Fale Elliota...
Witam.
poczytałem trochę w tym wątku i powiem szczerze, że lookniece na wykres i zobaczenie tego "czegoś" ( grala
) brzmi całkiem fajnie. Przypomina mi się scena z matrixa 1 jak neo zginął, a potem zobaczył świat w numerkach i cyferkach ...
oczywiście realia są inne... to co tutaj umieszczam zajęło mi trochę czasu...
najpierw h4

a teraz przybieżenie na m30

czerwona linia to możliwa droga dla cen...
fibo dodałem dodatkowo, aż się uśmiechnąłem że się to wszystko tak ładnie scala
tam gdzie są ?? oznacza to, że nie wiem jak to interpretować i chyba w teorie się nie wpisuje...
co o tym myślicie?
EDIT
posiedziałem jeszcze trochę dla większych przedziałów czasowych w sumie to do MN włącznie i tam też teoria z falami świetnie pasje i rysuje się ku przeszłości, zresztą post wyżej jest przedstawiony wykres tygodniowy...
poczytałem trochę w tym wątku i powiem szczerze, że lookniece na wykres i zobaczenie tego "czegoś" ( grala

oczywiście realia są inne... to co tutaj umieszczam zajęło mi trochę czasu...
najpierw h4

a teraz przybieżenie na m30

czerwona linia to możliwa droga dla cen...
fibo dodałem dodatkowo, aż się uśmiechnąłem że się to wszystko tak ładnie scala
tam gdzie są ?? oznacza to, że nie wiem jak to interpretować i chyba w teorie się nie wpisuje...
co o tym myślicie?
EDIT
posiedziałem jeszcze trochę dla większych przedziałów czasowych w sumie to do MN włącznie i tam też teoria z falami świetnie pasje i rysuje się ku przeszłości, zresztą post wyżej jest przedstawiony wykres tygodniowy...
bzium®
-
- Stały bywalec
Witam, program ktory rysuje fale http://forum.profxtrade.com.pl/viewtopic.php?f=46&t=120
Najlepszy broker - zaloz demo i sprawdz
-
- Stały bywalec
Ten pierwszy ma wiruska crack Elwave_7_6.rarkardibalet pisze:pewnie ze jest, trzeba poszukacRX300 pisze:a na MT4 jest jskiś wskaźnik, który rysuje fale Elliotta
Dodano po 14 minutach:
coś takiego znalazłem
Natomias ten ukrainski plik działa ale tylko trochę nie czytelne dla mnie. Na jakim interwale najlepiej go stosować i jak nalpiej wchodzić? Co radzicie
-
- Stały bywalec
- Gwyn_Bleidd
- Stały bywalec
Zostawcie fale Elliota. Im szybciej tym lepiej.
Jak się w nie za bardzo zagłębicie to już nigdy nie będziecie w stanie powstrzymać się od przewidywania ruchu ceny. A to nie na tym ma polegać.
Wiem co mówię, bo mój tata przez ponad dziesięć lat tracił czas na Elliota myśląc, że w końcu stanie się takim kozakiem jak inni i że w końcu będzie czytał giełdę jak książkę. Nic z tego! Fale Elliota to wiara w Grala. A Grala nie ma. Może być co najwyżej wewnętrzna harmonia inwestora, której nigdy nie osiągniecie starając się bawić we wróżkę.
Giełda to statystyka i zarządzanie pozycją. I atrakcyjne ceny. Nie ma w tym magii.
Jak się w nie za bardzo zagłębicie to już nigdy nie będziecie w stanie powstrzymać się od przewidywania ruchu ceny. A to nie na tym ma polegać.
Wiem co mówię, bo mój tata przez ponad dziesięć lat tracił czas na Elliota myśląc, że w końcu stanie się takim kozakiem jak inni i że w końcu będzie czytał giełdę jak książkę. Nic z tego! Fale Elliota to wiara w Grala. A Grala nie ma. Może być co najwyżej wewnętrzna harmonia inwestora, której nigdy nie osiągniecie starając się bawić we wróżkę.
Giełda to statystyka i zarządzanie pozycją. I atrakcyjne ceny. Nie ma w tym magii.
Życie to surfing, więc nie bój się fal.