FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Janko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Janko »

raposo pisze: [...]
Jeszcze odnośnie połączenia - weryfikowałem to z brokerem i wczoraj rozłączenie nie miało miejsca po stronie FxPro co potwierdza zdanie McL (piszę o rachunkach rzeczywistych), więc powodem mogło być to o czym kiedyś pisał Luktom.
MT4 co jakiś czas wysyła pingi do wszystkich serwerów brokera sprawdzając czy nie ma jakiegoś korzyustniejszego połączenia - jeśli jest to na chwilę się odcina i łączy z tym "lepszym". Dlatego chwilowe utraty łączności u pojedynczych użytkowników mogą występować - co innego jeśli połączenie utracą wszyscy.
Możliwe, że to jest przyczyną. Będę sprawdzał logi czy coś dłuższego się przytrafia. No i nie ma co forum zaśmiecać jak coś nieistotnego.
Tak czy inaczej dziękuję za wyjaśnienie - trochę to rozjaśnia problem.

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Largo »

Dzięki raposo. Wiem, że Trading Central to inna firma, ale jako klient FXPro rozmawiam z nimi, a nie z ich dostawcami. To broker nawiązał współpracę z TC na jakichś warunkach :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ok, rozumiem ale wątpię by był tam zapis "musicie publikować PDFy"... :)
Dlatego myślę, że mimo to samo FxPro nie będzie miało na to wpływu choć szkoda, że z tego zrezygnowali, bo i mi zdażało się tam zaglądać. Ograniczyli też kategorie... Na szczęście TV zostawili ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Silencer
Uczestnik
Uczestnik

FxPro MT4 Mobile

Nieprzeczytany post autor: Silencer »

Mam pytanie w sprawie platformy FxPro MT4 Mobile. Czy u Was też na liście instrumentów dostępne są wyłącznie waluty? Czy istnieje możliwość korzystania z pełnej palety walorów, tak jak w MT4 w wersji na PC?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: FxPro MT4 Mobile

Witaj,
Silencer pisze:Mam pytanie w sprawie platformy FxPro MT4 Mobile. Czy u Was też na liście instrumentów dostępne są wyłącznie waluty? Czy istnieje możliwość korzystania z pełnej palety walorów, tak jak w MT4 w wersji na PC?

pozdrawiam
Oczywiście jest taka możliwość. W zakładce Quotes przytrzymaj rysik na ekranie - rozwinie się menu - i wybierz Show All lub Symboles i dokonaj wyboru symboli, które Cię interesują.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Silencer
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Silencer »

Dzięki za radę, oczywiście działa. :)

mat089
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mat089 »

Witam.
Jestem początkujący na rynku Forex, a mianowicie miałbym pytanie odnośnie tej platformy do bardziej doświadczonych osób. Czytałem, że minimalny depozyt wynosi 100$, jednak na oficjalnej stronie jest napisane o 500$. Czy kwota 500$ rzeczywiście jest sugerowaną ceną depozytu czy minimalnym depozytem jest właśnie 500$? Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cool »

Kwota 500USD jest sugerowana gdyż niższa spowoduje przekroczenie ryzyka a przy locie 0,1 (10 000) z kwotą 100USD długo nie pohandlujesz !
:wink:
Strata ok 90 pipsów zamknie Ci praktycznie rachunek .
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex

mat089
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mat089 »

Dzięki za odpowiedź :) Miałem zamiar dać na początek 140 USD i na dźwignie 1:500, a grać na wysokości 0,1 lota na krótkie pozycje.. Ale rozumiem, że takie rozwiązanie nie jest zbyt korzystne? :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mat089 pisze:Ale rozumiem, że takie rozwiązanie nie jest zbyt korzystne?
Korzystne czy nie... To się okaże. Na pewno obarczone niemałym ryzykiem. Niejednemu (w tym mi) już udało się zrobić z b. małej kwoty dużą jednak nie jest to proste i jeśli nie masz przystosowanego systemu do takiego kapitału i wolumenu oraz umiejętności to niestety nie można oczekiwać za wiele.
Pozdrawiam
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ