pomysł na strategię 95procent skuteczności

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mike_Scofield »

pawelklos pisze:Widzę że autor podobnie gra jak ja kiedyś grałem i albo przeczyta moje posty i uchroni swoją gotówkę albo wymieni się ze mną/nami pomysłami.

Skoro autor twierdzi, że ma 95% skuteczności, to chyba nie musi się obawiać utraty gotówki? :shock:
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Post autor: pawelklos »

Mike_Scofield pisze:
labrador pisze:Moja strategia działa w ten sposób iż obserwuje wahania eurusd i po dużym skoku nie ważne w którym kierunku otwieram pozycję odwrotną i obcinam po parę pipsów
Qrna Panowie, a może zamiast "obcinać" po parę pipsów w przeciwnym kierunku, zgarnąć duuuużo pipsów zgodnie z trendem? :lol:

Nie potrzeba 95% skuteczności, wystarczy około 60% ...
No tak :) Tylko jak chcesz wyznaczyć trend dla danego dnia? :) To ma być gra daytrading, a jak wiadomo każdego dnia cena może polecieć na dół i odbić do góry albo iść tylko w jednym kierunku albo iść bokiem.

Dlatego wydaje mi się że metoda opisana przez autora jest bardzo podobna do tego co robi aktualnie TRO z jego rat'sami. On szuka 80% i zajmuje pozycje i łapie po kilka / kilkanaście pipsów.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

pawelklos pisze:Dlatego wydaje mi się że metoda opisana przez autora jest bardzo podobna do tego co robi aktualnie TRO z jego rat'sami.
Ja podejrzewam, że TRO w tej chwili żyje z donations, a nie z trejdowania ... :lol:
pawelklos pisze:cena może polecieć na dół i odbić do góry albo iść tylko w jednym kierunku albo iść bokiem.
Cena nie może iść bokiem ... :lol:
To czas ewentualnie upływa, a cena stoi w miejscu.
Cena porusza się tylko w górę i w dół.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2010, 23:23 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 1 raz.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Post autor: pawelklos »

Mike_Scofield pisze:
pawelklos pisze:Widzę że autor podobnie gra jak ja kiedyś grałem i albo przeczyta moje posty i uchroni swoją gotówkę albo wymieni się ze mną/nami pomysłami.

Skoro autor twierdzi, że ma 95% skuteczności, to chyba nie musi się obawiać utraty gotówki? :shock:
Zobaczymy, autor przyjdzie i napiszę.

Zwróć tylko uwagę że zostaje zawsze 5% dla mocno lewarowanej pozycji... ;)

Ok poczekajmy na autora co ma do powiedzenia :)
Mike_Scofield pisze:Ja podejrzewam, że TRO w tej chwili żyje z donations, a nie z trejdowania ...
No cóż , wyszła niedawno książka dlaczego 95 % traci ale nie kupowałem bo bym stracił... ;)
Mike_Scofield pisze:Cena nie może iść bokiem ...
To czas ewentualnie upływa, a cena stoi w miejscu.
Cena porusza się tylko w górę i w dół.
Wiesz o co mi chodzi ;)

qtt
Bywalec
Bywalec

Post autor: qtt »

Mike_Scofield pisze:
qtt pisze:Pierz Andrzej Po co chcesz współpracować skoro gościu opisał metodę i sam ją możesz realizować ?
A co cię to qrna obchodzi ...

Jak ja nie cierpię takich ludzi jak ty qtt ..
Nie shizuj się.
Każdy od czasu do czasu coś pitolnie.
Ty też jesteś niezły zawodnik i ja się nie rzucam.
Po prostu koleś oferuje współprace gościowi który opisuje najbanalnieszą rzecz i mnie to zdziwiło. Szczególnie że Pierz Andrzej to dobry programista.

Nie ma potrzeby od razu posądzać kogoś o złe intencje.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

pawelklos pisze:No cóż , wyszła niedawno książka dlaczego 95 % traci ale nie kupowałem bo bym stracił...
No tak, zapomniałem o książce .... :mrgreen:
qtt pisze:Ty też jesteś niezły zawodnik i ja się nie rzucam.
Co masz na myśli? 8)
qtt pisze:Każdy od czasu do czasu coś pitolnie.
OK, nie ma sprawy. Adrenaliny mam chyba dziś za dużo ...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MaxRipper »

Mike_Scofield pisze:Nie potrzeba 95% skuteczności, wystarczy około 60% ...
Mike wystarczy 25% żeby cokolwiek zarabiać :). Co prawda im R jest wyższy tym niższa skuteczność jest wymagana. Problem polega na tym ze potencjalnego R nie można wsiąść z kosmosu - musi się on opierać o jakieś dane zw. z rozpiętością trendów, zmiennością itp. (to samo tyczy się SL). Sorry za OT :)

Awatar użytkownika
player1
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: player1 »

Granie na farta.

labrador
Bywalec
Bywalec

Post autor: labrador »

witam Panowie ponownie nie napisałem tego tutaj po to aby sie przechwalac bo nie którzy tak to odebrali,chciałem sie poradzić poprostu,więc tak jaki skok mnie interesuje??skok o dużej rozpiętości od min 20pipsów w jak najmniejszym okresie czasu np.powiedzmy 20 sekund nie interesuje mnie skok powiedzmy 200pipsów w 5min bo nie jestesmy w stanie przewidzieć co bedzie za chwile,lecz po skoku w super krutkim czasie raczej możemy się spodziewac cofką kilku-kilkunastu pipsów proszę sprawdzić sobie na wykresie,stop loss ustawiam 15-20pipsów od zakonczenia wyskoku zaznaczam w krutkim czasie a to ma wielkie znaczenie,zadawala mnie obcięcie od 5 do 10 pipsów po odliczeniu spredu,nie chce nic za darmo mogę zapłacić lub wejść w współpracę i ujawnic dokładne informacje ponieważ to jest tylko obrysowo wyjaśnione. Dla zainteresowanych proszę zagłebić wiedzę w nagrodę Nobla z ekonomi z 1993roku a takze strategię firmy LTCM lecz jest mało informacji na ten temat w necie,interesuje mnie współpraca razem możemy osiągnąc wiele....i wypraszam sobie zbędne komentarze,bo nie takim oceniać moją strategię i nie wasze pieniądze,dziekuje

Dodano po 4 minutach:

do autora qqt nie chcę prezentu od nikogo masz rację jestem wstanie realizować sam ta strategię lecz wiąże sie to z pewnymi niedogodnościami bo jak wiesz takie skoki zdazają się stosunkowo żadko,bądz zadowolony z swojej strategi a nie wyśmiewaj drugiego

Dodano po 2 minutach:

dodam jeszcze kto odrazu krytykuje drugiego bez bliższych informacji sam sobie nie radzi forex i wyżywa się na wszystkich za swoje niepowodzenia

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Pierz Andrzej »

qtt pisze:Pierz Andrzej Po co chcesz współpracować skoro gościu opisał metodę i sam ją możesz realizować ?
I w ramach wdzięczności sprezentować robota autorowi.
a jak masz pewnosc ze to jest caly system ??
ze nie ma dodatkowych warunkow zawierania lub niezawierania transakcji ??

jestem programista i oferuje swoja wspolprace na swoich warunkach .
cenie swoj czas i swoja prace.

jezeli mozesz i chcesz za free to prosze samemu pomoc :)

i jezeli faktycznie sys jest dobry i ktos na nim zarabia to stac go na to zeby zapodac sobie experta ktory zaoszczedzi mu czas i zarobi sam na siebie :)

pzdr Andrzej

Dodano po 3 minutach:
qtt pisze:Po prostu koleś oferuje współprace gościowi który opisuje najbanalnieszą rzecz i mnie to zdziwiło. Szczególnie że Pierz Andrzej to dobry programista.
moze nie zaprzeczam :)
ale jak juz wyzej napisalem cenie swoja prace :)

pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

ODPOWIEDZ