Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
SL po 94( nie pamiętam dokładnie może 95) i był trochę większy niż 20 pips jak pisałem poprzednio nie podawalem dokladnych cen tylko około. Przepraszam za nieścisłości, ale pokazuję to tylko jako materiał edukacyjny.arbajoma pisze:Witam i pozdrawiam
Twoje wejście Long na 1,04207 - strzał w dziesiątke.javascript:emoticon(':D')
Gdzie miałeś SL ustawione (1.0440??)javascript:emoticon(':?:')
Yaaa man
pierwsze odbiciearbajoma pisze:Dięki za odpowiedź
Dla ścisłości na omawianej parze USD CAD było więcej mozliwości
do zajęcia pozycji long. Zająłeś pozycję po ostatecznym odbiciu (po sesji
amerykanskiej) czy otworzyłeś pozycję okolo godz.17 ?
(sorry, ale jestem bardzo ciekawski ;-)
P.S. all out ucad
Dodano po 22 godzinach 53 minutach:
Realizacja zysków przygotowałem techniki, oraz dodałem filmik z przykładami.
pozdrawiam
Yaaa man
Witam. Wczorajszy szybki skalp na edku, Tp 15 pipsów. Zrzut niestety zrobiony po fakcie. Zastosowałem pattern LL-HH-HL. Jak punktu odniesienia użyłem Demark z ustawieniem Lev Dp. 5 świeczek. Wejście po potwierdzeniu HL przez Demark. Mam pytanie, czy ktoś handluje w zbliżony sposób?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
bratnia dusza :)
Po przeczytaniu Twojego posta w koncu znalazlem kogos o dosc podobnym charakterze podejscia do traidingu na forexie jak i do podejmowania decyzji. Bardzo lubie jak ktos utozsamia psychike i traiding jako jedno cial - w istocie obie rzeczy sa tak rozne od siebie lecz nierozerwalnie polaczone - kazdy kto choc troszke liznal prawdziwego handlowania powinnien znac pare szczegolow odnosnie uczuc i demonow panujacych podczas inwestowania miotajacych nasze odczucia i co przede wszystkim zdolnosc podejmowania decyzji. osobiscie wyznaje teorie demonow szczegolowo opisana przez jednego z polskich autorow i uwazam ze kazdy z nas daje sie ponosic kazdemu z nich, a moga to byc :
- demon nieomylnosci ( - ja sie nie myle - a rynek wroci do miejsca wtopionej pozycji :twisted
otoz zycie jest brutale a wmawianie nieomylnosci samu sobie tylko powieksza strate )
- demon rytuny ( - przez ostatni tydzien dalem rade i zrobilem 200% depozytu juz wiem o co chodzi -
chyba nie wiesz o co chodzi jesli takie mysli przechodza przez twoj umysl zbyt czesto a twoj zysk zniknie tak szybko jak sie pojawil )
- demon nadziei ( - zle jest ale bedzie lepiej ) a srodki na koncie topnieja i moze byc lepiej ale czy moje konto przezyje do tego czasu ??? co z tego ze rynek odbije jak juz nie bedzie ciebie na rynku ??!!
- demon wiary w opinie ( opinie sa bo musza byc jakies ale czy trafne ??? )
itd . nie bede wypisywal wiecej bo przynudze i ktos oskarzy mnie ze czytajac ten post nie wszedl/wyszedl z rynku
teraz troche odnosnie mojej strategi gry lub hazardu jak to nazywa moja zona
( kolejny demon jezeli chodzi o forex
) . oczywiscie zartuje 
gram typowo na skalpingu rynku na interwalach 1m i 5m i nie wstydze sie tego ze jestem zwyklym wyzkiwaczem niepowodzen. Glownymi moimi narzedziami sa oczywisie: punkty S/R, moving average 14 i 3 oraz wyznaczajace kanal moving average 8 close i 10 high. oprocz tego uzywam stochastica na 14 i 5 naprzemiennie oraz RSI 14. reszte uwazam za zbyteczna w szczegolnosci fobiego ( choc kazdy ma prawo do wlasnej opinii). Cala zabaw jest dosc prosta po wyznaczeniu teoretycznych punktow S/R czekam na dobra pozycje MA 14 i 3 ( przecinaja sie ) w stosunku do stachostica ( zajmuje pozycje kupna lub sprzedazy w moim przypadku te poziomy to 25 i 75). podejmuje decyzje wejscia w rynke w kierunku zgodnym z trendem i przewidywanym odbiciem rynku ( oczywiscie pudal sa dosc czeste ale i temu idzie zapobiec uwaga demon !! tym razem moj osobisty
) poprzez executive order w wielkosci 40 % posiadanego kapitalu ( jezeli nie czuje tego) natomiast jezeli czuje poprawnosc zalozen wchodze w rynek w wielkosci 80 do 90 % kapitalu i czekam. Oczywiscie w interwale 1m lub 5 m oczekiwania nie sa zbyt dlugie
Jezeli idzie wszystko zgodnie z planem czekam do momentu wykupienia rynku na stachosticu ( nie na RSI) i uciekam z rynku po 6 do 10 pipow zysku jesli RSI jest wykupiony po zamknieciu wspomnianej pozycji wchodze 90 % kapitalu w przeciwnym kierunku i uciekam z rynku po 3 do 4 pipow ( trzeba tu pamietac ze to tylko korekta spadku w stosunku do RSI ktora przy silnych trendach jest niska i bardzo szybka ). Czasami calos zajmuje mi okolo 2 min ( przypominajac MT4 bardziej do gry zrecznosciowej aniezeli platforny iwest.) i przynosi wartosc zwrotu czasami nawet do 30 % depozytu.
Natomiast jesli rynek zareaguje przeciwnie do zalozen a bylem na rynku 90% kapitalu tne pozycje na wysokosci nie wiekszej niz 5 pipow ( no coz strata to nie rozerwalna czesc tego padola ). Jezeli natomiast jestem na rynku 40 % kapitalu a rynek ucieka tam gdzie nie powinien ( uwaga demon !!!) nie tne pozycji tylko czekam do 5 pipow roznicy jesli strata nie spada lub spada o 2 pipy i prze by uciec w przeciwnym kierunku zakladam przeciwlegla pozycje i tu sie zaczynaj schody
ale o tym poznie jesli oczywiscie ktos bedzie mial ochote
pozdrawiam
- demon nieomylnosci ( - ja sie nie myle - a rynek wroci do miejsca wtopionej pozycji :twisted

- demon rytuny ( - przez ostatni tydzien dalem rade i zrobilem 200% depozytu juz wiem o co chodzi -

- demon nadziei ( - zle jest ale bedzie lepiej ) a srodki na koncie topnieja i moze byc lepiej ale czy moje konto przezyje do tego czasu ??? co z tego ze rynek odbije jak juz nie bedzie ciebie na rynku ??!!
- demon wiary w opinie ( opinie sa bo musza byc jakies ale czy trafne ??? )
itd . nie bede wypisywal wiecej bo przynudze i ktos oskarzy mnie ze czytajac ten post nie wszedl/wyszedl z rynku

teraz troche odnosnie mojej strategi gry lub hazardu jak to nazywa moja zona

gram typowo na skalpingu rynku na interwalach 1m i 5m i nie wstydze sie tego ze jestem zwyklym wyzkiwaczem niepowodzen. Glownymi moimi narzedziami sa oczywisie: punkty S/R, moving average 14 i 3 oraz wyznaczajace kanal moving average 8 close i 10 high. oprocz tego uzywam stochastica na 14 i 5 naprzemiennie oraz RSI 14. reszte uwazam za zbyteczna w szczegolnosci fobiego ( choc kazdy ma prawo do wlasnej opinii). Cala zabaw jest dosc prosta po wyznaczeniu teoretycznych punktow S/R czekam na dobra pozycje MA 14 i 3 ( przecinaja sie ) w stosunku do stachostica ( zajmuje pozycje kupna lub sprzedazy w moim przypadku te poziomy to 25 i 75). podejmuje decyzje wejscia w rynke w kierunku zgodnym z trendem i przewidywanym odbiciem rynku ( oczywiscie pudal sa dosc czeste ale i temu idzie zapobiec uwaga demon !! tym razem moj osobisty

Natomiast jesli rynek zareaguje przeciwnie do zalozen a bylem na rynku 90% kapitalu tne pozycje na wysokosci nie wiekszej niz 5 pipow ( no coz strata to nie rozerwalna czesc tego padola ). Jezeli natomiast jestem na rynku 40 % kapitalu a rynek ucieka tam gdzie nie powinien ( uwaga demon !!!) nie tne pozycji tylko czekam do 5 pipow roznicy jesli strata nie spada lub spada o 2 pipy i prze by uciec w przeciwnym kierunku zakladam przeciwlegla pozycje i tu sie zaczynaj schody

pozdrawiam
Chyba pomyliłeś tematy, ten jest o Naked Trading.agusin pisze:teraz troche odnosnie mojej strategi gry lub hazardu jak to nazywa moja zona ( kolejny demon jezeli chodzi o forex ) . oczywiscie zartuje
PS. Wa$$kII dzisiaj zawędrowałem na Twoją stronkę, świetna robota, tak trzymaj

Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Witam.
Moje początki na PA.
Oto moje wejście na USD/JPY. Szczegóły na wykresie.
Proszę o opinię tych, którzy już zarabiają na PA. Czy powinienem wziąć coś jescze pod uwagę, czy coś przeoczyłem, czy też tak zagraliście?
Na razie to rachunek demo. Jeszcze nie mam odwagi wejść na real.
Moje początki na PA.
Oto moje wejście na USD/JPY. Szczegóły na wykresie.
Proszę o opinię tych, którzy już zarabiają na PA. Czy powinienem wziąć coś jescze pod uwagę, czy coś przeoczyłem, czy też tak zagraliście?
Na razie to rachunek demo. Jeszcze nie mam odwagi wejść na real.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.