Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam,mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak grać,tym systemem na kontynuacjie trendu?? Czyli jak musi wyglądac sygnał żebym wiedział że cena przebije poziom i poleci dalej.Z wejściami na przełamanie trendu nie mam raczej większych problemów.

Dzięki

Pozdrawiam

a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

loup pisze: Podejrzewam tutaj jakąś formację z EMA20, ale się nie znam, więc może ktoś podpowie.
Podstawowym błędem była niecierpliwość. Zauważ , że swingi wcale nie były równo spadkowe i całość raczej zapowiadała ruch boczny (góra swingu tworzyła higher high względem poprzedniego więc wyprowadzanie z tego ruchu w dół mocno wątpliwe)
Samo wejście na wybicie drugiej świecy spadkowej również nieuzasadnione,
bo za późno (chyba , że mamy bardzo silny trend). Ponadto należy unikać wejść na wybicie swingów (6 świec wcześniej na świecy doji był lower low) bo często ma tam miejsce próba odwrócenia rynku a w najlepszym przypadku miejsce zamykania pozycji otwartych na początku ruchu.

afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

Czy na parze GBP/USD formuje sie formacja bucket, czy moze nalezy liczyc na kolejne spadki?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Harry Morgan
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Harry Morgan »

Witam,

mam pytanie czysto technicznie, każdy kto czytał Brooksa, wie, ze swoje zasady systemu - bo tak to można nazwać głównie opiera na zachowaniu ceny w stosunku do średniej z 20 okresów.

Nie potrafię sobie przypomnieć, żeby Brooks sprecyzował o jaką średnią chodzi - a w mojej opinii i po dość dużych obserwacjach i testach - rodzaj sredniej ma kolosalne znaczenie

bo EMA20 znacząco różni się od SimpleMA20 czy też SmoothedMA20, już nie mówiąc, ze mozna zastosować je do cen zamknęcia, otwarcia, HL czy może mediany świecy

kombinacji jest dużo a ja nienawidzę 'niedomówień' bo różnica miedzy nimi jest dość znaczna i przy skalpowaniu geja mozna się nieźle przejechac...

ktoś może ma dobre i złe dsw z poszczególna średnią? albo doczytał się jakiej uzywa Brooks?

--------------

ok ok ale ze mnie dupa, EMA oczywiscie

ale niech post zostanie - moze macie lepsze/gorsze dsw z innym rodzajem sredniej?
Tonight's the night. And it's going to happen again, and again. It has to happen. Nice night.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

moze macie lepsze/gorsze dsw z innym rodzajem sredniej?
Poczytaj sobie o tunelu Dragona (EMA 50 HIgh i EMA 50 Low) w wątku NLA.

afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

Kolejne formacje bucket na parze EUR/GBP - Interwal M15. Prawie jak skalpowanie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

polecam formacje bucket na gbp działa rewelacyjnie :D Dla przypomnienia ...

http://www.nobrainertrades.com/2008/10/ ... ucket.html

Na blogu trejd:

Long EUR/USD

pozdrawiam
Yaaa man

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Bardzo fajne wejscie. Myślę jednak, że wykoszą Ci tego stopa, spadek był, jak na edka bardzo agresywny i jakoś nie wierzę, że kilkusetpipsowa korekta zacznie się od V. Ja będę szukał jakiegoś HL właśnie gdzieś w okolicach Twojego aktualnego stopa. TP szukał bym gdzieś w okolicach 4700

pozdrawiam

Q.
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

ja tak zrobię jeśli wytnie mi stopa :D jesli nie wytna mi stopa to bede dokladal do eur. Teraz SL na 0 poniewaz mam duza pozycje. po prostu lubie spac z free tradem.

pozdrawiam
Yaaa man

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

coś temat wygasł. to może coś na zachętę

Wybicie na GBP/JPY

Pytania i odpowiedzi na temat trejdu na blogu

pozdrawiam
Yaaa man