Fale Elliota...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

wig 20 kontynuacja

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

witam dz za odpowiedz
pozowle sobie kontynuowac watek wig 20 :) odpowiadajac jasonbourne nie kreslilem tam trojkata bo z tego co sie zorientowalem to chyba fale 2 i 4 moga byc trojkatami :) ale jesli jestem w bledzie prosze mnie wyprowadzic:) zadalem ten przyllad dlatego bo sie zastanawaim skoro sa to oznaczenia ABC wlasciwe to jest to tylko korekta ktora jak na zalaczonym obrazku moze nas po jej zakonczeniu zaprowadzic w ciekawe rejony :) jesli dobrze oznaczam to moze byc impuls spadkowy 5 falowy ? z poglebieniem minimum lub konczac na minimum tworzac wieksza korekte plaska :) ale nie wiem czy to dobrze robie wiec prosze o opinie i pociagniecie watku
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Pablo78 bardzo dobrze to widzisz :).
W Teorii fala 2 nie może być trójkątem (nie wiem skąd się to wzięło, ale tak piszą), natomiast może być coś co wygląda jak trójkąt, ale nim nie jest :) (rys.).

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

wig20

dz :) magictrader sledze twoje posty nie tylko na tym forum duzo pracy waść w to wkladasz:) na blogu codzienne analizy zapytam czy to jedyne twoje zrodlo dochodu ? a co do fali 2 i 4 to ponoc wystepuja tutaj naprzemiennie korekty w postaci zygzakow lub trojkatow ( lub cos co wyglada:) )?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Dyplomatycznie odpowiem, iż gra na rynku raczej nie będzie nigdy dla mnie jedynym źródłem dochodu - dywersyfikacja to podstawa :).
Tak, korekty dzielą się na proste i złożone. Zasada zmienności mówi, że jeżeli na fali 2 jest korekta prosta to fala 4 będzie złożona i odwrotnie.
Natomiast jeśli na rzekomej fali 2 i 4 pojawiają się korekty tego samego typu, to może być to korekcyjny podwójny zygzag, a nie fala impulsu.

Oczywiście to tylko teoretyczne podpowiedzi :).

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

ok dz i pozdrawiam jak cos to bede słał pytania w razie moich watpliwosci :)
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

magictrader pisze:W Teorii fala 2 nie może być trójkątem (nie wiem skąd się to wzięło, ale tak piszą),
No tak nie do końca, bo właśnie tylko fala trzecia nie może być trójkątem, a pozostałe cztery mogą nimi być. Teoretycznie fala druga jest bardzo rzadko trójkątem, ale to nie oznacza że nie może taka być.

Co do prognozy to bym się aż tak nie zapędzał, bo może to być równie dobrze fala A w dużym trójkącie albo fala X w korekcie złożonej połączonej, no i zawsze może być przecież potrójny zygzak czyli jeszcze jedna w górę.

Jak zwykle są trzy warianty: wzrostowy, spadkowy i boczny, i jak zwykle wszystkie są zgodne z teorią fal Elliotta. :sylwester:
Pablo78 pisze:jesli dobrze oznaczam to moze byc impuls spadkowy 5 falowy ?
Może być pięciofalowy, może być trójfalowy, i w zasadzie, może być jakikolwiek inny. :sylwester:
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

Bardzo dobrze napisane:
:569:
jasonbourne pisze: Może być pięciofalowy, może być trójfalowy, i w zasadzie, może być jakikolwiek inny. :sylwester:
:clap: :clap: :clap:
:think: :632: :615:
:583:

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

jasonbourne pisze:Może być pięciofalowy, może być trójfalowy, i w zasadzie, może być jakikolwiek inny.
hmmmmm pewnie opcji jest wiele ale moze sam cos nakreslisz jakas wizje?
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

USDCHF

Nieprzeczytany post autor: q3master »

Moja analiza USDCHF :

Fala 1 = 0.618 fali 3
fala 3 = fala 5
Wygląda na to że czas na korektę a-b-c
Trochę późne wejście ale myślę że 61.8 % będzie osiągnięte

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: USDCHF

Nieprzeczytany post autor: q3master »

q3master pisze:Moja analiza USDCHF :

Fala 1 = 0.618 fali 3
fala 3 = fala 5
Wygląda na to że czas na korektę a-b-c
Trochę późne wejście ale myślę że 61.8 % będzie osiągnięte
Niestety to wejście nie było za udane, zamknąłem na -35 pipsów - nie czekałem na SL :)
Po przełączeniu na wykres dzienny sytuacja wygląda całkowicie inaczej - na H4 prawdopodobnie mamy do czynienia z wydłużeniem fali 3 .

ODPOWIEDZ