Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
Koledzy topic był pisany w okresie wczesnych rozważań nt systemu. Wtedy Mo pisał coś nt: ciało w kierunku profitu, knot w kierunku przegranej... dedukcja prosta - i co ciekawe - sprawdzała się... najlepsze są akcje takie jak kolega wyżej pokazał.. czeka aż cena tam dojdzie i zamknie się NAJLEPIEJ poniżej oporu... co dalej sami wiecie
Myślę że ze 100 pipsiorów (na oko piszę bo jeszcze nie analizowałem) wpadnie.

czasem cena powraca do zl w kolejnej swiecy, czasem po kilku, a czasem musimy bardzo dlugo na to poczekac, te poczatkowe zalozenia (cialo pokazujace profit i cien w kierunku strat) jak dla mnie sie nie sprawdzaja lub sprawdzaja sie bardzo rzadko, wystarczy popatrzec na wykresyexodus24 pisze:Nie celowo, najzwyczajnie nie zauwazylem. Teraz pytanie czy kolejna swieca nastepujaca po momo jest jedna z tych "waznych" ? Wiem, ze nie musza nastepowac po sobie wszystkie 3 ale czy pierwsze 2 musza byc obok siebie?Shadi pisze:Możliwe że celowo
Ty też nie zjesz cukierkaexodus24 pisze:Swieca MOMO jest to swieca ktorej body jest conajmniej 2x wieksze od poprzedniej.

Jest dokładnie 16 świeczek które możemy nazwać momentum.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
Doprawdy Uzin ?
to tylko parę przykładów których jest więcej... pomyśl czemu tak jest napisane.
http://i47.tinypic.com/2cgn14l.gif
to tylko parę przykładów których jest więcej... pomyśl czemu tak jest napisane.
http://i47.tinypic.com/2cgn14l.gif
Shadi napisalem ze wg mnie sie nie sprawdza, chodzi mi tez o momenty wejscia, przypuscmy grajac na h4 od utworzenia momo mamy jeszcze dwie swiece na ktorych zamkniecie musimy poczekac (w najlepszym przypadku) czyli 8 godzin, (takie byly poczatkowe zalozenia), ile mielibysmy wtedy transakcji np w tygodniu? wg mnie nie trzeba tyle czekac,
takze nastepna swieca po momo czy jest wazna czy nie? zalezy, jak zamknie sie tak jak pisales wczesniej to widzimy odrazu ze z trejdu nic nie bedzie, ale czasem naprawde duzo czasu minie zamin cena znowu wroci do mz,
to tylko moje jakies tam zdanie i nie mysle sie z nikim klucic ani mowic ze ktos robi cos bez sensu, poprostu sledze watek aby sie wiecej nauczyc
pozdrawiam
takze nastepna swieca po momo czy jest wazna czy nie? zalezy, jak zamknie sie tak jak pisales wczesniej to widzimy odrazu ze z trejdu nic nie bedzie, ale czasem naprawde duzo czasu minie zamin cena znowu wroci do mz,
to tylko moje jakies tam zdanie i nie mysle sie z nikim klucic ani mowic ze ktos robi cos bez sensu, poprostu sledze watek aby sie wiecej nauczyc
pozdrawiam