pomysł na strategię 95procent skuteczności

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Wa$$kII »

j4ceeq pisze:
labrador pisze:Moja strategia działa w ten sposób iż obserwuje wahania eurusd i po dużym skoku nie ważne w którym kierunku otwieram pozycję odwrotną i obcinam po parę pipsów na duzym lewarku ponieważ zauważyłem iż w 99 procentach następuje samobieżne cofnięcie rynku o pewien procent tego...
Witaj
A nie lepiej byłoby to rozegrać troszkę inaczej?: po wybiciu poczekać aż cena cofnie się o te kilkanaście % i otworzyć pozycję w kierunku wybicia? Ja zauważyłem że po mocnym wybiciu i cofnięciu się ceny (o ile to nastąpi) cena szybko leci w kierunku takiego wybicia do poziomu od którego zaczęła się cofka, a często przebija ten poziom i leci dalej. Myślę że zastosowanie ciasnego SL i RR około 1:2 mogłoby dać całkiem ciekawe wyniki. Taka metoda jest napewno bezpieczniejsza od "łapania spadającego noża" ;P ja niestety na programowaniu się nie znam więc w tej kwestii nie pomogę.
PS. Najlepiej poczekać aż cena po wybiciu cofnie się do poziomu fibo 38 lub 50, jak przebije się trochę ponad 50 to raczej nie ma co liczyć na kontynuowanie ruchu w kierunku wybicia i trzeba się ewakuować z rynku (SL) :)

Pozdrawiam, Jacek
dokładnie tak gra ten gość i wyniki ma rewelacyjne. Można z nim grać w pokoju ;)
http://www.fxstreet.com/search/contribu ... 2f121e6f12

poogladajcie filmiki w trascripts Price Bevaviur 1.2,3,4
Yaaa man

labrador
Bywalec
Bywalec

Post autor: labrador »

a i dodam jeszcze pomysł aby po wybiciu poczekać aż cena się cofnie i otworzyć pozycję w kierunku wybicia jest błedna ponieważ w dużym procencie szpile są przypadkowe i nie maja nic wspólnego z tymczasowym trendem lecz jak to w forexie to też wcale nie jest do końca prawdą, chwała temu kto inwestując swoja strategią stale pomnaża swój kapitał jakim sposobem to już nie ma znaczenia

Awatar użytkownika
hs2
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: hs2 »

Mike_Scofield pisze:
labrador pisze:Moja strategia działa w ten sposób iż obserwuje wahania eurusd i po dużym skoku nie ważne w którym kierunku otwieram pozycję odwrotną i obcinam po parę pipsów
Qrna Panowie, a może zamiast "obcinać" po parę pipsów w przeciwnym kierunku, zgarnąć duuuużo pipsów zgodnie z trendem? :lol:

Nie potrzeba 95% skuteczności, wystarczy około 60% ...
wystarczy nawet 1 % skuteczności :) skuteczność to jedno a zarabianie to zupełnie co innego.
Przykład:
Przy skuteczności 99% dla zysku 1 % ryzykujesz 100% depozytu, wcześniej czy później ten 1% skuteczności wyzeruje ci depo.
Tak jak ktoś tu napisał na forum - można zarabiać i 1000000000000% ale stracić tylko 100 % :)

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

labrador pisze:a i dodam jeszcze pomysł aby po wybiciu poczekać aż cena się cofnie i otworzyć pozycję w kierunku wybicia jest błedna ponieważ w dużym procencie szpile są przypadkowe i nie maja nic wspólnego z tymczasowym trendem lecz jak to w forexie to też wcale nie jest do końca prawdą, chwała temu kto inwestując swoja strategią stale pomnaża swój kapitał jakim sposobem to już nie ma znaczenia
uważam że nie masz racji, ale to wynika z niezrozumienia nie można po prostu kupować jak widzisz szpilę w górę. powinno być spełnione więcej warunków. niedlugo opisze ten system na forum.
Yaaa man

Awatar użytkownika
davit
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: davit »

Sam też używałem takiej strategii i powiem szczerze, że pozwoliła mi dużo zarobić. Ważne jest dobranie pary, np USD/JPY , GBP/JPY, EUR/JPY czy inne nerwowe pary :wink:, grę opierałem na M1 i kiedyś nie zastosowałem SL :oops: Od tamtego czasu nie powróciłem do tej metody, jednak myślę, że ustalenie twardych zasad i trzymanie się ich może być dochodowe, dlaczego nie? Nie każdemu może odpowiadać bo jest to typowe skalpowanie i duża nerwówka. Robot może być ciekawym wyjściem, przynajmniej pozwolił by na wykonanie testów i dobranie najlepszej pary
uważam że nie masz racji, ale to wynika z niezrozumienia nie można po prostu kupować jak widzisz szpilę w górę. powinno być spełnione więcej warunków. niedlugo opisze ten system na forum
Czekam z niecierpliwością :)

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

szybko zapisze w wilekich skrótach :) jest to w materiałach które podawałem

Młoże być? wybicie zgodne z momentum powinno działać 8-9/10 dając przy tym duże RR :D proponuje m5 w sesji londynu pomiedzy godzinami 7-12

acha i jeszcze jedno żeby grać zgodnie z rysukiem MF wymagany jest poziom z wyższego TF (jakiś poziom wsparcia oporu)

Jeszcze dorzucam przykład żeby nie być gołosłownym ;) na eurusd

Ryzykujemy 10 pip, żeby zarobić 40 myśle, że tylko takie systemy mają rację bytu intra :D minimum na intra dla mnie to 1.5RR czyli 30 pips Tp 20pips SL, ale stram sie nie brac takich 2 jest OK
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

labrador
Bywalec
Bywalec

Post autor: labrador »

a może ktoś się orientuje jak można by było zrobić aby po takiej szpili(dużej zmianie ceny w krótkim czasie
) mieć na platformie sygnał dzwiękowy aby mnie informował o owej sytuacji

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

labrador pisze:a może ktoś się orientuje jak można by było zrobić aby po takiej szpili(dużej zmianie ceny w krótkim czasie
Myślę, że trzeba pogrzebać we wskaźnikach ATR i dodać alert na jakiejś wartości ;)

Wskaźnik bada 20 ostatnich śweiczek i 3 ostanie jeśli średnia z 20 ostatnich jest 15 pips a z 3 ostanich 30 pips lub więcej można dawać alert. Trzebaby postestować, ale taki system jest już zautomatyzowany ;)
Yaaa man

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: LowcaG »

labrador pisze:a może ktoś się orientuje jak można by było zrobić aby po takiej szpili(dużej zmianie ceny w krótkim czasie
Zdefiniuj dobrze szpile,(po za wygladem) i napisz do Andrzeja, na pewno Ci bez klopotu napisze maly alarmik

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mike_Scofield »

hs2 pisze:Przy skuteczności 99% dla zysku 1 % ryzykujesz 100% depozytu, wcześniej czy później ten 1% skuteczności wyzeruje ci depo.
Tak jak ktoś tu napisał na forum - można zarabiać i 1000000000000% ale stracić tylko 100 %
Dobry przykład, tylko nie rozumiem, dlaczego mnie to tłumaczysz?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

ODPOWIEDZ