FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
Space Trader
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Space Trader »

Kielki pisze:A gdzie sie wyraza taka zgode? Real w fx pro mam prawie od roku, a paczuszki nie widac :P Ide poprzegladam ustawienia konta na ich stronie ;)
przy zakładaniu konta, zaznaczone jest " Yes, please send me a free Merchandise Pack and Membership Card ", jeżeli odznaczysz to nie dostaniesz upominku :)

polokokta
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: polokokta »

polokokta pisze:Proszę o informację..., jeśli mam konto w FX PRO - zagraniczny broker który nie wystawia PIT 8C to:

czy muszę wypełniać dodatkowo PIT ZG Informacja o wysokości dochodów z zagranicy ?

czy oprócz PIT 38 na którym wykazuje zysk lub stratę z rynków musze dodatkowo wystawić do US PIT 8C za brokera?

Jak wygląda rozliczenie na kontach treningowych - centowych?
bardzo was proszę o informację dla mnie... dziś chce złożyć PITa :twisted:

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Largo »

Niestety spread na ropie od kilku dni stale jest 3 pips a na demo majstrowali coś przy stoplevel (było chwilowo więcej niż 0).

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Kielki pisze:A gdzie sie wyraza taka zgode? Real w fx pro mam prawie od roku, a paczuszki nie widac
Tak, ponieważ ta opcja pojawiła się później (trzeba było wyrazić chęć otrzymania przesyłki oraz wskazać adres). Niedawno sami również rozsyłaliśmy różne upominki (podobne do tamtych) naszym klientom - nie pamiętam czy też się zgłaszałeś? Jeśli nie to niewykluczone, że w przyszłości jeszcze raz zorganizujemy taką akcję.
polokokta pisze:czy muszę wypełniać dodatkowo PIT ZG Informacja o wysokości dochodów z zagranicy ?
Odpowiadałem na to pytanie tutaj:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 157#183157
polokokta pisze:czy oprócz PIT 38 na którym wykazuje zysk lub stratę z rynków musze dodatkowo wystawić do US PIT 8C za brokera?
Nie. PIT 8C mają obowiązek wystawiać tylko polscy brokerzy.
polokokta pisze:Jak wygląda rozliczenie na kontach treningowych - centowych?
Tak samo jak na każdych innych, o ile to rachunki rzeczywiste ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

polokokta
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: polokokta »

Dzięki za rozwianie wątpliwości z PIT ZG.
Dobrze, ale w takim przypadku US będzie miał nie kompletne dane, bo z 2 domów maklerskich w PL dostał PIT 8C, a ja na PIT38 wykaże jeszcze dodatkowo większe różnice, bo dodam przychody i koszty od FXPRO i centowe FX CL... czy muszę załączyć pełna historię z tych dwóch forexowych kont, tak aby nie być wzywany w celu wyjaśnienia tej różnicy ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

polokokta pisze:czy muszę załączyć pełna historię z tych dwóch forexowych kont, tak aby nie być wzywany w celu wyjaśnienia tej różnicy ?
Nie ma obowiązku załączania historii rachunku - przynajmniej na mój stan wiedzy i sam nigdy tego nie robię. Warto jednak mieć taką historię w razie gdyby US podważył Twoje zeznanie podatkowe.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Jakie mozna uwzglednic koszty w zeznaniu podatkowym tak by zmniejszyc zysk? Mam na mysli polskie biura maklerskie dzialajace na GPW i FXPRO.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

iwan pisze:Jakie mozna uwzglednic koszty w zeznaniu podatkowym tak by zmniejszyc zysk?
To pytanie już bardziej do księgowego niż do nas... ;)
Z tego co ja wiem, a raczej słyszałem, bo sam tego nie odliczam to koszty internetu lub szkoleń i kursów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

raposo pisze:
iwan pisze:Dzisiaj od chwili gdy właczylem komputer (ok.15.00) non stop wynosi 3 pipsy. Co sie stało?
W sytuacji gdy spread jest zmienny i uzależniony od tego co dzieje się na rynku nie ma chyba innego wytłumaczenia niż (chwilowy?) spadek płynności. Z rana na USD/CAD spread też utrzymywał się na poziomie 4.0 pips, natomiast już koło 10 wrócił do "normy" i był mniejszy.
Jeśli wyższy spread utrzymywałby się przez dłuższy czas (kilka dni) to mogłoby zastanawiać.
Spread nonstop 3 pipsy. Czy cos wiadomo zeby tak mialo zostac na stałe :(

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

iwan pisze:Spread nonstop 3 pipsy. Czy cos wiadomo zeby tak mialo zostac na stałe
Na razie za wcześnie by o tym mówić. Rozmawiałem o tym z FxPro i oficjalnie mówią, że zawsze starają się zaoferować najbardziej atrakcyjne spready jak mogą. Czas pokaże czy to chwilowe czy też spowodowane spadkiem płynności i/lub zamieszaniem wokół Grecji bądź jeszcze innymi nieznanymi mi czynnikami.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ