Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
a&z, rzeczywiście - następnym razem wchodząc na "Brooksowej" formacji ustawię sobie przeciwne zlecenie na poziomie na którym mogę potencjalnie zostać złapanym.
MaxRipper, akurat w tym przypadku to nie podziałało. Co więcej - nie podziałało też w kolejnej takiej świecy :-) Można to pewnie tłumaczyć dużym już i tak zasięgiem ruchu. Załączam screena.
MaxRipper, akurat w tym przypadku to nie podziałało. Co więcej - nie podziałało też w kolejnej takiej świecy :-) Można to pewnie tłumaczyć dużym już i tak zasięgiem ruchu. Załączam screena.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Hmm moc sygnału jest zależna od wielkości TF. Ja gram na interwale 1H na Franku i ten sygnał spisuje się znakomicie. Kolejna kwestia - sygnał nie sprawdza się w konsolidacji. Kiedyś postaram się opisać na forum wszystko wraz z innymi regułami.loup pisze:MaxRipper, akurat w tym przypadku to nie podziałało. Co więcej - nie podziałało też w kolejnej takiej świecyMożna to pewnie tłumaczyć dużym już i tak zasięgiem ruchu. Załączam screena.
wsparcia i opory filmik plus krotki komentarz
http://topfxsignals.com/pl/2009/12/szuk ... a-i-oporu/
pozdraiwam
P.S. Pytania na blogu
http://topfxsignals.com/pl/2009/12/szuk ... a-i-oporu/
pozdraiwam
P.S. Pytania na blogu
Yaaa man
Ok,dzięki właśnie po moim skromnym doświadczeniu też zauważyłem że lepiej jak cena powoli dobija do poziomu.
Kilka razy zdażyło mi się że cena przbiła poziom o jakieś 30-50pips i zawróciła poniżej,czy w takiej sytuacji też trzeba szukac odpowiednich formacji swiecowych czy wogóle nie ma sygnału,bo cena się nie odbija od poziomu??
Kilka razy zdażyło mi się że cena przbiła poziom o jakieś 30-50pips i zawróciła poniżej,czy w takiej sytuacji też trzeba szukac odpowiednich formacji swiecowych czy wogóle nie ma sygnału,bo cena się nie odbija od poziomu??
Wszystko zalezy od Twojego podejscia czy zagrywasz na poziomie czy czkeasz na potw. Jeśli zagrywasz bez potw. musisz brać pod uwae kilka innych aspektów fibo +okrągłe liczby....Ahmed pisze:Ok,dzięki właśnie po moim skromnym doświadczeniu też zauważyłem że lepiej jak cena powoli dobija do poziomu.
Mi też się zdarzało że cena mijała mnie nawet o 0,6 pips ;/
Yaaa man
MaxRipper pisze:Ta świeca, która jest mocno bulish daje Ci 80% szans na to ze po niej nastąpi ruch o zasięgu zbliżonym do całego "ciała" tej świecy.loup pisze:Jak widać następująca świeca jest mocno bullish, ale czy to wykorzystanie całego potencjału?
Tak się składa, że takie świece sa elementem mojego sysa i po dziesiatkach testów wejście po niej dało mi to 8 trafień na każde 10. Reszta sukcesu to już dobre MM.
Możesz wrzucić kilka przykładów takich mocno klarownych formacji ? Czy ta świeca "mocno bullish" jest tożsama ze świecą którą zwolennicy metody ZL (zero lines) nazywają "momo" ?
Bigben - jeśli zaczne odnosić sukcesy na realnym rynku wówczas opiszę całą strategię zw. z tymi świecami. Jeśli nie - to nie bedę zaśmiecał forum kiepskimi teoriami. Skutecznosc danej metody potwierdza się na realnym rynku - ja jak narazie wyrywam w dupę wiec nie ma sensu opisywać czegos czego nie mogę poprzeć realnymi wynikami. Natomiast w backtestach skutecznosc w 70 transakcji wynosila faktycznie 80%.bigben pisze:Możesz wrzucić kilka przykładów takich mocno klarownych formacji ?