Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

goose pisze:Niestety, slownik do reki i duzo samozaparcia, nikt nie powiedzial ze bedzie latwo :wink:
Powodzenia
Święte słowa. Przekuwałem się przez Brooksa po 3-4 strony dziennie ze słownikiem w ręce. Ale właśnie taki sposób jest najlepszy. Ta książka to jak gęsty zawiesisty sos. tego się nie da szybko przelecieć. Podpowiedziałem ją forum celowo licząc , że pojedyńcze zawiłe kwestie spóbujemy tu wspólnie omówić tak jak to robimy właśnie :)

loup
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: loup »

Rozpoznawania formacji Brooksowych ciąg dalszy: czy to co zaznaczyłem nie jest aby "failed failure"? Czerwona linia to 50% wczorajszego spadku. Jak widać następująca świeca jest mocno bullish, ale czy to wykorzystanie całego potencjału? Czas pokaże :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

a&z

loup pisze:Rozpoznawania formacji Brooksowych ciąg dalszy: czy to co zaznaczyłem nie jest aby "failed failure"? Czerwona linia to 50% wczorajszego spadku. Jak widać następująca świeca jest mocno bullish, ale czy to wykorzystanie całego potencjału? Czas pokaże :-)

chyba OK. Failed failure czyli niepowodzenie zwrotu , czyli kontynuacja trendu. Sam dzisiaj ugrałem 2 ładne trejdy na kablu , i siedzę w 3 , spodziewam się, że dojedzie do 1,6650 (65% zniesienia , co Brooks jakoś bardziej preferuje :). Zobaczymy

PS. No niestety SL. Tak to już jest 2 kroki do przodu , 1 do tyłu.

loup
Stały bywalec
Stały bywalec

A teraz się przejechałem na shaved barze... coś zrobiłem źle, czy rynek po prostu zdecydował zrobić fałszywe wybicie z bear flag?

Harry Morgan
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Harry Morgan »

popatrz jakie bylo 'momentum' spadkowe od 7:30, bez zadnej mocnej korekty, nie ufalbym shaved bear bar na koncu takiego ruchu :)
Tonight's the night. And it's going to happen again, and again. It has to happen. Nice night.

a&z

loup pisze:A teraz się przejechałem na shaved barze... coś zrobiłem źle, czy rynek po prostu zdecydował zrobić fałszywe wybicie z bear flag?
też się zastanawiałem nad tym , tym bardziej, że tworzyła się niedźwiedzia flaga ale doszedłem do wniosku, że cały ten ruch w dół był korektą trendu i jest zbudowany z 2 legs rozdzielonych ruchem w górę o 9:20.
Najgorsze jednak , że cały ten ruch w bok jest najeżony świecami doji, czyli mamy typowy barb wire. A od tego naprawdę lepiej trzymać się z daleka

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

loup pisze:A teraz się przejechałem na shaved barze... coś zrobiłem źle, czy rynek po prostu zdecydował zrobić fałszywe wybicie z bear flag?
jaki to interwal z Twojego screena??

loup
Stały bywalec
Stały bywalec

bartek1916 pisze:jaki to interwal z Twojego screena??
M5, tak jak u Brooksa zazwyczaj.

Dzięki chłopaki, to wiele wyjaśnia ;-)

a&z

loup pisze: Dzięki chłopaki, to wiele wyjaśnia ;-)
Uczymy się , więc posiedziałem nad twoim przypadkiem.
Dochodzę do wniosku , że jest znakomitym przykładem na najbardziej ulubioną technikę Brooksa - wejść w momencie rozpaczliwej ucieczki złapanych w pułapkę.
O co chodzi?
A no wielu tak jak ty i o mały włos ja wchodziło na krótko na świecy. Okazała się pułapką i rynek poszedł ostatecznie w górę. Najbardziej newralgiczny punkt to oczywiście góra świecy która ludzi wpędziła w S i na niej niedźwiedzie rozpaczliwie będą zamykały pozycje.
Rada więc na przyszłość - zamykaj podwójną ilość , czyli otwieraj taką samą wielkość w przeciwną stronę o 1 tick powyżej tego cholernego bara , który cię złapał i dołącz do byków. Na załączonym skanie pokazuje o co chodzi. Dało zarobić R:R = 1:1

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

loup pisze:Jak widać następująca świeca jest mocno bullish, ale czy to wykorzystanie całego potencjału?
Ta świeca, która jest mocno bulish daje Ci 80% szans na to ze po niej nastąpi ruch o zasięgu zbliżonym do całego "ciała" tej świecy.

Tak się składa, że takie świece sa elementem mojego sysa i po dziesiatkach testów wejście po niej dało mi to 8 trafień na każde 10. Reszta sukcesu to już dobre MM.

ODPOWIEDZ