Fale Elliota...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

jasonbourne pisze:
Yankee pisze:A moze to nie teoria jest glupawa?
Alez teoria Elliotta jest w pewnym sensie glupawa i ma wiele wad. Tyle tylko, ze to nie ma wiekszego znaczenia, bo zadna teoria czy koncepcja nie ma sama w sobie potencjalu zysku, a juz na pewno nie jest doskonala.

To nie jest dobry samochod! Zdecydowanie za szybki -powiedziala blondynka, wychodzac z rozbitego Porsche.

Tak mozna powiedziec o kazdej teorii gieldowej, rowniez o teorii Elliotta. Warto jednak zadac sobie pytanie, co takie slowa mowia o osobie, ktory je wypowiada. :wink:
witam
bez urazy ale dowcip cienki
a jezeli juz tyle poznałeś teorii giełdowych
to moze bys przytoczyl kilka i dokładnie wytłumaczył w których punktach jakaś teoria nie działa na forexie i dlaczego
poruszamy sie w krainie nauk ścisłych a ty nawet nie operujesz ogólnikami.
Teorja jak teoria ale jak chcesz ja obalić to zrób to konkretnie - wzorami, przykladami.
jasonbourne pisze:Alez teoria Elliotta jest w pewnym sensie glupawa i ma wiele wad
a ja myślę ze nawet nie wiesz jakie wzory tam zostały użyte do jej wyliczenia

nieraz jest tak, ze czegoś nie lubimy i tylko dlatego nie chcemy tego zrozumieć czy poznać
pozdrawiam

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

fx_rambo pisze:a ja myślę ze nawet nie wiesz jakie wzory tam zostały użyte do jej wyliczenia
Ale przeciez w teorii Elliotta nie ma zadnych wzorow do obliczania. :D

EOT
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Chorcera
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Chorcera »

Teoria powstała dla rynku akcji. Podstawą jest założenie postępującego wzrostu wartości tego rynku na coraz to wyższych stopniach. Rozwój ten trwa i nie jest od góry ograniczony. Natomiast na forexie co sie moze rozwijac ? Gospodarka jednego kraju(waluta x ) wzgledem gospodarki innego kraju (waluta Y) ? A czy moze trzeba dla ustalenia prawidlowego porzadku fal patrzec na wykres usdeur zamiast eurusd. wtedy nabiera zupelnie innego znaczenia. No i co z zachodzeniem fali 4 na fale pierwsza w krotkim przedziale czasu? Brac taka interpretacje serio czy nie?
Teoria moze dawac zludzenie pewności tego ,co sie wydarzy na rynku za chwile a niepowodzenia zapomina sie . Pozdrawiam

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Już były tego typu wpisy jakiś czas temu w tym wątku.
Dla tych, dla których działa niech jej używają, Ci dla których nie działa, niech zajmą się czymś innym :).
Nie ma sensu nikogo przekonywać czy działa, czy nie działa :). Nie wszystko jest dla wszystkich.

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

jasonbourne pisze:
fx_rambo pisze:a ja myślę ze nawet nie wiesz jakie wzory tam zostały użyte do jej wyliczenia
Ale przeciez w teorii Elliotta nie ma zadnych wzorow do obliczania. :D

EOT
rożnie można było to zdanie zrozumieć,
nieścisłość w tym miejscu z mojej strony przyznaje się bez bicia :roll:
dobrze to wykorzystałeś, żeby na resztę nie odpowiedzieć :shock: :lol:

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Jeżeli ktoś będzie miał jakieś fajne oznaczenia, zachęcam do zamieszczania ich w moim journalu.

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=370

Wszelkie posty nie na temat (oraz oznaczenia poniżej pewnego poziomu :D ) będę zgłaszał do Mod-a, więc może uda się zachować względny spokój i uniknie się zbędnego offtopa.

Bo takie dyskusje jak tutaj są w moim przekonaniu zupełnie bez sensu.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

GBPUSD

Nieprzeczytany post autor: q3master »

Z mojej analizy wynika że jesteśmy teraz w fali trzciej. Możliwy do osiągnięcia jest poziom 1.5500 ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
krzychoooo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzychoooo »

Z mojej analizy wynika że jesteśmy teraz w fali trzciej. Możliwy do osiągnięcia jest poziom 1.5500 ...
Nie przywiązywałbym się za bardzo do tych oznaczeń i raczej szukałbym ABC.
Ale to moje subiektywne zdanie.

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

up GU

Nieprzeczytany post autor: q3master »

Jak narazie GBPUSD idzie ładnie w górę.
Korekta ABC jak najbardziej ale na interwale dziennym.
Zaznaczyłem trzy możliwe poziomy końca korekty - poziom ostatni około 1.5800 (38,2% fibo) jest mało prawdopodobny bo to już zaczyna być obszar fali 1.

Oczywiście to jest moja subiektywna analiza :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

nito
Uczestnik
Uczestnik

zniesienia

Nieprzeczytany post autor: nito »

Nie obraż się bo wiem że ludzie są uczuleni na uwagi ale masz żle nanisione zniesienia fibonacciego na swoim wykresie.

To pomóż koledze i popraw i dołącz screen :]
MrYogi

ODPOWIEDZ