Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

saku82pl pisze:chyba moje pierwsze 20 pipsow grajac ta koncepcja
moszna :D :D :D
ja nie grałem nie było mnie przed kompem ale zakładałem własnie taki ruch ceny.
Teraz nie działa mi platforma mam zblokowany port ;/
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

mozna mozna ale zanim sie wejdzie w pozycje trzeba troche poglowkowac czy na pewno warto, a to,wiadomo lepiej wychodzi tym co dluzej w tym siedza, wczoraj zlamalem reke wiec bede miec kolejne min 2 tyg na nauke :/

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

HEX pisze: a jak wy widzicie EU dzisiaj?
nie wiem Hex. Ja nie widze narazie nic co pozwoliłoby mi wskoczyć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

a L na h4 nie widzisz? co prawda do zamkniecia swiecy 3 godziny ale aktualnie mamy tam doji, wiec moze ...
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

HEX
Gaduła
Gaduła

widze tutaj doji H4 wiem że się jeszcze nie zamknela ale nie widze jak wygląda ona na innym interwale więc nie wiem jak cena na niej chodziła, nic nie moge zrobic ;/ pieprzone porty!! z wykresu wygląda że mamy idealna pozycje na shorta i na longa ale ważna jest akcja wewnątrz świeczki.No i całą sytuacje psuje okno cenowe ;/

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Inmax... jak to nie ? Zbitą masz jedną ZL cena robi korektę i fajnie by teraz było jakby zamkneła się poniżej 1,3667 (1h świeca). Dodać parę warunków do wejścia i swoje można ugrać.

Edit. spokojnie, poczekajmy na zamknięcie 1h i ruch następnej świecy. Jeżeli cena wykona ten myk co mi się w myślach układa to Ska jeszcze możliwa... Dla przykładu swoją wizję GU mam ale zamknąłem tu gdzie teraz jest bo 15 się zbliża i kobietę trzeba na spacer wyprowadzić :P:P Dzień kobiet czy coś tam dziś jest :D
Ostatnio zmieniony 08 mar 2010, 13:15 przez Shadi, łącznie zmieniany 1 raz.

HEX
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:Inmax... jak to nie ? Zbitą masz jedną ZL cena robi korektę i fajnie by teraz było jakby zamkneła się poniżej 1,3667 (1h świeca). Dodać parę warunków do wejścia i swoje można ugrać.
Shadi sytuacja jest bardziej skomplikowana bo mamy okno cenowe które albo jest jedną z lini ZL a w tedy mamy 2 linie ZL blisko siebie i nie opłaca się grać na nich trzeba czekać!najwazniejsza jest cierpliwość.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

W zasadzie to też napisałem po edycie :D nie grałbym tu. Wyznaję zasadę sprzedaj wysoko kup nisko :)

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

uzin2 pisze:
tutaj zamieszczem jeszcze wykresy z 2 roznych platform:

europejski FxPro oraz amerykanski Forex.com - jak widac wykresy roznia sie od siebie wygladem swiec a takze sa rozne od Twojego wykresu z XBT,

moze powstac pytanie wg ktorego wykresu grac jak kazdy jest inny? widzimy jednak ze nie ma z tym az takiego problemu bo grajac wg kazdego z tych 3 wykresow mozna bylo zarobic w tych samych miejscach, oczywiscie sa drobne roznice, ale nie na tyle istotne aby np na jednym wykresie byl sygnal a na drugim nie.

pozdrawiam
Platforma nie ma znaczenia. Tak jak pisałem poprzednio - MightyOne zaleca szukanie momo nie tylko w różnych TF ale przy innym ustawieniu świec - mam na myśli czas otwarcia i zamknięcia. Czasem momo widać u jednego broka a u innego nie. Jest kilka wskaźników typu 'custom candle' które ułatwiaja takie zabawy - osobiście używam tego autorstwa blubbba - mozna sobie ustawić nie tylko zakres ale i czas rozpoczęcia. Fajnie jest zobaczyć momo na TF 75minut z przesunięciem 30 :)

pozdro
The irresistible force met the immovable object

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Zagranie zgodnie z zasadami. (DAILY)

http://i45.tinypic.com/k33pk4.gif

Zdjęte z kilku powodów.... jedno z nich widać po lewej. 2gie... +55 satysfakcjonuje mnie na rozpoczęcie tygodnia.

ODPOWIEDZ