerze powiedziawszy nie znam powodu i dopiero czekam na odpowiedź od FxPro czemu ich nie ma oraz czy wrócą - jeśli czegoś się dowiem to dam znać. Pozostaje śledzić sytuację na kontraktach futures...
fxjake pisze:Z pozytywnych zmian, to widzę że pojawiły się futures na Euro Stoxx 50 i FTSE/ASE-20, ale na razie są nieaktywne. Kiedy będzie można na nich grać ?
Pisałem o tym tutaj ;)
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 054#184054
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

raposo pisze:Faktycznie zniknęły. Szczerze powiedziawszy nie znam powodu i dopiero czekam na odpowiedź od FxPro czemu ich nie ma oraz czy wrócą - jeśli czegoś się dowiem to dam znać. Pozostaje śledzić sytuację na kontraktach futures...
Tez bardzo zaluje ze zniknęly. Dodatkowo spread na rope caly czas jest podwyzszony z 1 na 3 pipsy. Oj FxPro ma bardzo zla serie posunięc. Do tej pory wlasciwie nie mialem zastrzezen. Jeszcze troche a strach bedzie odpalic platforme w obawie przed nastepnymi "nowościami" wprowadznymi przez brokera.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

ODPOWIEDZ