FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ODPOWIEDZ

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Largo »

To niefajnie, bo teraz opłaty są jak dla g/j (prawie 4 pips) - spory spread i commission.

Camaro69

Post autor: Camaro69 »

Largo pisze:To niefajnie, bo teraz opłaty są jak dla g/j (prawie 4 pips) - spory spread i commission.
Dokładnie,w tym momencie FxPro ma najwyższe spready na kontrakty (liczone z prowizją), zaraz za tms brokers a porównywalne z xtb ;-)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

Camaro69 pisze:Dokładnie,w tym momencie FxPro ma najwyższe spready na kontrakty (liczone z prowizją), zaraz za tms brokers a porównywalne z xtb
Hmm... Z tego co wiem to prowizja to 15 USD za 1.0 lota czyli 1,5 pips + spread 3 pips daje 4,5 pips. Natomiast w takim XTB widzę, że jest 8 pips. Jakby nie patrzeć prawie 50% taniej. Ile jest w TMS to się nie orientuję.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Camaro69

Kontrakty na Nikkei mają 13 jako realny spread,na S&P 0.50 + prowizja Dow sam spread ma większy niż niektórzy cały koszt a doliczyć prowizję trzeba.Nie da się tego wytłumaczyć płynnością bo jest bardzo dobra

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Camaro69 pisze:Kontrakty na Nikkei mają 13 jako realny spread,na S&P 0.50 + prowizja Dow sam spread ma większy niż niektórzy cały koszt a doliczyć prowizję trzeba.Nie da się tego wytłumaczyć płynnością bo jest bardzo dobra
Ok, ale powyższa dyskusja dotyczyła ropy... ;)
Dodatkowo DJIA w xtb spread 6 pips, W FxPro 3 pips + 1,5 pips prowizja. S&P 500 spread 13.0 pips XTB, FxPro 5.0 pips + prowizja... Itd. Itp. Ale nie będę przekonywał na siłę... Każdy może porównywać oferty z kim chce i jak chce, a potem wybrać tą która najbardziej mu odpowiada - od tego one są.
Pozdrawiam ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Camaro69

No sęk w tym że to FxPro miało najlepszą ofertę więc tym bardziej żal ;-).Ich wykresy są nalepszymi jakie widziałem z oferty CFD na futuresy-trzebe ich ciść nieustannie by rozszerzyli ofertę o inne,właśnie o 2 rynek świata czyli euro stoxx nad którym chyba pracują no i 3 największy rynek czyli Kospi 200 ;-)

Ale to na forexie najbardziej się zarabia z punktu widzenia brokera więc nie dziwie się że się ociągają ;-)

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Post autor: fxmaestro »

Witam

Po miesięcznym zablokowaniu konta przez jakiegoś barana jestem.

Moderatorze jesteś baran i zabijesz to forum bo ciebie oleją i nie będą tu wchodzić.

Czekam na alternetywne forum.

Wracając do FXPRO

2 sprawy

1. Dlaczego jak w piątek przed zamknięciem 30 minut postawiłem zlecenie oczekujące i w niedziele jak się otworzył rynek to zlecenie otworzyło na samej górze kreski co dało stratne otwarcie o jakieś 150 pips?

2. Dlaczego nie mogę handlować na kontraktach ?

Czy macie kontrakty na W20?
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

fxmaestro pisze:1. Dlaczego jak w piątek przed zamknięciem 30 minut postawiłem zlecenie oczekujące i w niedziele jak się otworzył rynek to zlecenie otworzyło na samej górze kreski co dało stratne otwarcie o jakieś 150 pips?
Czyli prawdopodobnie otworzyło się po pierwszej rynkowej cenie na skutek luki cenowej - taka jest polityka realizacji zleceń.
fxmaestro pisze:2. Dlaczego nie mogę handlować na kontraktach ?
O jakich kontraktach dokładnie piszesz? Można bez problemu handlować na wszystkich kontraktach (opórcz dwóch nowych, które niedawno doszły i są w fazie testów)
fxmaestro pisze:Czy macie kontrakty na W20?
Nie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Mareksx
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mareksx »

Witam,
jakis czas temu zainstalowalem demo FXPro, ktore po pewnym czasie przestalo byc aktywne. Teraz probuje ponownie je zaistalowac, instalacja jest niby zakonczona ale dalej nie mam połączenia.

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Post autor: Kielki »

U mnie demo smiga jak dzikie jak teraz sprawdzilem ;), sprobuj moze sciagnac z ich strony nowa wersje mt4 :)
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

ODPOWIEDZ