Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Obrazek

piekny setup GY dzisiaj, zamkniete na 70p.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

mam pytanko czy ktoś z Was słyszał lub wie coś więcej na temat deep fib levels? uzywa tego Chris Lori.

z góry dzięki za odpowiedź
Yaaa man

makofski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makofski »

Wa$$kII pisze:mam pytanko czy ktoś z Was słyszał lub wie coś więcej na temat deep fib levels? uzywa tego Chris Lori.

zabiles dyskusje tym pytaniem:D
pewnie miales na mysli deep fib zones, chyba chodzi o granie na poziomach w ktorych nakladaja sie fiba z roznych fal. np rysujesz fibo fali na m15 , czekasz na korekte przy 61,8% , rysujesz tez fibo wiekszej fali na H1 i na tym samym poziomie jest np 50% a do tego na TF weekly jest fibo 38,2 z jeszcze wiekszej fali - takie nakladanie sie fib z kilku poziomow ma zwiekszyc prawdopobienstwo udanego wejscia. takie granie obejmuje tez fiba z poprzednich fal na tym samym TF - np rozciagasz sobie fibo z wczorajszej fali i jakis poziom tego fiba nachodzi na dzisiejsze fibo z innej fali . np 161,8 wczorajszego wzniesienia na 50% dzisiejszej.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

makofski pisze:
Wa$$kII pisze:mam pytanko czy ktoś z Was słyszał lub wie coś więcej na temat deep fib levels? uzywa tego Chris Lori.

zabiles dyskusje tym pytaniem:D
pewnie miales na mysli deep fib zones, chyba chodzi o granie na poziomach w ktorych nakladaja sie fiba z roznych fal. np rysujesz fibo fali na m15 , czekasz na korekte przy 61,8% , rysujesz tez fibo wiekszej fali na H1 i na tym samym poziomie jest np 50% a do tego na TF weekly jest fibo 38,2 z jeszcze wiekszej fali - takie nakladanie sie fib z kilku poziomow ma zwiekszyc prawdopobienstwo udanego wejscia. takie granie obejmuje tez fiba z poprzednich fal na tym samym TF - np rozciagasz sobie fibo z wczorajszej fali i jakis poziom tego fiba nachodzi na dzisiejsze fibo z innej fali . np 161,8 wczorajszego wzniesienia na 50% dzisiejszej.
nie chodzi o zniesienia
Yaaa man

makofski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makofski »

hmm, to nie wiem, ale sadzac po stronie Chrisa zapewne chcialby za takie informacji jakies pieniazki :)

znalazlem tez cos takiego :
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=137659

sprawdz, w miare latwe do pojecia

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Yaaa man

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Nie znam człowieka, ani jego technik. Ale wrzuć sobie do fibo retracement poziomy -0,382; -0,5; -0,618 i ewentualnie -1. Jakoś to mi się skojarzyło z tą nazwą.
Pozdr.!

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

uCAD pierwsza połowa out+90pips

druga cześć nadal w drodze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

arbajoma
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: arbajoma »

Witam i pozdrawiam

Twoje wejście Long na 1,04207 - strzał w dziesiątke.javascript:emoticon(':D')

Gdzie miałeś SL ustawione (1.0440??)javascript:emoticon(':?:')

1st_Marian
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 1st_Marian »

Wejście bardzo dobre, chyba że ktoś (czytaj: Ja ;-) ) źle ustawił SL. Czy uważacie, że powtórnego wejścia można będzie szukać w zaznaczonym obszarze na rysunku?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ