mosznasaku82pl pisze:chyba moje pierwsze 20 pipsow grajac ta koncepcja

ja nie grałem nie było mnie przed kompem ale zakładałem własnie taki ruch ceny.
Teraz nie działa mi platforma mam zblokowany port ;/
Shadi sytuacja jest bardziej skomplikowana bo mamy okno cenowe które albo jest jedną z lini ZL a w tedy mamy 2 linie ZL blisko siebie i nie opłaca się grać na nich trzeba czekać!najwazniejsza jest cierpliwość.Shadi pisze:Inmax... jak to nie ? Zbitą masz jedną ZL cena robi korektę i fajnie by teraz było jakby zamkneła się poniżej 1,3667 (1h świeca). Dodać parę warunków do wejścia i swoje można ugrać.
Platforma nie ma znaczenia. Tak jak pisałem poprzednio - MightyOne zaleca szukanie momo nie tylko w różnych TF ale przy innym ustawieniu świec - mam na myśli czas otwarcia i zamknięcia. Czasem momo widać u jednego broka a u innego nie. Jest kilka wskaźników typu 'custom candle' które ułatwiaja takie zabawy - osobiście używam tego autorstwa blubbba - mozna sobie ustawić nie tylko zakres ale i czas rozpoczęcia. Fajnie jest zobaczyć momo na TF 75minut z przesunięciem 30uzin2 pisze:
tutaj zamieszczem jeszcze wykresy z 2 roznych platform:
europejski FxPro oraz amerykanski Forex.com - jak widac wykresy roznia sie od siebie wygladem swiec a takze sa rozne od Twojego wykresu z XBT,
moze powstac pytanie wg ktorego wykresu grac jak kazdy jest inny? widzimy jednak ze nie ma z tym az takiego problemu bo grajac wg kazdego z tych 3 wykresow mozna bylo zarobic w tych samych miejscach, oczywiscie sa drobne roznice, ale nie na tyle istotne aby np na jednym wykresie byl sygnal a na drugim nie.
pozdrawiam