Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

saku82pl pisze:fak, wszedlem w longa na kablu po cene 5135 zgodnie z kierunkiem, skonczylo sie na be+4, a na nastepnej swiecy h1 w góre! moglo byc 20+ pipsow, ale moje nerwy tego nie wytrzymaly, tym bardziej by nie wytrzymaly patrzac na cien przedostatniej swiczki n
MO by cie kilim jak by zobaczył że wywaliło cie na BE:)
Nigdy nie ustawiaj BE albo SL albo TP.Kiedyś tez grałem używając BE ale zobaczyłem że nie używając BE efekty sa dużo lepsze nie patrz na cienie świeczka sie nie zamkneła przecież zwracaj uwage na czas do zamknięcia świeczki, jeśli wszedłeś w tranzakcje i idzie nie po twojej myśli i chciałbyś wyjść to już zamiast be lepiej stosować przebicie początku momentum albo jej knot bo jeśli to zrobi to sygnał jest anulowany więc poco trzymać.

Dodano po 4 minutach:

mógłby ktoś wrzucić screeny EU H4 i M15 bo mi platforma nie działa ;/ a chcialbym wiedziec co robi teraz edek.
z góry dzięki
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

here you go

Dodano po 1 minutach:

no tak, ale jak mnie nie ma przy kompie, to chyba rozsadnie jest cos sobie porozstawiac :p

Dodano po 38 sekundach:

co prawda bylem przy kompie :d hehe

Dodano po 4 minutach:

juz lekko nieaktualne, cena wlasnie ostro mahnela w dol
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

HEX
Gaduła
Gaduła

nom powinna na ten short czekałem,Fajnie mieć działająca platforme !!!!

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

no to patrz i placz

Dodano po 2 minutach:

z drugiej strony, co ja robilem w tym czasie??!! ehh, szkoda gadac, ta sama zl mialem co ty ale czemu nie sledzilem h4 to juz nie wiem!! :oops:

Dodano po 1 minutach:

czysty szorcik, jak sie patrzy, ehh
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

HEX
Gaduła
Gaduła

Jak patrze na ten system to się zastanawiam po CHU% komu wskaźniki 8) płatne sygnały,ksiązki o forexie i takie tam płatne sygnały roboty <hahaha>ludzie testuja to tygodniami i w końcu dochodza do słusznego zalożenia że o kant dupy to rozbic inni z kolei dochodza do wniosku że potrzebują jednak innego robota bo ten gra tylko na złocie itd a on przeciez nie gra na złocie tylko na EU albo GU :D ,szczerze to przeczytałem tylko 1 książke i to nie cala o świeczkach nicsona czy jakoś tak,i to jedyna fajna książka teraz jak sobie ją przypomne to można się w niej doszukać teorii ZL,

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

ktos z tego forum ja polecal i mam zamiar kupic, oto dokladna nazwa dla zainteresowanych:
Steve Nison "świece i inne japońskie techniki analizowania wykresów"
cena 66zl, znalezc łatwo

HEX
Gaduła
Gaduła

ktos z tego forum ja polecal i mam zamiar kupic, oto dokladna nazwa dla zainteresowanych:
Steve Nison "świece i inne japońskie techniki analizowania wykresów"
cena 66zl, znalezc łatwo
Ja ja na rapidzie znalazłem wydrukowałem i cena =15 zł :D zawsze na browar będzie do lektury :)

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

znowu sie obudzilem, zl sprzed dwoch tygodni plus dzisiejsza dokladnie w tym samym miejscu!! nie wiem czy smiac sie czy plakac

ktos w to wszedl? bo ja oczywiscie nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodano po 30 minutach:

nie wiem czy czekac na zamkniecie swiecy h4 czy juz wchodzic?? - screen "kabel"

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

mam pytanko, jak dokladnie wyznaczacie zl? rysujecie linie na rowno z knotem swiecy poprzedzajacej momo czy na rowno z cialem? zauwazylem ze na roznych obrazkach roznie to sie przedstawia, cena czesto lubi minac knot swiecy poprzedzajacej i odbic sie dopiero od korpusu,

btw gra ktos kabla?

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

HEX pisze:Jak patrze na ten system to się zastanawiam po CHU% komu wskaźniki 8) płatne sygnały,ksiązki o forexie i takie tam płatne sygnały roboty <hahaha>ludzie testuja to tygodniami i w końcu dochodza do słusznego zalożenia że o kant dupy to rozbic inni z kolei dochodza do wniosku że potrzebują jednak innego robota bo ten gra tylko na złocie itd a on przeciez nie gra na złocie tylko na EU albo GU :D ,szczerze to przeczytałem tylko 1 książke i to nie cala o świeczkach nicsona czy jakoś tak,i to jedyna fajna książka teraz jak sobie ją przypomne to można się w niej doszukać teorii ZL,

Ciekawe HEX bo moja przygoda wyglada podobnie
Przeczytałem Swiece Nisona i do tej pory podstawa mojej strategii to świeczki + pełne poziomy + ZL
Przy wiekszych ruchach dodatkowo granice kanału, spadkowego bądz wzrostowego. Czasami przy wiekszym ruchu fundament ale tym zajmuje sie mój kumpel i drugiego takigo wykmina od fundamentu nie widziałem!
Mega pocisk gosc tak analizuje i wali takie rekomendacje ze z PA to jest pełna strategia któej nie zamienie na nic innego.
Co do ZL czy jak tam zwał HEX przyznam racje ze w tej ksiazce Nisona jest to równiez opisane. Dzisiaj pekny dzien gry na formacjach swiecowych + ZL. Idealnie przywaliło setupami na GBOUSD,EDKU i Na USDCHF
W pewnym moencie nie ogarnałem i odszedłem od kompa bo nie wiedziałem który setup wybrac. Cos pieknego jak obserwuje sie wykres, ustawia sie setupy i podłóg nich podaza cena.

Podziekowania SHADI za przetłumacenie tej techniki na naszym Polskim forum.

Odnosnie ksiażki Nisona wystarczy wklepac na google :

Chomikuj formacje świecowe Steve Nison i juz jest

Pozdrawiam wszystkich
Marcin

ODPOWIEDZ