Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

quapi pisze: Platforma nie ma znaczenia. Tak jak pisałem poprzednio - MightyOne zaleca szukanie momo nie tylko w różnych TF ale przy innym ustawieniu świec - mam na myśli czas otwarcia i zamknięcia. Czasem momo widać u jednego broka a u innego nie. Jest kilka wskaźników typu 'custom candle' które ułatwiaja takie zabawy - osobiście używam tego autorstwa blubbba - mozna sobie ustawić nie tylko zakres ale i czas rozpoczęcia. Fajnie jest zobaczyć momo na TF 75minut z przesunięciem 30 Smile

pozdro
calkowicie cie rozumiem naprawde ale raz że robiąc podgląd 2 plaform które są przesunięte między sobą o 1 godzine dużo daje.A w ogóle każy może sobie narysowac linie tak jak poniżej "Special intelekt ":P
Obrazek
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Dobra. 1h EDEK = nie do gry dla mnie, dobrze że idę :)

Pipsów panowie:)

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Shadi, opisz czemu tam wszedles prosze
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Zamknąłem platformę ale ok zaraz wrzucę scr

Daily:

http://i46.tinypic.com/2e216wn.gif

1h:

http://i45.tinypic.com/2ywgxl2.jpg

Roboczy:

http://i45.tinypic.com/2ptv02w.gif
Ostatnio zmieniony 08 mar 2010, 13:45 przez Shadi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

HEX pisze: calkowicie cie rozumiem naprawde ale raz że robiąc podgląd 2 plaform które są przesunięte między sobą o 1 godzine dużo daje.A w ogóle każy może sobie narysowac linie tak jak poniżej "Special intelekt ":P
Tak jest HEX, "spatial" rządzi :)

Czytać Panie i Panowie NLA! Wiedza i koncepcje MO to chyba najbardziej świeże przemyślenia nt. tradingu na jakie trafiłem przez parę lat czytania !

pozdro

Dodano po 22 minutach:
saku82pl pisze:ale ty HEX wchodziles w ktorym momencie?? i z godnie z ZL czy jak? bo tam tego nie widze

fak, piona dla ciebie, przeciez widac to jak cholera na D1!!!!!!!!!!!!!!

Shadi a ty?? jakies trady po 14:30??
Ten long na D1 wg ścisłej definicji MightyOne nie jest dokładnie trejdem ZL!
Gdzieś w okolicach strony 350 NLA MO doprecyzowuje - ZL działa najpewniej TYLKO na następnej świecy po momo - czyli gramy po zakończeniu cofki, po ukształtowaniu cienia świecy 'w kierunku straty'. Wykorzystujemy w ten sposób reakcję po momentum.

Natomiast gdy włazimy po kilku czy kilkunastu świecach po momo - Mighty nazywa to klasycznym trejdem w oparciu o wsparcie/opór.
Różnica jest nie tylko w nazewnictwie - faktycznie w obu wypadkach zerowany jest zysk tych co zagrali na wybicie - ale w drugim wypadku nie ma już impetu - trejd jest dużo bardziej ryzykowny.

Klasyczne wejście na ZL zamieszczam na obrazku (posłużę się screenem kolegi saku, mam nadzieję, że sie nei pogniewa)

Obrazek

pozdro
The irresistible force met the immovable object

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

i jeszcze szybki rzut okiem na ejnisława... za późno na niego spojrzałem a linie z kij wie kiedy mam tam narysowane :D

http://i49.tinypic.com/nosk6c.gif

zgodnie z zasadami no-pazerstwa to dokładnie 50-51 pipsów zysku na tej transakcji. Ale kablem zajęty byłem więc lipton ;)

Edit - koledzy się nie obrażą jak pochwalą rzucę :)

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Shadi pisze:
Edit - koledzy się nie obrażą jak pochwalą rzucę :)
piękne dzięki :)

Odkopałem post MO gdzie to precyzyjnie klaruje - 4 od góry

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... start=3890
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

ZL która została raz pacnięta, może zadziałać drugi raz, ale z mniejszym prawdopodobieństem (brak już wyraźnego impetu/momentum) ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

quapi pisze:Ten long na D1 wg ścisłej definicji MightyOne nie jest dokładnie trejdem ZL!
Nie chwaląc się wziełem dokładnie ten sam trade co Dragon :D tylko ja mialem troszkę miej pipsów bo on szybciej w niego wszedł.
Wiem że nie było to idealne zagranie na świeczkach D1 ale na świeczkach H4 wyraźnie widziałem że zasięg jest spory dlatego wziełem ten long.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

fak, wszedlem w longa na kablu po cene 5135 zgodnie z kierunkiem, skonczylo sie na be+4, a na nastepnej swiecy h1 w góre! moglo byc 20+ pipsow, ale moje nerwy tego nie wytrzymaly, tym bardziej by nie wytrzymaly patrzac na cien przedostatniej swiczki :d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ