Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Sou pisze:No nie wiem moze sie nie znam ale z 91.145 na 90.645 to chyba jest 60 ... ; >
Jeśli tak jest, to zobacz jaki ogromny spread ma Twój broker ;) Ja bym zmienił brokera, żadnych danych a spread w dziesiątkach pipsów :lol:
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Sou
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sou »

FX TEAM pisze:
Sou pisze:No nie wiem moze sie nie znam ale z 91.145 na 90.645 to chyba jest 60 ... ; >
Jeśli tak jest, to zobacz jaki ogromny spread ma Twój broker ;) Ja bym zmienił brokera, żadnych danych a spread w dziesiątkach pipsów :lol:
0.008 - 0.02 jak dla mnie 0,8 do 2 pipsa ale czuje sie troche zdezorientowany...

Do tego "USDJPY USD 9.06" wartosc jednego PIPa i.... wszystko mi sie zgadza ;] 0,1 lota 0,010 w dol i mam ~+1$ .

?!

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

16 h przed wykresem mnie ostatnio przeraża, ale lubię to. Zwracam honor, dopiero jeszcze raz wgryzłem się w Twój wykres i obczaiłem gdzie zająłeś pozycję. Hehe - nawet udało mi się kolegę wkręcić :lol:
Ale Zonk :rotfl:
Ale żeby nie było, to i tak wychodzi 50, a nie 60 pipsów :P (jak znów coś palnąłem, to przez zmęczenie).
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker

Sou
Bywalec
Bywalec

No moze 50 bo jakos tam dokladnie sie nie przygladam,a zaokraglic w gore zeby nadac dramatyzmu sytuacji.... :D

No nic, zawiesila sie para zaraz pod pierwsza linia oporu ktora zaznaczylem i stoi;] Pewnie sie jutro rano obudze z -20 ;]

Zastanawiam sie tylko czy SL nie zmniejszyc bo jasli po nocce sie wybije z konsolidacji to albo w jedna albo druga i nawet jesli by sie mialo wrocic to te 20 pips SL przebije. No ale nie wiem bo do forexu robie 2gie podejscie i teraz mi jakos 2gi tydzien leci wiec jeszcze jakis wiekszych powtarzajacych sie zachowan na parach nie widze...

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Sou pisze: Zastanawiam sie tylko czy SL nie zmniejszyc bo jasli po nocce sie wybije z konsolidacji to albo w jedna albo druga i nawet jesli by sie mialo wrocic to te 20 pips SL przebije.
No niestety nikt Ci nie powie, co się stanie na pewno. Jest tak - zająłeś pozycję, bo liczyłeś na odbicie ceny. Wyznaczyłeś poziom, postarałeś się. Musisz podjąć decyzję co jest gorsze - zamknąć na 0 i obudzić się jutro patrząc jak zjechało 100 pipsów w dół czy gorsze jest obudzić się jutro rano i zobaczyć wspomniane przez Ciebie -20. Twoja decyzja, bo to Ty będziesz sobie musiał radzić z jej skutkami.
Czasem dla dobra psychicznego warto przeprowadzić w sobie takie porównanie "czarnych scenariuszy".

Sou
Bywalec
Bywalec

No i teraz wchodzi psychika i demo vs real ;] No ale nie po to gram na demie zeby zmieniac strategie i tok postepowania co chwile... Zostawie to i tyle. Pogram tak jakis czas i licze na to ze konsekwentne dzialania przyniosa mi zysk na dluzsza mete.

OK chyba koniec tego czatowania:) Dzieki za pomoc i dyskusje. Zobaczymy co przyniesie jutro:D

EDIT: no to chyba nie musze czekac do rana bo POSZLOOOO ;/
Ostatnio zmieniony 17 lut 2010, 22:09 przez Sou, łącznie zmieniany 1 raz.

parasite
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: parasite »

Dlatego lepiej grać na realu na 0.01 lota. Na demo to jednak nie to samo. Wiem z autopsji :)
Obrazek

Awatar użytkownika
hienas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hienas »

FX TEAM pisze:Hehe - nawet udało mi się kolegę wkręcić Laughing
Ale Zonk :rotfl:
Kolega też jest przemęczony po nocnych posiedzeniach przed monitorem... :zzz:
OKI - my tu gadu-gadu, ale lepiej jak wrócimy do tematu i pogadamy o PA :D
kolejne stopnie na schodach wytrwałości....

makofski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makofski »

buy na eurusd
1. formacja up&down
2. 76,4 fibo
3. okragly poziom 13600
wejscie na long na wybiciu z zaznaczonej swiecy (rysunek1, H1)

sell na audusd
1. piata fala doszla do 138,2% fali 3 (rysunek2, H1)
2. piata fala otarla sie o granice kanalu poprowadzonego po pkt 0-2 i 3 (rysunek2, H1)
3. dywergencja na srednich macd (rysunek2, H1)
4. calosc dzieje sie na 61,8 calej fali spadkowej (rysunek3, H4)
5. odbicie od historycznie mocnej sredniej MA200 (rysunek3, H4)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

widzę, że wątek się rozwija tak trzymać :D:D
makofski pisze:buy na eurusd
1. formacja up&down
2. 76,4 fibo
3. okragly poziom 13600
wejscie na long na wybiciu z zaznaczonej swiecy (rysunek1, H1)

sell na audusd
1. piata fala doszla do 138,2% fali 3 (rysunek2, H1)
2. piata fala otarla sie o granice kanalu poprowadzonego po pkt 0-2 i 3 (rysunek2, H1)
3. dywergencja na srednich macd (rysunek2, H1)
4. calosc dzieje sie na 61,8 calej fali spadkowej (rysunek3, H4)
5. odbicie od historycznie mocnej sredniej MA200 (rysunek3, H4)
Jakbyc mógł dodać moment wejścia na AUD/USD i podać z jakim SL zagrasz na EUR/USD ;) Jakie przy tym osiągasz RR ;)

P.S. Formacja up and down powinna być bardziej symetryczna
http://topfxsignals.com/pl/2010/01/form ... /#comments poczytaj tu jest trochę wiedzy. Jeśli używasz jej tylko jako dodatku do potw. to uważam, że dodatkowe warunki nie są wymagane, ale pomagają.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 lut 2010, 10:05 przez Wa$$kII, łącznie zmieniany 2 razy.
Yaaa man

ODPOWIEDZ