dokładnie tak gra ten gość i wyniki ma rewelacyjne. Można z nim grać w pokojuj4ceeq pisze:Witajlabrador pisze:Moja strategia działa w ten sposób iż obserwuje wahania eurusd i po dużym skoku nie ważne w którym kierunku otwieram pozycję odwrotną i obcinam po parę pipsów na duzym lewarku ponieważ zauważyłem iż w 99 procentach następuje samobieżne cofnięcie rynku o pewien procent tego...
A nie lepiej byłoby to rozegrać troszkę inaczej?: po wybiciu poczekać aż cena cofnie się o te kilkanaście % i otworzyć pozycję w kierunku wybicia? Ja zauważyłem że po mocnym wybiciu i cofnięciu się ceny (o ile to nastąpi) cena szybko leci w kierunku takiego wybicia do poziomu od którego zaczęła się cofka, a często przebija ten poziom i leci dalej. Myślę że zastosowanie ciasnego SL i RR około 1:2 mogłoby dać całkiem ciekawe wyniki. Taka metoda jest napewno bezpieczniejsza od "łapania spadającego noża" ;P ja niestety na programowaniu się nie znam więc w tej kwestii nie pomogę.
PS. Najlepiej poczekać aż cena po wybiciu cofnie się do poziomu fibo 38 lub 50, jak przebije się trochę ponad 50 to raczej nie ma co liczyć na kontynuowanie ruchu w kierunku wybicia i trzeba się ewakuować z rynku (SL)
Pozdrawiam, Jacek

http://www.fxstreet.com/search/contribu ... 2f121e6f12
poogladajcie filmiki w trascripts Price Bevaviur 1.2,3,4