Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Podstawowym błędem była niecierpliwość. Zauważ , że swingi wcale nie były równo spadkowe i całość raczej zapowiadała ruch boczny (góra swingu tworzyła higher high względem poprzedniego więc wyprowadzanie z tego ruchu w dół mocno wątpliwe)loup pisze: Podejrzewam tutaj jakąś formację z EMA20, ale się nie znam, więc może ktoś podpowie.
Samo wejście na wybicie drugiej świecy spadkowej również nieuzasadnione,
bo za późno (chyba , że mamy bardzo silny trend). Ponadto należy unikać wejść na wybicie swingów (6 świec wcześniej na świecy doji był lower low) bo często ma tam miejsce próba odwrócenia rynku a w najlepszym przypadku miejsce zamykania pozycji otwartych na początku ruchu.
-
- Stały bywalec
-
- Bywalec
Witam,
mam pytanie czysto technicznie, każdy kto czytał Brooksa, wie, ze swoje zasady systemu - bo tak to można nazwać głównie opiera na zachowaniu ceny w stosunku do średniej z 20 okresów.
Nie potrafię sobie przypomnieć, żeby Brooks sprecyzował o jaką średnią chodzi - a w mojej opinii i po dość dużych obserwacjach i testach - rodzaj sredniej ma kolosalne znaczenie
bo EMA20 znacząco różni się od SimpleMA20 czy też SmoothedMA20, już nie mówiąc, ze mozna zastosować je do cen zamknęcia, otwarcia, HL czy może mediany świecy
kombinacji jest dużo a ja nienawidzę 'niedomówień' bo różnica miedzy nimi jest dość znaczna i przy skalpowaniu geja mozna się nieźle przejechac...
ktoś może ma dobre i złe dsw z poszczególna średnią? albo doczytał się jakiej uzywa Brooks?
--------------
ok ok ale ze mnie dupa, EMA oczywiscie
ale niech post zostanie - moze macie lepsze/gorsze dsw z innym rodzajem sredniej?
mam pytanie czysto technicznie, każdy kto czytał Brooksa, wie, ze swoje zasady systemu - bo tak to można nazwać głównie opiera na zachowaniu ceny w stosunku do średniej z 20 okresów.
Nie potrafię sobie przypomnieć, żeby Brooks sprecyzował o jaką średnią chodzi - a w mojej opinii i po dość dużych obserwacjach i testach - rodzaj sredniej ma kolosalne znaczenie
bo EMA20 znacząco różni się od SimpleMA20 czy też SmoothedMA20, już nie mówiąc, ze mozna zastosować je do cen zamknęcia, otwarcia, HL czy może mediany świecy
kombinacji jest dużo a ja nienawidzę 'niedomówień' bo różnica miedzy nimi jest dość znaczna i przy skalpowaniu geja mozna się nieźle przejechac...
ktoś może ma dobre i złe dsw z poszczególna średnią? albo doczytał się jakiej uzywa Brooks?
--------------
ok ok ale ze mnie dupa, EMA oczywiscie
ale niech post zostanie - moze macie lepsze/gorsze dsw z innym rodzajem sredniej?
Tonight's the night. And it's going to happen again, and again. It has to happen. Nice night.
-
- Stały bywalec
polecam formacje bucket na gbp działa rewelacyjnie
Dla przypomnienia ...
http://www.nobrainertrades.com/2008/10/ ... ucket.html
Na blogu trejd:
Long EUR/USD
pozdrawiam

http://www.nobrainertrades.com/2008/10/ ... ucket.html
Na blogu trejd:
Long EUR/USD
pozdrawiam
Yaaa man
Bardzo fajne wejscie. Myślę jednak, że wykoszą Ci tego stopa, spadek był, jak na edka bardzo agresywny i jakoś nie wierzę, że kilkusetpipsowa korekta zacznie się od V. Ja będę szukał jakiegoś HL właśnie gdzieś w okolicach Twojego aktualnego stopa. TP szukał bym gdzieś w okolicach 4700
pozdrawiam
Q.
pozdrawiam
Q.
The irresistible force met the immovable object
coś temat wygasł. to może coś na zachętę
Wybicie na GBP/JPY
Pytania i odpowiedzi na temat trejdu na blogu
pozdrawiam
Wybicie na GBP/JPY
Pytania i odpowiedzi na temat trejdu na blogu
pozdrawiam