Wa$$kII pisze:
Jakbyc mógł dodać moment wejścia na AUD/USD i podać z jakim SL zagrasz na EUR/USD

Jakie przy tym osiągasz RR

na audusd zrobiłem 2 wejścia:
1. jedno z linijką przy odbiciu od 138,2 fali 3 stosując precyzyjne wejście na m5.
Zagrałem 0,1 lota (10% mojej normalnej stawki wejściowej), setup:0,9026, SL: 0,9036, TP:0,8927 (23,6 fibo 5cio falowej formacji elliottowskiej), RR: 1:10.
2, drugi setup na przebiciu szyji RGR'a ,
stawka 1 lot, setup: 0,9001, SL:0,9035 , TP = 0,8943, RR 1:2. TP ustalone jako 200% fibonachiego całej głowy odłożonego w punkcie przecięcia wykresu i linii szyi (patrz rysunek).
obecnie większa transakcja zamknięta na sukcesie, mniejsza jeszcze trwa.
edek - gram na bardzo małe zyski, maksymalnie 30 pips, R:R od 1:1 do 1:2 - długo czekam aż kolejne sygnały potwierdzą kontynuację ruchu. R:R tragiczne, skuteczność wysoka.
Wa$$kII pisze:
P.S. Formacja up and down powinna być bardziej symetryczna
http://topfxsignals.com/pl/2010/01/form ... /#comments poczytaj tu jest trochę wiedzy. Jeśli używasz jej tylko jako dodatku do potw. to uważam, że dodatkowe warunki nie są wymagane, ale pomagają.
pozdrawiam
nad formacjami harmonicznymi jeszcze pracuję ; )
davit pisze:makofski pisze:
buy na eurusd
....
sell na audusd
Czy tu nie zachodzi sprzeczność i czy przypadkiem te pary nie są ze sobą skolerowane? Przynajmniej ja zauważam ruchy w tą samą strone.
zgadza się, przy czym pary nie mogą być skorelowane ze sobą co do pipsa. Jako że ja gram na małych ruchach (biore małe TP) to korelacją się zupełnie nie przejmuję.
davit pisze:
Trzymałem sella na aud/usd wzialem +40p widzę, że można było więcej. Ale gdy edek doszedł do wsparcia postanowiłem zamknąć pozycje....
mądrze, masz wątpliwości to zamykaj i ciesz się tym co zarobiłeś. jak u mnie pojawiają się wątpliwości to zamykam i na spokojnie analizuje wykresy czy dobrze zrobiłem żeby wiedzieć na przyszłość co zrobić. Rynek nie kończy się jutro i podobnych okazji będziesz jeszcze miał.
Wa$$kII pisze:davit pisze:Wa$$kII pisze:
Chcemy zająć pozycję długą na NZD/JPY, mamy walutę NZD i JPY, musimy sprawdzić co sprawiło, że cena znalazła się tam gdzie jest

Patrzymy na NZD/USD widzimy, że poszło w dół. Teraz ja patrzę na kilka par z USD czy się ruszają czy stoją co poruszyło NZD/USD? nzd czy usd, jeśli nzd to bingo

jeśli widzimy, że dolar zepchnąl to w dół szukamy dalej. Patzrymy teraz na usd/jpy cad/jpy aud/jpy chf/jpy. jeśli 3/4 spadły to wiemy że JPY poruszył nzdjpy. Teraz żeby zwiększyć prawdopodobieństwo sukcesu chcemy widzieć te pary na mocnych wsparciach jeśli tak jest zajmujemy longa na NZD/JPY i patrzymy na cadjpy, chj,jpy ,audjpy i usdjpy czy zaczyna wszystko ruszać w naszą stronę jeśli tak to rewela

o ile się nie mylę to był taki wskaźnik który pokazywał obecną siłę waluty, może był by przydatny....
Wa$$kII pisze:
mam nadzieję, że moje rady komuś pomogą

korelacja wymaga sporo doświadczenia.
no ba! dla mnie bezcenne

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=212301 tu jest taki, ale to tylko część pracy wykona sami musimy zobaczyć na potencjał oporów i wsparć gdzie teraz jest nzdjpy widzimy ze wskaźnika, że jpy porusza rynkiem i tyle dalej musimy sami ;/ jesli ktos gra na dane to zwykle uzywaja takich indykow.
jest taki wskaźnik: CC, działa chyba na podobnej zasadzie, można go używać do potwierdzenia wejścia, nigdy jako jedyne kryterium (sprawdzone) - wskaznik w zalaczniku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.