FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

ArtiP pisze: Czy broker wypowiedział się w temacie luki?
Tak, mamy odpowiedź w tej kwestii. Przepraszam, że dopiero teraz wklejam, ale otrzymałem ją późno wczoraj, a od rana miałem spotkania, stąd też brak dostępu do komputera...
The company always try to execute orders at clients’ requested prices. Only under certain market conditions that this might not be possible, company provides clients with the next best price.

Paragraph 6.8 of the Terms and Conditions that you have already accepted stating the following:
“Orders: Stop Loss, Take Profit, Buy Limit, Buy Stop, Sell Limit, Sell Stop on Financial Instruments are executed at the declared by the Client price on the first current price touch. The Company reserves the right not to execute the order, or to change the opening (closing) price of the transaction in case of the technical failure of the trading platform, reflected financial tools quotes feed, and also in case of other technical failures.”

In addition, you can also refer to General Order Execution policy, Page 2, where it states that:
“...whenever there is a specific instruction from the Client the Company will make sure that the Client’s order shall be executed following the specific instruction.”

Also, please note that “...Take-Profit Orders are received by the trading server and stored ready for activation at the requested price.”
(Company’s Knowledge base at https://www.myfx.pro/kb/127/hl/take%20profit)
Mam nadzieję, iż zakończy to domniemania i spekulacje w tym temacie. Zasady są jasne i takie same dla wszystkich. Każde odstępstwo od tego, wynikające czy to z powodu awarii, czy innych przyczyn można reklamować.

W razie wątpliwości proszę o kontakt.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Largo »

FxPro testuje nowe CFD na futuresy: EuroStoxx50 i ASE-20.

Trzeba ich zachęcić do WIG-20 na warunkach lepszych niż w XTB.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

A ile byś chciał spreadu na FW20 ? Mniej jak 3 to nikt nie zejdzie, bo by dokładał do interesu.
Ważne, że FxPro ma dobry dostęp do kontaktów na gaz ziemny i chyba najniższe spready jakie są na tym gazie.

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Largo »

Chciałbym do 20 zł za kontakt za rundę w daytradingu. W XTB na MT4 jest to 30 zł.
W giełdowych domach maklerskich mam poniżej 15 zł.

FxPro ma chyba nieduży wolumen na ropie (i pewnie na gazie jest podobnie) - wczorajsza kilkudziesięciopipsowa luka na danych nie występuje np. na stooq.pl (zresztą na demo fxpro też jej nie ma - duży rozdźwięk między cenami real a demo).

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Largo pisze:FxPro testuje nowe CFD na futuresy: EuroStoxx50 i ASE-20.

Trzeba ich zachęcić do WIG-20 na warunkach lepszych niż w XTB.
Eurostoxx rozumiem w końcu to drugi najpłynniejszy kontrakt świata,zamiast FW powinni jednak dać Nikkei z Osaki/SGX i Kospi 200 z KRX -wtedy jeśli mieli by taką samą oferte co z CME to byli by the best ;-)

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polonaise »

Z tego co czytałem na kontraktach spread u tego brokera jest floating. Zauważyłem że na spokojnym rynku np na ropie jest to ok 3 centów. Może ktoś powiedzieć do ilu spread może wzrosnąć w innych warunkach -chodzi o ropę?
The love of money is the root of all evil :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tak, spread na futures'ach jest zmienny i zależy od tego co dzieje się na rynku - nie ma tu górnego ograniczenia więc pozostaje wnioskować na podstawie obserwacji (w różnych warunkach rynkowych) jak się on może kształtować. Zaczyna się od 1 pips.
Odnośnie nowych kontraktów i kontraktów na WIG 20. Zanim ruszy handel na w/w EuroStoxx50 i ASE-20 minie jeszcze trochę czasu - FxPro nie jest na ten moment powiedzieć kiedy dokładnie to będzie. Wprowadzenie FW20 na razie nie jest planowane choć będę ich o to podpytywał co jakiś czas.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jayz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jayz »

Witam
Mam Pytanie dotyczące ostatniego konkursu FxPro. Czy ktoś go wygrał z obecnych tu forumowiczów?.
Wziąłem w nim udział, 22-ego kwietnia dostałem email z gratulacjami że jestem jednym ze stu zwycięzców. Skontaktowałem się z biurem klienta, żeby się dowiedzieć co dalej, jak odebrać nagrodę itd. jedynie co się dowiedziałem to tylko to ze dostane dostane w ciągu 20min email.
Czekam już 2 dni i nic nie dostałem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

jayz pisze:Czy ktoś go wygrał z obecnych tu forumowiczów?.
Wygrała to jakaś Węgierka, niestety imienia nie pamiętam.
Przy 100 finalistach możliwe, że ktoś gdzieś coś zapomniał i wtedy warto się im przypomnieć. Jeśli posiadasz konto rzeczywiste otwarte za pośrednictwem Forex Clubu to odezwij się do mnie na jeden z kontaktów a zajmę się sprawą.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
nnm82
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nnm82 »

a ja dzis dostalem paczke upominkowa.... pendrive, dlugopisik, czpeczke, podkladke pod mysz i kilka innych pierol...

zdziwilem sie bardzo, poniewaz nigdy nie mialem otwartego rachunku rzeczywistegio :)))

czy to jakas zacheta ?:)

ODPOWIEDZ