pomysł na strategię 95procent skuteczności

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
qtt
Bywalec
Bywalec

Post autor: qtt »

A gdzie jest napisane że kogoś wyśmiewam ?
Proszę mi nie przypisywać własnych negatywnych wyobrażeń.

Napisałem że gość przedstawił system i żeby brać się za pisanie i wysłać prezent autorowi a teraz jeden mnie uważa za egoistę, drugi za frajera a trzeci że się z niego wyśmiewam.
Dom wariatów.

Mike_Scofield Nie miałem złych intencji i podkreśliłem żeby za darmo posłać bota autorowi a nie pisałem sprzedaj mu za ciężką kasę.

Pierz Andrzej Masz racje. Nie wiadomo jakie są jeszcze założenia i nie mam pretensji że chcesz wynagrodzenie za pracę bo to jest jak najbardziej uzasadnione.

labrador Banalne nie znaczy głupie i to nie oznacza w żadnym wypadku że mówiąc w taki sposób komuś ubliżam. Jeśli coś jest banalne i działa to jest też genialne właśnie dlatego że jest banalne. :wink:

Mam nadzieje że teraz wszystko jest jasne i jeśli ktoś poczuł się urażony moimi wpisami to bardzo przepraszam. To nie było moją intencja.

Proszę wrócić do tematu i nie shizować się już.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: r4ph »

labrador pisze:Panowie ponownie nie napisałem tego tutaj po to aby sie przechwalac bo nie którzy tak to odebrali,chciałem sie poradzić poprostu,więc tak jaki skok mnie interesuje??

ja moze zapytam ile grasz juz tym systemem czasowo... rok, dwa :) czy tydzien w ktorej edek byl w konsolidacji

wiesz po czym mozna poznac ze grasz tak gora 2 miesiace bo kazdy NOWY tak zaczyna, gra przeciw trendowi lapie pare pipsow na lewarze, adrenalina skacze emocje :), dlaczego... bo nie potrafi grac z trendem :)
jeszcze troche i ci przejdzie ochota grania przeciw duzej kasie, polecam zaczac szukac wiedzy o graniu z trendem bo wczesniej czy pozniej i tak sie zmeczysz tym lapaniem cofek, rownie dobrze mozna zlapac 20 pipswo ze 100 w ruchu trendowym

co do cofek to wiekszosc cofa sie do 1/3 wiekszego ruchu tylko nigdy nie wiadamo kiedy jest max :) chyba ze masz zlote oko ktore widzisz na wykresie tikowym ze moc trendu oslabla

co do cofek to dobrze jest tez sie ustawic na jakims R/S na D1 lub W1, luce, trendline, ale po twoich wypowiedziach nie zauwazylem zebys z tych rzeczy korzystal w lapaniu twoich cofek :) a na pewno nie swiadomie

ogolnie sposob na wyjecie kasy jak kazdy tylko to 95% skutecznosci troche zalatuje , kwestia tego jak obciazy to ci psyche
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

labrador
Bywalec
Bywalec

Post autor: labrador »

co do 95proc zostało to napisane w celu zainteresowania tematem sam nie znam i nie stosuje systemu który by miał 95 proc na dłuższa mete,tak realnie oceniam go na 70 proc a co do r4ph a nic nie mówiłem ze nie gram też zgodnie z trendem,stosuje ten system 8 miesięcy,trochu trudno mi wytłumaczyć dokładnie ten system tutaj na forum. Panie Pierz Andrzej skontaktuję się z Panem pod koniec następnego tygodnia.

Dodano po 5 minutach:

bym zapomniał Panie Paweł Kłos także sie skontaktuje wymienimy się doswiadczeniami na ten temat tylko tak jak mówię w następnym tygodniu. Z powazaniem do forumowiczów Tomasz..Ś

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Pierz Andrzej »

labrador pisze:Panie Pierz Andrzej skontaktuję się z Panem pod koniec następnego tygodnia.
W takim razie do uszlyszenia .

pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

agusin
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: agusin »

Moim zdaniem dajcie labradorowi pograc w ten sposob lecz chcialbym tu ostrzec cie przed tym gdzie z mojego konta wywialo 2000 GBP po przez strzaly takie jak ty dokonujesz bo nie ma tu zadnej mozliwosci interpretacji glebokosci spadku i wielkosc jego cofniecia. natomiast faktem jest ze idzie zarobic na tym bo sam to praktykowalem jakis rok temu lecz po stracie i resecie konta wrocilem do lupienia - to mi wychodzi najlepiej.
po za tym jesli ktos robi kase na forexie to ok i jezeli chce pomocy od innych w postaci fizycznej pracy to w dobrym guscie jest za to zaplacic ( to jest tylko moja opinia i prosze nie linczujcie mnie za wyrazanie jej w koncu po to sa fora azeby dyskutowac a nie rzucac miesem )
pozdrawiam

Dodano po 3 minutach:

a tak przy okazji mam pewna strategie nie testewana jeszcze na dluga mete opierajaca sie na lupieniu i poszukuje kogos kto by poswiecil swoje srodki do stworzenia algorytmu pomagajacego mi zarabiac kiedy spie, a ja w zamian poswiece swoje srodki na wynagrodzenie programisty.

pozdrawiam

ps mysle ze uklad prosty i sprawiedliwy

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Wa$$kII »

Mike_Scofield pisze:
labrador pisze:Moja strategia działa w ten sposób iż obserwuje wahania eurusd i po dużym skoku nie ważne w którym kierunku otwieram pozycję odwrotną i obcinam po parę pipsów
Qrna Panowie, a może zamiast "obcinać" po parę pipsów w przeciwnym kierunku, zgarnąć duuuużo pipsów zgodnie z trendem? :lol:

Nie potrzeba 95% skuteczności, wystarczy około 60% ...
10/10 :D

Niestety ludzie mają błędne podejscie do tematu, zęby mieć rację 99% razy zamist wejsc raz i wydoić byka ;)
Yaaa man

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: saku82pl »

Wa$$kII pisze:
Mike_Scofield pisze:
labrador pisze:Moja strategia działa w ten sposób iż obserwuje wahania eurusd i po dużym skoku nie ważne w którym kierunku otwieram pozycję odwrotną i obcinam po parę pipsów
Qrna Panowie, a może zamiast "obcinać" po parę pipsów w przeciwnym kierunku, zgarnąć duuuużo pipsów zgodnie z trendem? :lol:

Nie potrzeba 95% skuteczności, wystarczy około 60% ...
10/10 :D

Niestety ludzie mają błędne podejscie do tematu, zęby mieć rację 99% razy zamist wejsc raz i wydoić byka ;)
hehe, ale my mamy coś takiego że lubimy iść na skróty a trade'a o wielkości kilkuset pipsów to już trzeba umieć wyłapać, w przeciwieństwie do takich prostych w działaniu metod jak ta,
fakt faktem, że autor ma trochę racji, nie jestem długo na forexie ale też zauważyłem taką zależność, co nie oznacza że zamieżałbym w tak naiwny sposób inwestować swoje oszczędności, pozdro dla autora

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mike_Scofield »

saku82pl pisze:hehe, ale my mamy coś takiego że lubimy iść na skróty
Droga na skróty prowadzi tylko do MC ... :lol:
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
Jacek_fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Jacek_fx »

labrador pisze:Moja strategia działa w ten sposób iż obserwuje wahania eurusd i po dużym skoku nie ważne w którym kierunku otwieram pozycję odwrotną i obcinam po parę pipsów na duzym lewarku ponieważ zauważyłem iż w 99 procentach następuje samobieżne cofnięcie rynku o pewien procent tego...
Witaj
A nie lepiej byłoby to rozegrać troszkę inaczej?: po wybiciu poczekać aż cena cofnie się o te kilkanaście % i otworzyć pozycję w kierunku wybicia? Ja zauważyłem że po mocnym wybiciu i cofnięciu się ceny (o ile to nastąpi) cena szybko leci w kierunku takiego wybicia do poziomu od którego zaczęła się cofka, a często przebija ten poziom i leci dalej. Myślę że zastosowanie ciasnego SL i RR około 1:2 mogłoby dać całkiem ciekawe wyniki. Taka metoda jest napewno bezpieczniejsza od "łapania spadającego noża" ;P ja niestety na programowaniu się nie znam więc w tej kwestii nie pomogę.
PS. Najlepiej poczekać aż cena po wybiciu cofnie się do poziomu fibo 38 lub 50, jak przebije się trochę ponad 50 to raczej nie ma co liczyć na kontynuowanie ruchu w kierunku wybicia i trzeba się ewakuować z rynku (SL) :)

Pozdrawiam, Jacek

labrador
Bywalec
Bywalec

Post autor: labrador »

Do Pana j4ceeq nie jestem przekonany do tego co napisałeś co zaznaczam nie mówię że to jest złe ale z tego co ja analizowałem to każda szpila jest nadzbyt duza do oczekiwań rynku więc wg mnie jest większe prawdopodobieństwo ścięcia tych kilkunastu pipsów na dużej dzwigni, zauwazcie koledzy iz po takiej szpili zazwyczaj nie ma przynajmniej bez tej małej korekty drugiej szpili w tym samym kierunku a jest to związane z tym iż cena dąży do samoregulowania ceny instrumentu,a także z psychicznym nastawieniem inwestorów. żadko zdarza się szpila np.90pipsów i odrazu kolejna np.90. Ale kolega j4ceeq ma dużo racji ale wg mnie jest lepiej pewnie ściąc kilka pipsów na dużej dzwigni i dodam że nie uważam tego systemu za naiwny ponieważ tym sposobem inwestuje własne pieniądze,pozdrowienia

ODPOWIEDZ