FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Nie długo zakładam konto na FxPro i chciałbym się wypowiedzieć na ich temat z punktu widzenia jeszcze osoby nie zaangażowanej w trading u nich. Bardzo sobie chwalę stronę forex clubu za pośrednictwem którego można założyć rachunek. Jest bardzo czytelna i co najważniejsze wciąż się rozwija! Póki co jest to najbardziej przychylna mi strona jeżeli chodzi o brokerów.

Zobaczymy jak będzie z zakładaniem rachunku a później prowadzeniem go. Ale i o tym napiszę.

Pozdrawiam
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

PanPiotr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PanPiotr »

A ja mam problem gram na demo , gdy chce złożyć ofertę wyskakuje błąd , nawet gry ustawiam ofertę bez tp i sl .... w czy może tkwić problem ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

PanPiotr pisze:w czy może tkwić problem ?
Jakiego typu błąd? Czy po prostu to komunikat "Błąd"?
Sprawdź połączenie z serwerem, zresetuj platformę, spróbuj połączyć się z innym serwerem wybierając go ręcznie np. NB.
Właśnie spróbowałem u siebie i faktycznie za pierwszym razem wyskoczył mi błąd ale za drugim razem po przełączeniu serwera nie było już problemu. Możliwe, że jakiś z nich jest przeciążony.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

PanPiotr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PanPiotr »

Ale ja mam jeden serwer FxPro.com-Demo2 a reszta to rl . Ale coś muszą mieć z serwerami bo teraz jak próbowałem połączyć się z innym serwerem i później wrócić na FxPro.com-Demo2 to czekałem kilka minut zanim zaskoczyło , a teraz jak ustawiam zlecenie to czekałem i czekałem na zrealizowanie zamówienia, aż w końcu anulowałem .... Mam nadzieje, że coś takiego na rl nie ma miejsca !

Przez te błędy straciłem już okazję na 150 pipsów lekką ręką :(

EDIT Już działa normalnie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

PanPiotr pisze:Ale ja mam jeden serwer FxPro.com-Demo2 a reszta to rl .
Tak, to serwer główny, natomiast są jeszcze docelowe, które można już sobie wybrać. W tym celu, po zalogowaniu na demo, kliknij w prawy dolny róg w te cyferki i pasek stanu połączenia i wybierz inny serwer np. NB lub TC. U mnie działa.
PanPiotr pisze:Mam nadzieje, że coś takiego na rl nie ma miejsca !
Gram dziś na realu od rana i nie ma żadnych problemów ani z połączeniem ani ze składaniem zleceń.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polonaise »

Czy jak będę przetrzymywał CFD na DJ przez łikend to pobioirą mi więcej marginu??
A tak przy okazji to graty dla tego broka, wczoraj całkiem gładko wchodziły zlecenia na indeksy amerykańskie. Tylko na 10 sekund zamarły kwotowania. Ale miałem obok XTB to bez porównania :lol: :lol: :lol: :lol: Jak u FX pro się brało eSki to czasem zlecenie pojawiało się w terminalu od razu z paropipsowym zyskiem :lol: :lol: :lol:
The love of money is the root of all evil :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

polonaise pisze:Czy jak będę przetrzymywał CFD na DJ przez łikend to pobioirą mi więcej marginu??
Mogą zostać naliczone punkty swapowe natomiast margin nie powinien ulec zmianie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

mgras
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mgras »

Witam,

Gdzie mogę zobaczyć spread'y na kontrakty na indexy i na towary

https://www.fxpro.com/spreads

tutaj są tylko pary walutowe i shares? Oczywiście oprócz tych w mt4.

Przydałby się jakiś kalkulator na stronie

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Pomoglbym Ci, ale na stronie fxpro wszystkie odnosniki sa na jakies drupal.cos tam i wymagaja autoryzacji Oo -)
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

mgras
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mgras »

Tak, coś im się drupalek skichał :)

ODPOWIEDZ